Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

Avrupa Birliği Delegasyonundan Çerkezköy'e Ziyaret

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı, Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi'nin bağlantı noktası olan Çerkezköy Tren İstasyonu'nda incelemelerde bulundu.
Özgür Köker 2

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı; “Türkiye 1999'dan beri resmi bir aday olarak, AB'nin katılım öncesi mali yardım fonlarından yararlanıyor. Bugün ziyaret edeceğimiz proje de Türkiye-AB mali iş birliğinde en önemli, en büyük proje. AB'nin yaklaşık 275 milyon avroluk bir katkısı söz konusu. Trans Avrupa Demiryolu Ağı'ndaki üstün standartlara ulaşacak. Kargo taşımacılığında yaklaşık 8,5 saatten 3-3,5 saate süre kısalacak. Yolcu seferlerinde de Kapıkule ile Halkalı arasında 1,5 saate kadar düşecek. Bu çok önemli bir proje. Türkiye'nin Avrupa'nın bağlantısını oluşturmada da merkezi bir ülke konumunda olduğunu gösteriyor. Türkiye'yi diğer Avrupa ülkeleriyle bağlantılandıracak aynı zamanda, Türkiye'nin de içinde olduğu Avrupa'yı doğu ile daha hızlı bir şekilde bağlantılayacak, dolayısıyla çok önemli bir proje. Bu çerçevede Ulaştırma Bakanlığımız ve Demiryollarımıza çok teşekkür ediyorum. Bu önemli ve prestijli projeyi çok yakından takip ediyorlar. Bu projenin en hızlı şekilde tamamlanması için hep birlikte çaba göstereceğiz. Dolayısıyla AB'ye de bu önemli projeye, Avrupa'nın en temel projelerinden biri olan bu projeye destek vermesinden dolayı teşekkür ediyoruz. Türkiye, Avrupa Birliği yolunda gerek hava gerek kara gerek demiryoluyla üyelik konusunda kararlıdır, ilerlemeye devam edecektir” diye konuştu.

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, projenin nerede ve nasıl yapılıyor olduğunu görmekten mutlu olduğunu ifade ederek; “Demir yollarının özellikle Avrupa ile Türkiye'yi bağlaması açısından güçlendirilmesiyle çok önemli. Özellikle sürdürülebilirlik hedefleri açısından, Avrupa ile Türkiye'nin demiryolları hedeflerine ulaşması bakımından projenin çok önemli olduğuna inanıyorum. Bu proje AB'nin desteklediği en büyük altyapı projelerinden biri" dedi.

Organize Sanayi Bölgesinde Sanayicilere Ziyaret

Konuşmalar sonrasında AB delegasyonu Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi'ne (ÇOSB) geçerek burada Çerkezköy OSB Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler ve sanayicilerle bir araya geldi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı ve Avrupa Birliği (AB) Başkanı Büyükelçi Faruk Kaymakcı; “Bugün yakından görme fırsatı bulduğumuz ve daha sonra da incelemeye devam edeceğimiz Halkalı-Kapıkule Demiryolu Projesi. Bu, Türkiye'nin diğer Avrupa ülkeleriyle bağlantısı ve Avrupa Kıtası'nın diğer kıtalarla bağlantısı açısından önemli ve stratejik bir proje. Bu projeler kapsamında da bölgede gerek atık su gerek içme suyu gerek Meriç Nehri'nden olan taşkınların önlenmesi konusunda birçok projemiz var. Türkiye-AB mali işbirliği en iyi işleyen alanlardan biri. Umarız Türkiye'nin AB üyelik sürecinde de önümüzdeki dönemde olumlu gündeme geçilecektir. Bu gündem sayesinde işbirliğimizi daha da artıracağız. Çünkü Türkiye'nin ve diğer Avrupa ülkelerinin geçmişi ortak, geleceği ve çıkarları da ortak. Umarız bu yönde doğru sağlıklı adımlar atılır ve süreç ilerler” şeklinde konuştu.

Faruk Kaymakcı’dan Meyer-Landrut'e Düzeltme

Meyer-Landrut ise AB'de bu yılın "demir yolu yılı" ilan edildiğini ifade ederek, “Böylece bir aday ülkemizde de dostumuz olan ülkede de bu bağı güçlendirmiş oluyoruz. Trans Avrupa Birliği yolunu güçlendiren projeyi hayata geçirmiş oluyoruz. Sizlerin ihtiyaçlarını, karşılaştığınız güçlükleri ve ekonominizin bu noktada nereye doğru ilerleyeceğini, bu konuda yapılacak şeyleri duymak da beni mutlu eder” dedi.

Ardından söz alan Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı; “Sayın Büyükelçi izin verirse küçük bir düzeltme yapmak istiyorum. Sayın Büyükelçi Türkiye ve Avrupa dedi. Türkiye bizzat kendisi Avrupa'dır. Sanıyorum kendisi Türkiye ve Avrupa Birliği demek istedi. Biz şu anda AB'de değiliz ama Avrupa'yız, Avrupa'dayız. Dolayısıyla Türkiye ve diğer Avrupa ülkeleri denmesini tercih ediyorum” diye konuştu.

Meyer-Landrut ise, "Ben AB için çalışıyorum. İşim bu ama haklısınız” şeklinde yanıt verdi.

Konuşmaların ardından heyet basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi.

Hatıra fotoğrafının ardından heyet daha sonra Lüleburgaz’daki şantiye alanına hareket etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Ramazan Doğan Projeleri AnlattıÖnceki Haber

MÜSİAD Tekirdağ Şube Başkanı Ramazan Doğ...

AB Heyetinden Halkalı-Kapıkule Demiryolu Hattı Projesi Lüleburgaz Şantiyesinde İncelemeSonraki Haber

AB Heyetinden Halkalı-Kapıkule Demiryolu...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar