Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

Çevreci Başkana plaket

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çevreci Başkana plaket
Abone ol
Çevre ve insan sağlığının koruyucusuMarmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan’a, Marmaraereğlisi Çevre Gönüllüleri Derneği tarafından plaket takdim edildi.
Özgür Köker 2

Marmaraereğlisi’nde kurulması planlanan Termik Santrallere karşı verdiği başarılı mücadeleden dolayı Marmaraereğlisi Çevre Gönüllüleri Derneği tarafından Başkan Uyan’a plaket takdim edildi.

Marmaraereğlisi Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Atilla Olgaç, Başkan Uyan’ın çevre ve insan sağlığına verdiği önemle örnek bir belediye başkanı olduğunu dile getirerek; “Biliyorsunuz Trakya’da 12 adet termik santral yapılması planlanmıştı. Bunların dördü Marmaraereğlisi ilçesindeydi. Sayın Belediye Başkanımızın çalışmaları, Marmaraereğlisi halkının desteği ve topyekûn bizlerin de desteğiyle bunu önledik. Belediye Başkanımız Uyan sizlere Danıştay’ın verdiği ret kararını söyledi. Bu bir bayram hediyesi. Sayın Başkanımızı ve çevre ve insan sağlığının yanında olan tüm halkımızı kutluyorum. “dedi. 

DANIŞTAY RET KARARI VERDİ

Trakya Bölgesinde ‘Çevreci Başkan’ olarak bilinen Marmarereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan, bölgeye yapılması planlanan termik santral yapımının durdurulması için sivil toplum örgütleri ve vatandaşlar ile birlikte büyük mücadele verdi. Çevre Gönüllüleri Derneği’nin başlattığı kampanyalara destek verilerek ilçede yaşayan vatandaşlardan 25 bin 500 adet imza toplandı ve yapılan itirazlarla ilçede yapılması planlanan kömürlü termik santrallere Danıştay ret kararı verdi.

"Gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmak gibi ağır bir sorumluluğumuz var" diyen Başkan Uyan, ’Tek amacımız bölgede yaşayan insanların sağlığını korumak ve yaşam standartlarını arttırmak. Termik santraller konusunda Danıştay son noktayı koyarak ret karar verdi. Bu kararın alınmasında etkili olan imza kampanyasına katılan ve katkı sağlayan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ayrıca Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Atilla Olgaç ile üyelerine de göstermiş oldukları azim ve çalışkanlıktan dolayı da teşekkür ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Müdür Üzgün’den yıl sonu mesajıÖnceki Haber

Müdür Üzgün’den yıl sonu mesajı

Başkanı İbrahim Uyan iftar yemeğindeSonraki Haber

Başkanı İbrahim Uyan iftar yemeğinde

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar