Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi Hizmete Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi Hizmete Açıldı
Abone ol
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kapaklı ilçesi Atatürk Kültür Merkezi, düzenlenen açılış töreni ile hizmete sunuldu.
Özgür Köker 2

Kapaklı ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde düzenlenen törene Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygun ve Enez Kaplan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“KÜLTÜREL FAALİYET ALANLARI İNSANLARI EŞİTLER”

Açılış töreninde ilk konuşmayı Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Bülent Doğan yaptı. Bülent Doğan konuşmasında, “Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanı Bülent Doğan, “Sayın Kadir Albayrak Başkanımızın bizlere verdiği ilk görev, 11 ilçeye 11 okul projesiydi. 11 okulumuzu tamamladık ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüze devrettik. Çerkezköy Kültür Merkezimizi geçen hafta açtık. Bugün itibariyle Ergene, Saray ve Hayrabolu ilçelerimizde kültür merkezi inşa çalışmalarımız devam ediyor. Malkara ilçemizde kültür merkezi yapım işi programımızda yer alıyor. Kapaklı Kültür Merkezi inşaatımıza 6 Eylül 2016 tarihinde başladık. Kültür merkezimiz 3 bodrum kat, zemin kat ve 3 normal kat olarak, 5 bin 557 metrekare arazi üzerinde 16 dönüm inşaat alanına sahiptir. 3’üncü bodrum katında 90 araçlık otopark bulunuyor. 2’nci bodrum katta 296 kişilik çok amaçlı salon, 3 adet sanatçı hazırlık odası, 600 metre kare fitness-pilates salonu, Türk hamamı, sauna, buhar odası, soyunma odaları, bay bayan mescit yer alıyor. 1’inci bodrum katta, açık amfi tiyatro, 500 kişilik balo salonu, toplam 216 kişilik 3 adet tiyatro salonu, 130 metrekare kafeterya ve çocuk oyun alanı yer almakta. Zemin katta 215 metrekare kütüphane ve ticaret alanı var. 1’inci katta, 4 adet derslik, ticaret alanımız yer alıyor. 2’nci katta, 5 adet derslik 1 adet öğretmenler odası, 5 adet konaklama odası, 140 metrekare restoran ve 85 metrekare teras yer almakta. 3’üncü katta ise, fotoğraf atölyesi, müzik atölyesi, tiyatro atölyesi ve dans atölyemiz bulunuyor. Kültür merkezi inşası, sosyal belediyeciliğin en önemli göstergelerindendir. Kültürel faaliyet alanları insanları eşitler, olumsuz önyargıları değiştirir, hoşgörü sağlar, toplumsal ayrışmayı önler zihinleri zenginleştirir ve özgür kılar. Latince kökenli kültür kelimesinin anlamı, tarlaya ekin ekmek ve süt mayalamaktır. İnsanımızın kardeşliğinin, birliğinin ve umutlarının bu kültür merkezimizde mayalanması dileğiyle başta herkesin Kadir Abisi, Başkan Kadir Albayrak’a, Kapaklı’mızın başarılı Belediye Başkanı İrfan Mandalı’ya ve Büyükşehir ve Kapaklı Belediyesi’nin projeye katkı veren tüm personeline teşekkür ediyorum. Açılışa katılarak bizlere moral veren kıymetli Kapaklı halkına saygılar sunarım. Hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.    

“HİZMETLERİMİZİ ATATÜRK’ÜN İDEALLERİNİN IŞIĞINDA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ”

Bülent Doğan’ın ardından bir diğer konuşmayı Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı gerçekleştirdi. İrfan Mandalı konuşmasında, “Ulu Önder Atatürk’ün ‘sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir’ sözünden yola çıkarak bu güzel eseri Kapaklı ’ya kazandırmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bizler, tam 15 yıldır hem Kapaklı ‘ya hizmet sunmaya hem de vatandaşlarımızın manevi değerlerini korumak için çaba harcıyoruz. Türkiye’nin 81 ilinden gelen ilçemize gelen vatandaşlarımız mutlu ve huzurlu bir şekilde yaşıyorsa bu kucaklayıcı yönetim anlayışımızın neticesidir. Bizler, Atatürk’ün ideallerinin ışığında hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Bu vesile Ata’mızın adını ölümsüzleştirdiğimiz Atatürk Kültür Merkezi’nin Kapaklı halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum.” İfadelerini kullandı.

“KAPAKLI İLÇEMİZDE BÜYÜK BİR ALTYAPI HAMLESİ GERÇEKLEŞTİRDİK”

Açılış töreninde kürsüye son olarak konuşmasını yapmak üzere Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak davet edildi. Başkan Kadir Albayrak Kapaklı halkını selamlayarak başladığı konuşmasında, “İlk 5 yıllık hizmet dönemimizi tamamlamaya hazırlandığımız böyle bir dönemde, vermiş olduğumuz sözleri gerçekleştiriyor olmanın gurur ve mutluluğuyla yeniden bir aradayız. 4 kültür merkezimizden biri olan Kapaklı Kültür Merkezi bugün itibariyle hizmete sunuyoruz. Geçen hafta Çerkezköy Kültür Merkezimizin açılışını gerçekleştirdik. Saray ve Ergene Kültür Merkezlerimizin inşaat çalışmaları ise hızla devam ediyor. Hızla büyüyen ve gelişen Kapaklı’nın en önemli ihtiyaçlarından biri kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapacak bir kültür merkeziydi ve biz de Büyükşehir Belediyesi olarak çok güzel bir proje hazırladık. 2017 yılında temelini attığımız bu Kültür Merkezi, her bakımdan Kapaklı’ya yakışan büyük ve modern bir tesistir. Toplam 15.931 metrekare inşaat alanına sahip Kapaklı Kültür Merkezimiz bodrum kat, zemin kat ve 2 normal kat olmak üzere toplam 4 kattan oluşuyor. Kapaklı Kültür Merkezi bünyesinde 90 araçlık kapalı otopark, balo salonu, pilates salonu, kafeterya, Türk hamamı, dinlenme salonu, 5 masaj salonu, sergi salonu, çok amaçlı salon, SPA merkezi, sanatçı odaları, ticari alan, sauna, 3 cep sineması, kütüphane, ticari alan, kafe – restoran, fotoğrafçılık atölyesi, kafe – teras, müzik atölyesi, derslik, 4 süit yatak odası, tiyatro atölyesi, derslikler, derslik atölyesi ve öğretmenler atölyesi yer alıyor. Kapaklı Kültür Merkezimiz çok önemli kültür ve sanat organizasyonlarına ev sahipliği yapacak. İlk 5 yıllık hizmet dönemimizde Kapaklı ilçemiz hak ettiği hizmetleri aldı. TESKİ bünyesinde Kapaklı ilçemizde büyük bir altyapı hamlesi gerçekleştirdik. Büyükşehir Belediyesi Kapaklı İsmet İnönü İlkokulunu eğitim ve öğretime kazandırdık. Büyüyen ve gelişen Kapaklı tüm bu hizmetleri hak ediyor. Tekirdağ’a değer katan daha nice hizmet ve yatırımların açılışlarında buluşabilme ümidiyle, Kapaklı Kültür Merkezimizin halkımıza hayırlı olmasını diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Başkan Kadir Albayrak’ın ardından konuşmalarını gerçekleştiren Tekirdağ Milletvekilleri Candan Yüceer, İlhami Özcan Aygun ve Enez Kaplan da kültür merkezinin hayırlı olması temennisinde bulundular.

Kapaklı Kültür Merkezi Açılış töreni, yapılan konuşmaların ardından kurdele kesimi ve protokol üyelerinin merkezi gezmesi ile son buldu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
+1 Farkla Marmaraereğlisi’nde Hep Birlikte KoştularÖnceki Haber

+1 Farkla Marmaraereğlisi’nde Hep Birlik...

Muratlı Yüzme Havuzunun Açılış Töreni GerçekleştiSonraki Haber

Muratlı Yüzme Havuzunun Açılış Töreni Ge...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar