Cüneyt Yüksel 2
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6
Müge 2
Hakan Sunal 2

TESKİ Tesis Tanıtım Günleri Saray’da Başladı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TESKİ Tesis Tanıtım Günleri Saray’da Başladı
Ahmet Sarıkurt 2
Abone ol
TESKİ Genel Müdürlüğü il genelinde işlettiği ve sorumlu olduğu atıksu arıtma tesislerini halka açıyor, yapılan hizmetleri vatandaşlar ile paylaşıyor. Bu kapsamda ilk tesis tanıtımı Saray’da, Saray İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ile başladı.
Özgür Köker 2
Akın Yılmaz 2

Tesis Tanıtım Günlerinin en önemli özelliği halkın yoğun bir şekilde katılım sağlamasıdır. Saray halkının davetli olduğu etkinliğe, Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban, Saray Garnizon Komutanlığı Yetkilisi Zeynel Yaşar Ocak, TESKİ Genel Müdürü Dr.Şafak Başa, Saray Belediyesi Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, ilçe genelinde faaliyetlerini sürdüren dernek, oda, sivil toplum kuruluşları ve çevre gönüllüleri katıldı.

Saray İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi Tanıtıldı

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Genel Müdür Başa; “Saray İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin inşaatı henüz TESKİ kurulmamış iken Saray Belediyesi tarafından DSİ ile yapılan sözleşme sonrası başlamıştır. TESKİ’nin kurulmasıyla birlikte tüm su ve kanalizasyon işlerinin sorumluluğu TESKİ’ye devredilmiştir. Bu sebepten dolayı tesisin tamamlanması TESKİ tarafından sağlanmıştır. Tesis artık tamamen TESKİ’nin sorumluluğundandır. Saray İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisinin finansmanı TESKİ tarafından sağlanmaktadır.

Tesisimiz TESKİ’ye devrolmadan önce TESKİ personeli, tesisi tanımak için burada çalışmaya başladı. Daha inşaat aşamasında, elektronik ya da mekanik ekipmanlar montajlanarak test edilirken bizim personelimiz burada tesisin başındaydı. Şu anda tesisi çok rahat şekilde işletebiliyoruz. Saray ilçe merkezinin tüm evsel atıksuyunu arıtıyoruz.

TESKİ’nin yaptığı hizmetler ortadadır ve görünüyor. TESKİ kurulduğunda günde 5.000 metreküp atıksu arıtılıyordu, şu anda ise bu rakam 192.000 metreküptür. TESKİ bugüne kadar 2.045 km altyapı yaptı. Saray ilçemizin içme suyu hatları tamamen yenilendi ve Saray halkı kaynak suyu içiyor. Bu çok güzel bir şey. Tekirdağ içme suyu kalitesinde resmi verilere göre ülke genelinde ilk sıralarda yer alıyor.

TESKİ Saray için çalışmaya devam ediyor. Kırsal mahallelerimizin de altyapı problemlerini çözüyoruz. Katılımlarınız için teşekkürler.

Tesisin yapılmasında öncü olan, çalışmaların başlatılmasını sağlayan Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban ve Saray Belediyesi Meclis Üyelerine ve tesisin yapılmasından emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.”dedi.

Saray Belediye Başkanı Nazmi Çoban konu hakkında görüşlerini dile getirdi: “Trakyanın can damarı Ergene Nehrinin kaynağında bulunuyoruz. Bu atıksu arıtma tesisimiz ile birlikte bu kaynağı kirletmiyoruz. Çevreyi ve doğayı koruyoruz. Bizden sonraki kuşaklara da temiz bir doğa bırakacağız. Tekirdağ için çok önemli bir kurum olan TESKİ’nin Genel Müdürü Dr.Şafak Başa’ya çok teşekkürler. Bizim başlattığımız projeye sahip çıktı ve devamını başarı ile getirdi. Tesisin bugünlere getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederim.”dedi.

Ardından TESKİ Çevre Mühendisi Berker Elbeli, Saray İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ve TESKİ’nin il genelindeki diğer arıtma tesisleri hakkında sunum yaptı. TESKİ’nin 7 adet biyolojik atıksu arıtma tesisi, 9 adet de ileri biyolojik atıksu arıtma tesisine sahip olduğu bildirildi. Bunlara ek olarak 2 adet doğal atıksu arıtma tesisi, 1 adet ön arıtmalı derin deniz deşarj tesisi ve 4 adet te proje aşamasında atıksu arıtma tesisi olduğu ifade edildi.

Saray’ın tamamının evsel atıksuyunu arıtan tesisin arıtma kapasitesinin 7.166 metreküp/gün olduğu dile getirildi. Tamamen standartlara uygun bir şekilde arıtılan suyun doğaya deşarj edilerek, çevrenin korunmasında önemli rol oynadığı belirtildi. SCADA ile uzaktan yönetilerek de gereken tüm müdahalenin tesise yapılabildiği ifade edildi.

Saray Halkı TESKİ Saray İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisini Gezdi

Konuşma ve sunumun ardından tüm katılımcılar tesisi baştan sona gezdi ve tesisin işletilmesi hakkında yerinde bilgi aldılar. Tesisin son ziyaret edilen yeri atıksuyun arıtılma sürecinden geçerek doğaya nasıl deşarj edildiğinin görüldüğü çıkış suyu noktası oldu. Tesise giriş suyu ve çıkış suyu kıyaslandığında nasıl bir çevre kirliliğinin önüne geçildiği gözler önüne serildi. Tüm ziyaretçiler tesisten çok etkilenerek, böyle bir tesisin Saray’da olduğunu bu etkinlik sayesinde öğrendiklerini dile getirdiler. Halkın parası ile yapılan bu yatırımların çok yararlı olduğunu ve bundan dolayı deneyimli Saray Belediyesi ve TESKİ yetkililerine teşekkür ettiler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fenerbahçe'nin Yeni Başkanı Ali KoçÖnceki Haber

Fenerbahçe'nin Yeni Başkanı Ali Koç

Trend Arena’da Yazlık Servisleri BaşlıyorSonraki Haber

Trend Arena’da Yazlık Servisleri Başlıyo...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar