Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Hizmete Alındı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Hizmete Alındı
Abone ol
TESKİ Eski Belde Merkezlerine Atıksu Arıtma Tesisleri Yapıyor
Özgür Köker 2

Şalgamlı eski belediye döneminde yapımına başlanmış fakat tamamlanmamış Şalgamlı Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi, TESKİ tarafından son teknoloji ekipmanlar ile tamamlanarak hizmete alındı. Yapımı tamamlanan atıksu arıtma tesisinin hizmete alınması Şalgamlı Mahallesinde düzenlenen tören ile gerçekleşti.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törene, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Albayrak, Hayrabolu Belediye Başkan Vekili Birol Işıldar, TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa, TESKİ Yönetim Kurulu Üyesi A.Soner Ergin, Genel Müdür Yardımcıları Nilgün Marmara, Dr.İbrahim İçöz ve İ.Feyzi Ünal, belediye meclis üyeleri, muhtarlar ve çok sayıda Şalgamlı mahallesi sakini katıldı.

Şalgamlı BiyolojikAtıksu Arıtma Tesisi Atıl Olmaktan Kurtarıldı

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak Başa; “TESKİ Genel Müdürlüğü kurulduktan sonra hizmet ihtiyacı olan yerleri belirledi. Bu kapsamda eski belde merkezi olan Şalgamlı ve Çerkezmüsellim Mahallelerinde başlanmış fakat tamamlanmamış 2 adet atıksu arıtma tesisi mevcuttu. TESKİ olarak bu tesislerimizi ayağa kaldırmak için yeni proje çalışması yaptık ve ihaleye çıktık. Hızlıca çalışmalara başladık. Yatırım bedeli KDV Dâhil 1.676.544,00 TL olan iş kapsamında Şalgamlı ve Çerkezmüsellim Mahallelerinin atıksu arıtma tesisleri tamamlandı.

Çerkezmüsellim Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin açılışını kısa bir süre önce yaparak hizmete aldık.  TESKİ Genel Müdürlüğü olarak il genelinde yaptığımız atıksu arıtma tesisi yatırımları kapsamında Şalgamlı Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisini de atıl olmaktan kurtararak, yarım kalan arıtma tesisini tamamladık ve hizmete aldık. Tüm inşaat işlerini tamamladık, son teknoloji elektrik ve mekanik ekipmanları monte edildi ve tesis çalışır hale getirildi.

Kapasitesi 300 m3/gün olarak projelendirilmiş olan tesis, 2.500 kişilik nüfusa hizmet edecektir. Tesise ulaşan atıksular arıtılarak, standartlara uygun bir şekilde Lefeci Deresine deşarj edilecektir. Atıksu arıtma tesisi fiziksel arıtma, biyolojik arıtma ve dezenfeksiyon kısımlarından oluşmaktadır. Tesisimize çevre düzenlemesi de yaparak, çağdaş bir görünüm elde ettik.

Hayrabolu İlçesi genelinde; bugüne kadar 35 milyon TL harcama ile 211 km. altyapı yapıldı. 31 milyon TL değerinde 16 adet altyapı yatırımı tamamlandı. 4 milyon TL değerinde 4 adet altyapı yatırımı da devam etmektedir. Bu kapsamda 108 km. içme suyu hattı, 93 km kanalizasyon hattı, 10 km yağmur suyu hattı yapıldı.

Bu projenin gerçekleşmesinde emeği geçen Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Albayrak, Hayrabolu Belediye Başkanı, personeli ve tüm TESKİ emekçilerine teşekkür eder, yatırımın Hayrabolu halkına hayırlı olmasını diliyorum.”dedi.

Eski Belde Merkezlerine Önemli Yatırımlar Yapılıyor

Törende konuşan Hayrabolu Belediyesi Başkan Vekili Birol Işıldar; “Bizler Çerkezmüsellim ve Şalgamlı gibi beldeden mahalleye dönüşen yerleşim yerlerini kaderlerine terk etmedik. Eski belde merkezlerine önemli yatırımlar yapıyoruz. Şalgamlı Atıksu Arıtma Tesisi Şalgamlı’lara hayırlı olsun. Yapımında emeği geçen başta Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Kadir Albayrak, TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak Başa ve tüm TESKİ emekçilerine teşekkür ederim.”dedi.

Hedefimiz Temiz Çevreyi, Temiz Dereleri Geri Getirmek

Konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak; “Uzun zamandır ihmal edilmiş böylesi bir tesisi, modern bir hale getirerek Şalgamlı’ya kazandırıyoruz. Şalgamlı’ların bu tesise ilgisi oldukça yüksek.

Hedefimiz bu bölgedeki temiz çevreyi, temiz dereleri geri getirmek. Şalgamlının en önemli özelliklerinden biri de hayvancılık potansiyeline sahip olmasıdır. Atıksu arıtma tesisinin sağlıklı bir şekilde çalışması için hayvansal atıkların kanalizasyona deşarj edilmemesi gerekmektedir. Bu tesis mutlaka çalışmalı. Çalıştığı zaman, bir süre sonra çevreye olan etkilerini hep beraber göreceğiz.

4 yılı aşan bir hizmet süremiz oldu. Bugün itibariyle halktan aldığımız yetkinin dolması için 293 gün daha var. Emin olun arkadaşlar her gün bir ilçede ya bir temel atma ya da bir açılış gerçekleştiriyoruz. Hizmetlerimiz peş peşe gelmeye devam edecek. Bu duygularla bugün açtığımız bu tesisin,  Hayrabolu'ya, Şalgamlı'ya hayırlı olmasını diliyorum. Gelecek günlerin Tekirdağ için güzel geçmesini diliyorum.”dedi.

Konuşmaların ardından hizmete alınan Şalgamlı Atıksu Arıtma Tesisinin açılış kurdelesi kesildi ve tesis gezildi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TESKİ 3 Büyük Mahallenin Altyapı Sorununu ÇözdüÖnceki Haber

TESKİ 3 Büyük Mahallenin Altyapı Sorunun...

Uğur Mumcu Kent Parkı Temeli AtıldıSonraki Haber

Uğur Mumcu Kent Parkı Temeli Atıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar