Cüneyt Yüksel 2
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6
Müge 2
Hakan Sunal 2

Uğur Mumcu Kent Parkı Temeli Atıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Uğur Mumcu Kent Parkı Temeli Atıldı
Ahmet Sarıkurt 2
Abone ol
Hayrabolu Belediyesi Uğur Mumcu Kent Parkı temel atma töreni gerçekleştirildi.
Özgür Köker 2
Candan

İlyas Mahallesi Osman Eseler Caddesi Hayrabolu Devlet Hastanesi yanında gerçekleştirilen törende Genel Başkan Yardımcımız Tekirdağ Milletvekilimiz Faik Öztrak, Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ İl Başkanı Recep Ökten,  Hayrabolu İlçe Başkanı Hamdi Çetin, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, muhtarlar, sivil toplum kuruşları ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, “Hayrabolu Belediyesinin 4 yıldan veri emek verdiği ve bu dört yılın sonunda temel atmaya müsait hale getirdiğimiz Uğur Mumcu Kent Parkının temel atma töreninde bir araya geldik. Hayrabolu’da yaşayan büyüklerimiz burasını çok iyi biliyorlar ve yağmur yağdığında suların birikip atıl halde olan bir yerdir. Uğur Mumcu Kent Parkı, göreve gelmeden önce Hayrabolu halkımıza verdiğimiz taahhütlerimizden biridir. Görev gelmemizle beraber bu alanın tamamen dolgusunu yaparak, yaklaşık 400 bin m3 bu alana toprak dolgu yaptık. Bu dolguları da Hayrabolu Belediyesinin ya da hiçbir kurumun cebinden bir kuruş para çıkmadan yaptık. Altyapı çalışmalarımızda su, kanalizasyon, yağmur suyu ve elektriklerin yer altına çalışması ve yolların açılmasında çıkan kötü malzemeyi bu Uğur Mumcu Kent Parkımızın dolgusunda doldurulmasında kullandık ve sıfır maliyetle dolgumuzu yapmış olduk. Bu alanımızda TESKİ çalışanları ve Fen İşlerimizle birlikte bir yağmur suyu projelendirme çalışmaları yaptık. TESKİ ve Hayrabolu Belediyesi’nin kendi imkanlarıyla bütün yağmur suyu projelerini kendimiz yaptık. Yukarıdaki kısımdan gelen bütün yağmur sularını yeraltına alıyoruz. Yıllardan beri sorun hale gelen yağmur suyu projesiyle sona erdireceğimiz Aydınevler Mahallesi çatak bölgesi tabiri ettiğimiz alanda bütün yağmur sularını alıp Hayrabolu deresine ulaştıracağız. Ardından rekreasyon alanımızın orada yağ fabrikasıyla arasında kalan kısımda Böcekana deresinin sonuna kadar ulaşarak, çalışmalarımızı tamamlayacağız. Pırıl pırıl tertemiz yağmur sularını derelerimize temiz bir şekilde ulaştıracağız. TESKİ Genel Müdürü Şafak Başa’ya tekrar burada tekrar teşekkür ediyorum. Bizlere ciddi katkı da bulundular” dedi.

Bu proje iki etaptan oluştuğu ifade eden Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, “İlk etapta yapacağımız yol çalışması yaklaşık 30 bin m2 ulaşıyor. İkinci etapta ise kamulaştırmalarımız var ve orada 15 bin m2 yapacağımız bir alanımız var. Alanımızı duvar ve sonrasında tel örgülerle kapatacağız. Parkımızda ağaçlandırma çalışması yaparak, yaklaşık 1 bin tane ağaç dikelecek. Spor alanlarımızda tenis kortu, futbol sahası ve basketbol sahası olacak olup, diğer kısımdan 2 tane büyük çocuk oyun grupları olacak. 2-5 yaş, 5-15 yaş ve engelli çocuk oyun gruplarımız olacak. Büyüklerimiz için kondisyon aletleri olacak. Bununla beraber büyük çim alanları oluşturarak, burada uçurtma etkinlikleri yapmayı planlıyoruz. Eskiden bu alanda Mart 9’u olurdu ve Hayrabolu’nun eski zamanlarındaki gibi tekrar döndüreceğiz. Vatandaşlarımızın vakit geçirebileceği çay kahve içebileceği, mangal yapabilecekleri herkese hitap eden, herkesi kucaklayan alanlarımız olacak. Bunun yanında çok önemsediğimiz Uğur Mumcu Kent Parkımızın içerisinde yürüyüş yollarımız ve bisiklet yollarımız olacak.  Yani kısacası halkımızın yürüyerek gelip piknik yapabileceği, spor alanları ve çocuklarıyla vakit geçirebileceği, nefes alabilecekleri bir park inşa edeceğiz. İmar Müdürlüğümüzden, Fen İşleri Müdürlüğümüze kadar, Başkan Yardımcılıklarından meclis üyelerimize kadar tüm çalışma arkadaşlarımızın burada büyük bir katkısı vardır. Katkı koyan bütün çalışma arkadaşlarıma bugüne kadar yaptıkları çalışmalardan dolayı canı gönülden teşekkür ediyorum. Bütün çalışmalarımızın sonunda bugün burada bu temel atmayı gerçekleştiriyoruz. İnşallah açılışında rahmetli Uğur Mumcu’nın adına yakışır bir şekilde bu parkı oluşturacağız. Uğur Mumcu’nun kıymetli eşi Güldal Mumcu ve oğlu Özgür Mumcu’yu da davet ettik. Güldal hanım sağlık sorunlarında dolayı ve özgür bey de İstanbul dışında olduğu için katılamadılar. İnşallah açılışına söz verdiler birlikte yapacağız. Bu tesisimizin İlçemize, Tekirdağ’ımıza ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Amacımız daha yaşanabilir bir Hayrabolu. Hayrabolu insanın hak ettiği en üst noktaya kadar hep beraber çalışmaya edeceğiz. Bugüne kadar bütün projelerimizde bizi hiçbir zaman yalnız bırakmayan Genel Başkan Yardımcımız Tekirdağ Milletvekilimiz Faik Öztrak’a huzurlarınızda tekrar teşekkür ediyorum. Sayın İl başkanımız Recep Ökten’e teşekkür ediyorum. İlçe yöneticimize, belediye meclis üyesi arkadaşlarıma, muhtarlarımıza sivil toplum kuruluşlarımızın değerli başkanlarına ama en önemlisi her zaman her yerde bizim arkamızda dim dik duran mücadele eden kadınlarımıza gençlerimize huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu çalışmanın hepimize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Hayırlı bayramlar diliyorum. İnşallah el ele gönül gönüle daha büyük projelere hep beraber imzalar atacağız. “dedi.

Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak tören yaptığı konuşmada “Bugün burada maliyeti düşük ama manevi değeri çok büyük bir tesisin Uğur Mumcu Parkının temelini atıyoruz. Uğur Mumcu’nun yazılarını hatırlayanlar, o yazıları o gün okuyanlar, o yazıların bugünün nasıl anlattığını çok iyi hatırlayacaklardır. Gerçekten kalemiyle büyük bir mücadele veren Türkiye’nin yetiştirdiği en önemli gazetecilerden en önemli düşünce insanlardan biriydi Uğur Mumcu. Dolasıyla burada ben Sayın Belediye Başkanıma bu parka bu ismi verdiği için bir defa daha teşekkür ediyorum. 30 bin m2’lik bir alanda Hayrabolu için çok güzel bir rekreasyon alanı. Bizim belediyelerimizi park işine ciddi önem veriyorlar. Çünkü biliyorlar ki parklar sosyal yaşamının yeşerdiği, farklı kültürlerin birbirleriyle tanıştığı, çocukların birbirileriyle oynadığı, birlikte büyüdükleri ve herkesin birbiriyle kucaklaştığı alanlardır. Bu nedenlerle ben bütün belediyelerimizin özellikle Tekirdağ’da bu park işine verdikleri önemi çok değerli buluyorum. Özellikle Hayrabolu’da bu büyüklükte parkın yapılmış olması bence çok önemli bir girişim hem de çok önemli bir deneyim olacaktır” dedi.

Konuşmalarının ardından protokol üyelerinin katılımıyla temel atma töreni gerçekleştirildi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Hizmete AlındıÖnceki Haber

Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Hizmete...

Büyükşehir Belediyesinden Üreticiye Bin 293 Arı Kovanı DesteğiSonraki Haber

Büyükşehir Belediyesinden Üreticiye Bin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar