Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

Tekirdağ’ın Parlayan Yıldızları Vergi Ödül Töreni Gerçekleştirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tekirdağ’ın Parlayan Yıldızları Vergi Ödül Töreni Gerçekleştirildi
Abone ol
Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen “Tekirdağ’ın Parlayan Yıldızları Vergi Ödül Töreni” Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Özgür Köker 2

Törene Vali Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Tekirdağ Milletvekilleri Enez Kaplan, Çiğdem Koncagül, İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hısarcıklıoğlu, il protokolü, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Tekirdağ’da görev yapan oda ve borsaların başkanları, sanayiciler ve iş adamları katıldı.

Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başladı.

Ardından Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak bir konuşma yaparak ödül almaya hak kazanan sanayicileri tebrik ettiler.

Ardından TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin yerli otomobili TOGG hakkında yaptığı açıklamada, "120 yıllık Türk insanının hayali, 60 yıl önce rüyası yarı yolda kalmış, Türkiye’nin otomobil meselesi var. 2017 yılı genel kurulumuz sırasında Sayın Cumhurbaşkanımız dedi ki, ben 15 yıldır çağrıda bulunuyorum Türk iş dünyasından kimse ortaya çıkmıyor, Rifat hadi bunu siz üstlenin dedi.

Biz de Sayın Cumhurbaşkanımıza bizim yanımızda olursanız biz bunu yaparız dedik. Yeter ki yanımızda olun devlet olarak sizi yanımızda görmek isteriz. Allah’a çok şükür çocukluğumuzdan beri hayal olan ve dünya ile teknoloji sıralamasında aynı zamanda girdiğimiz yüzde yüz elektrikli hakları bize ait olan tamamıyla bizim olan, ilk çıkışta yüzde 51 yerli, 2025’de yüzde 80 oranında yerli, içeride üretilmiş olan parçalarıyla beraber Türkiye’nin otomobili Allah nasip ederse 29 Ekim’de fabrikanın açılışını yapacağız. Bu başarı sizin, Türk iş dünyasının. Biz sadece öncülük ettik ama Türk iş dünyası için müthiş bir başarı hikayesidir. Türkiye bir çok batılı ülkeden daha önce üretmiş olacağız. İnşallah Mart ayında da Çorlu’nun yollarında Türkiye’nin otomobili TOGG’u göreceğiz” şeklinde konuştu.

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’nun konuşmasının ardından konuşan Vali Yıldırım: Tekirdağ, denize kıyısının bulunması, gelişmiş limanlarının olması, Avrupa geçiş güzergahında yer alması, güçlü karayolu ve demiryolu altyapısına sahip olması, Ülkemizin en büyük şehri olan İstanbul iline komşu olması gibi sebeplerden hem yerli, hem de yabancı sermayeli sanayi işletmeleri tarafından en çok tercih edilen iller arasında bulunmaktadır.

Tekirdağ, 13 faal Organize Sanayi Bölgesi, 1 Serbest Bölge, yaklaşık 3000'e ulaşan sanayicisi, 176.000 kişiyi bulan sanayi çalışanı, 53 ARGE, 15 Tasarım Merkezi ve hemen hemen tüm sektör ve alt sektörlerde faaliyet gösteren firmaları ile ülkemizin en gözde sanayi illerinden biridir. İlimiz aynı zamanda ülkemiz sanayi elektriğinin % 5,61' ini tüketen, bununla birlikte ülke sanayi üretiminin yaklaşık % 5,5’ini gerçekleştiren bir şehirdir.

Tekirdağ, Marmara Bölgesi’nin yatırım, üretim, ihracat ve istihdam merkezidir. Tekirdağ her geçen gün kalkınmakta, büyümekte ve gelişmektedir. Tüm kurum ve kuruluşlarımızla, sanayicilerimizle ve iş adamlarımızla Tekirdağ’ın her alanda büyümesine, gelişmesine, kalkınmasına katkı sunmaya devam edeceğiz.

Ülkemizin ekonomik ve mali yönden güçlenmesi, kamu hizmetlerinin etkin ve verimli şekilde yürütülmesi mükelleflerimizin ödediği vergilerle mümkündür. Mükellefiyetlerini yerine getiren, üretim yapan, istihdam sağlayan tüm sanayici ve iş adamlarına teşekkürü borç biliyorum.

Bizler,  kurum ve kuruluşlarımızla “Trakya’nın Yükselen Yıldızı Tekirdağ”ın gelişmesini, kalkınmasını sürdürmek için sanayicilerimize  ve iş adamlarımıza kolaylıklar sağlamaktayız. Sanayicilerimizin ve iş adamlarımızın işlerini büyütmesini, geliştirmesini sınırlayan, onların işini zorlaştıran engelleri kaldırmak için gerekli çalışmaları yapmaya gayret etmekteyiz.

Bugün aynı zamanda Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi, Ticaret ve Sanayi Odamız tarafından Tekirdağ’a kazandırılacak. Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi’nin faaliyete başlaması ile, ticari uyuşmazlıklar çok daha hızlı bir şekilde çözüme kavuşturulacak, davaların yol açtığı gecikme önlenecek, masraflar azalacak  ve adalete erişim kolaylaşacaktır.

Bu vesileyle, ilimize teşrif ederek “Tekirdağ’ın Parlayan Yıldızları Vergi Ödül Töreni”ne katılan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkür ediyor, bu ödül töreninin düzenlenmesinde emeği geçen Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay’a, Tekirdağ Ticaret Borsası Başkanı Osman Sarı’ya ve diğer yetkililere teşekkürü borç biliyorum. Ödül töreninin hayırlara vesile olmasını diliyor, daha büyük işlerin yapılması için teşvik olmasını temenni ediyorum.

Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi için kurdele kesilerek açılışı gerçekleştirildi.

Açılışın ardından ihracat, gelir vergisi, kurumlar vergisi kategorilerinde ödül almaya hak kazanan sanayiciler ve iş adamlarına ödülleri, Vali Yıldırım, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve protokol üyeleri tarafından verildi.

Günün anısına TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’na hediye verilmesi ve toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi AçıldıÖnceki Haber

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Tahkim ve...

Şentop ve Sakaoğlu Ailesinin Acı GünüSonraki Haber

Şentop ve Sakaoğlu Ailesinin Acı Günü

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar