Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

Milletvekili İlhami Özcan Aygun'dan İlginç Kirlilik Eylemi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun Trakya’nın en önemli çevre sorunlarından biri olarak gösterilen Ergene Nehri’ndeki kirlilik konusuna dikkat çekmek için ilginç bir eyleme imza attı.
Özgür Köker 2

Ergene Nehri’nin katran karası suyuna olta atan Milletvekili İlhami Özcan Aygun’un oltasına balık yerine ayakkabı takıldı.

Tekirdağ’ın Muratlı İlçesi sınırlarında kalan Aşağısevindikli Mahallesi mevkiinde Ergene Nehri’nin kenarına Muratlı İlçe Başkanı Ufuk Gençtürk, Ergene İlçe Başkanı Erdinç İrel, beraberinde partisinin yöneticileri ve Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe ile birlikte gelen CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, Ergene Nehri’nde balık tutma etkinliği gerçekleştirerek kirlilik konusuna vurgu yaptı.

Eyleme katılan İbrahim Toruk isimli vatandaşta balık tutmaya çalışarak kirliliğe dikkat çekmeye çalıştı.

Balık sezonun açılmasına saatler kala Ergene Nehri’ndeki kirlilik konusunu bir kez daha gündeme getirme adına nehir kenarında balık tutmaya çalışan Aygun fabrikalardan çıkan atıkların doğrudan Ergene Nehri’ne boşaltıldığını bu sebeple derenin zehir aktığını söyledi.

Ergene Nehri’nde siyanür dahi bulunduğunu öne süren Aygun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Başbakan olduğu 2011 yılında Haliç’i nasıl temizlediysek Ergene’yi de öyle temizleriz şeklinde açıklamasının olduğunu yine dönemin Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun 2011 yılında Çerkezköy’de Ergene Nehri’nin temizlenmesi için şafak harekatı başlattığını ancak aradan geçen 7 seneye rağmen Ergene Nehri’nin zehir saçmaya devam ettiğini öne sürdü.

Ergene Nehri’nde çevre felaketi yaşandığının altını çizen Aygun, burada canlı yaşamasının imkansız hale geldiğini tarım alanlarının da sulandığı bu nehrin herkes için bir tehdit oluşturduğunu da kaydetti.

Aygun; “Ergene Nehri, bir zamanlar 22 balık türünün yaşadığı ülkemizin en güzel nehirlerinden biriydi. 283 kilometre uzunluğu ile Trakya’yı boydan boya kat eden, gümbür gümbür çağlayan bu nehri, kendi elimizle zehir çağlayan nehre dönüştürdük. Üzülüyorum, bir ülke nasıl kendi geleceğini böyle boğabilir, anlamak mümkün değil” dedi.

Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe’de; “Bizler için hiç iç açıcı değil, bizler için soluduğumuz hava bile her gün zehir soluyoruz. Yapılan yatırımın biran evvel takip edilerek bitirilmesi gerekiyor. Geç kaldık, vatandaşlarımızda kanser olayları çok arttı. Çok mustaribiz. Bu pis havayı, pis suyu görmekten kurtulalım diyoruz” diye konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AK Parti Çorlu İlçe Teşkilatı’nın yeni yönetimi tanıtıldıÖnceki Haber

AK Parti Çorlu İlçe Teşkilatı’nın yeni y...

Tekirdağ’da Balık Avı Sezonu BaşladıSonraki Haber

Tekirdağ’da Balık Avı Sezonu Başladı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar