Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

+1 Farkla Marmaraereğlisi’nde Hep Birlikte Koştular

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
+1 Farkla Marmaraereğlisi’nde Hep Birlikte Koştular
Abone ol
21 Mart Down Sendromlular Günü kapsamında Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Marmaraereğlisi Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği etkinlikte +1 Farkla Koşuyoruz 47 Metre Down Sendromlu Farkındalık Koşusu Marmaraereğlisi ilçe sahilinde gerçekleştirildi.
Özgür Köker 2

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını gerçekleştiren Belediye Başkanı İbrahim Uyan; ”Down Sendromlular Günü, bizlere Down Sendromlu bireyler hakkında toplumsal bilinç oluşturmak açısından önemli bir fırsat sunuyor. Down sendromu ortalama her 800 doğumdan birinde görülüyor. Normalde insan vücudunda 46 kromozom bulunurken, Down sendromlularda 47 kromozom bulunuyor. Unutmayalım ki onlar acıma duygusu oldukça gelişmiş, çıkarcılık, bencillik gibi davranışları olmayan karşılıksız seven, yalan söylemeyen ve sadece sevilmeyi hak eden bireylerdir. Onlarla hayat daha anlamlı, daha renkli ve daha eğlencelidir. Çünkü Down Sendromlu bireylerin sevgileri sonsuz, saf ve gerçektir. Down sendromlu bireylerin ve tüm engelli vatandaşlarımızın her zaman yanlarındayız. Bu kapsamda ilçemizde engelsiz yaşam merkezi ve rehabilitisayon merkezi yapılması için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na arsa tahsisinde bulunarak projesini hazırladık. Engelli vatandaşlarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.

Başkan Uyan’ın ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Talat Akköse’nin açıklamalarının ardından ZİÇEV öğrencileri halk oyunları gösterileri ve “Ispanaklı Yumurta” isimli gösterilerini sahnelediler.

Gösterilerin ardından Belediye Başkanı İbrahim Uyan’ın da katılımıyla +1 Farkla Koşuyoruz 47 Metre Down Sendromlu Farkındalık Koşusu sahil alanında gerçekleştirildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
ÇBSK Lige Muratpaşaoğluspor Maçıyla BaşlıyorÖnceki Haber

ÇBSK Lige Muratpaşaoğluspor Maçıyla Başl...

Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi Hizmete AçıldıSonraki Haber

Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi Hizmete A...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar