Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

AB Heyetinden Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi Lüleburgaz Şantiyesinde İnceleme

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi'nin bağlantı noktası olan Lüleburgaz Şantiyesinde incelemelerde bulundu.
Özgür Köker 2

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi'nin bağlantı noktası olan Lüleburgaz Şantiyesi incelemelerde bulunan heyet yetkililerden brifing aldı.

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Projesi'nin 2019 yılından bu yana konuşulan, tartışılan, üzerinde çalışılan bir proje olduğunu ifade eden Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı; “Halkalı-Kapıkule Demiryolu Projesi Türkiye-Avrupa Birliği mali işbirliğinin en saygın, en büyük projesi. Proje planlandığı gibi gerçekten başarılı bir şekilde ilerliyor. Hem fiziksel gerçekleşme oranı, hem harcama oranıyla yaklaşık yüzde 35'lik bir oranı tutturmuş durumdayız, Yani Avrupa Birliği ile planlanan bir şekilde. Bu projenin hem diğer Avrupa Birliği ülkeleriyle bağlantısallığı açısından hem de Avrupa kıtasının gerek Ortadoğu ile gerekse Asya ile bağlantısı açısından çok kritik bir proje. Aynı zamanda Türkiye’de demiryolu kültürünün daha da gelişmesine katkıda bulunacak” dedi.

“Trakya bölgemize de zenginlik katacak bir proje” diyen Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı; “İçinden geçtiği şehirlere daha fazla etkinlik sağlayacak ekonomiyi canlandıracak, ulaştırmayı kolaylaştıracak hatta mera alanlarını geliştirmesine kadar yan katkıları da olan bir proje. Tabi projenin üç aşaması var Çerkezköy-Kapıkule aşamasının 2023 yılının sonuna kadar tamamlanması ön görülüyor. Halkalı Çerkezköy hattının ulusal programlarımız çerçevesinde yapılması söz konusu. Projeye Avrupa Birliği tarafından sağlanan katkı 275 milyon avro. Türkiye'nin ulusal bütçesinden de bu kadar katkı söz konusu. Dolayısıyla aşağı yukarı 550 milyon avroluk devasa bir projeden bahsediyoruz. Umarız bu proje hem ülkemizin kalkınmasını, hem Avrupa Birliği üyeliğine giden yolu daha da güvenli hale getirir. Daha da sağlam hale getirir. Bizim beklentimiz bu projenin Avrupa Birliği ile işbirliği içerisinde en kısa zamanda tamamlanması gerek Trakya bölgesine gerek Türkiye'ye önemli katkılarda bulunması” şeklinde konuştu.

Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi'nin son derece önemli olduğunu belirten Meyer-Landrut, "Avrupa Birliği'ni Türkiye'ye ve hatta Asya'ya bağlayan bir demiryolu hattı. Özellikle böyle demiryolu projelerini desteklediği için Avrupa Birliği çok memnun. Hem lojistik açıdan hem de çevre açısından son derece önemli Avrupa Birliği’nin gurur duyduğu proje ve bende bunda katkım olduğu için çok memnunum” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Avrupa Birliği Delegasyonundan Çerkezköy'e ZiyaretÖnceki Haber

Avrupa Birliği Delegasyonundan Çerkezköy...

93. Hanımeli Çarşısına Yoğun İlgiSonraki Haber

93. Hanımeli Çarşısına Yoğun İlgi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar