Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

Üniversite İle Sanayi İşbirliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Üniversite İle Sanayi İşbirliği
Abone ol
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) ve NKÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetici A.Ş. arasında üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirmek amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.
Özgür Köker 2

İmza törenine; TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, NKÜ Rektör Yrd. Prof. Dr. Bülent Eker katılımda bulundu.

Konu hakkında açıklama yapan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan; “Söz konusu protokolle, Üniversite ve sanayi arasında kurulacak işbirliklerinin birlikte ele alınması, karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik öneriler geliştirilmesi, sanayicilerin yapacağı Ar-Ge ve ürün geliştirme çalışmalarında ve yenilikçi ürün ortaya konulmasında üniversitenin bilgi birikiminden yararlanmasını tesis etmek amacıyla taraflar arasında sağlıklı bir iletişim ve bölge ekonomisini geliştirecek işbirliğinin sağlanmasına katkıda bulunmayı hedefliyoruz” dedi.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nda NKÜTEK İrtibat Ofisi adı altında bir temas noktası oluşturulacağını söyleyen İzzet Volkan; “NKÜTEK, teknolojik yenilik, tasarım, sistem entegrasyonu, sertifikasyon ve Ar-Ge gibi alanları da kapsamak üzere; Üniversite ve Odamıza kayıtlı firmalara ilişkin tüm konularda ulusal ve uluslararası fon programlarına yönelik proje geliştirme ve yürütme konularında firmalara işbirliğinde hizmet verecektir. Üniversite-Sanayi işbirliğine ek olarak; Odamıza kayıtlı firmaların ürettikleri ürünlerin test ve analizlerini NKÜ Merkezi Araştırma Laboratuvarı (NABİLTEM)’de yaptırılması için indirim protokolü de imzalanmıştır. Odamız üyelerine NABİLTEM’den alınacak hizmetler karşılığında mevcut piyasa koşullarına P indirim gerçekleştirilecektir. Üyelerimiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Cüneyt Yüksel'den Esnafa ZiyaretÖnceki Haber

Başkan Cüneyt Yüksel'den Esnafa Ziyaret

Başkan Mestan Özcan Marmaraereğlisi’ni Sokak Sokak GezdiSonraki Haber

Başkan Mestan Özcan Marmaraereğlisi’ni S...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar