Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

Başkan Uyan: 'Hayatımızda Engel Yok'

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Uyan: 'Hayatımızda Engel Yok'
Abone ol
Marmaraereğlisi Belediyesi her zaman engelli bireylerin yanında olmaya devam ediyor. Engelli destek hizmetleri ile bölgede örnek gösterilen Marmaraereğlisi Belediyesi ilçede yaşayan engellilere ulaşımdan, hasta yatağına, tekerlekli sandalyeye kadar temel ihtiyaçlarından sosyal hayata katılabilmeleri adına birçok alanda destekçileri oluyor.
Özgür Köker 2

Engelliler konusunda duyarlılığı ile dikkat çeken Marmaraereğlisi Belediyesi ilçede yaşayan engelli vatandaşları engelli nakil aracı ile sağlık sorunları olduğu zaman hastanelere ücretsiz götürürken, engellilerin talepleri doğrultusunda gidecekleri yerlere ulaşımları da sağlanıyor.

Marmaraereğlisi Belediyesi 2018 yılında 8 akülü sandalye, 18 manuel sandalye, 6 hasta yatağı, 2 solunum cihazı, 4 havalı hasta yatağı, 2 spastik engelli sandalyeyi ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlar ulaştırdı.

Engelli bireylerin 7/24 hizmetinde olduklarını belirten Marmaraereğlisi Belediye Başkanı İbrahim Uyan; “Engelli bireylerin hayata engelsiz bir şekilde katılımlarının sağlanması ve yaşam standartlarının yükseltilmesi için toplum olarak, birey olarak, kurum ve kuruluşlar olarak hepimize ayrı ayrı görev ve sorumluluklar düşmektedir. Belediyemiz her zaman engelli bireylere engelsiz bir yaşam sağlamak için hizmet üretmeyi kendisine görev edinmiştir. Bizler ilçemizde yaşayan engelli vatandaşlarımıza akülü sandalye, manuel, sandalye, hasta yatağı gibi birçok alanda destek olduğumuz gibi 7/24 ulaşımlarına da sağlıyoruz. ”dedi.

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ PROJESİ TÜRKİYE’DE ÖRNEK

Engelsiz Yaşam Merkezi yapılmak üzere Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’na Marmaraereğlisi Belediyesi’nce Bahçelievler Mahallesi’nde bulunan 7760 m2’lik arsa tahsis edilerek Engelsiz Yaşam Merkezi projelendirildi. Belediye tarafından projelendirilen Engelsiz Yaşam Merkezi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın Türkiye genelinde uygulamayı planladığı örnek proje olarak gösterildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Otogarda patlama 1 ölü 1 yaralıÖnceki Haber

Otogarda patlama 1 ölü 1 yaralı

Başkan Yüksel Sabah Namazını Vatandaşlarla Birlikte KıldıSonraki Haber

Başkan Yüksel Sabah Namazını Vatandaşlar...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar