Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi Açıldı
Abone ol
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi törenle açıldı.
Özgür Köker 2

Açılış töreninde konuşan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, “Uzun süren mahkemeler yıllardır iş dünyamızın en büyük sorunlarından biriydi. Bu süreç hem hukuk sistemimiz üzerine yük getiriyor ve yavaşlatıyor hem de iş dünyamız için daha da maliyetli oluyordu. Bugün bizleri bir araya getiren tahkim ve arabuluculuk sistemi başvuruların yüzde 70 oranında uzlaşıldığı, bizlerin dava süreçlerini günlere indiren, dava maliyetlerini çok düşüren ve hukuk sistemimiz üzerindeki yükü azaltan çok kıymetli bir sistemdir. Çorlumuza ve bölgemize tarafların konforlu bir alanda bir araya gelip uzlaştığı bir merkezi açmaktan dolayı çok heyecanlıyız. Bizlere bu vizyonu kazandıran ve cesaretlendiren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rifat hisarcıklıoğlu’na özellikle teşekkür ediyorum. Hızla gelişen bölgemiz 6 adet sanayi bölgesi, 1 serbest bölge ve sayısız ticaret merkezi ile Trakya’mızın ticaret ve sanayi üssü haline gelmiş olup; ülkemizin üretimine ve ticaretine büyük katkı sağlamaktadır. Bölge sanayicimiz devletimizin kredi imkanlarından temin ettiği yaklaşık 2,5 milyar TL ile Türkiye’nin en büyük çevre projesi olan Marmara Derin Deşarj projemizi hayata geçirmek için elini taşın altına koymaktadır. İnşallah yakın zamanda üretimin çevresel etkilerinde de Türkiye’ye örnek bir bölge konumuna geleceğiz. Bölgemiz büyüyüp geliştikçe sorumluluğumuzun da arttığının farkındayız. Odamız çatısı altında bulunan küçük ve orta ölçekli işletmelerimizin destekçisi KOSGEB, ihracatçımızın en büyük finansman kaynağı Eximbank, Dünya Odalar Yarışmasında finale kaldığımız Dış Ticaret İstihbarat Merkezimiz, Saha Savunma Havacılık ve Uzay Kümelenmesi Temsilciliğimiz ve OSB Bölge Müdürlüğümüz’den sonra bugün de Tahkim ve Arabuluculuk Merkezimizi odamızın bünyesinde üyelerimizin ve bölgemizin hizmetine sunuyoruz. Aynı zamanda yine odamız bünyesinde bulunan 1000 metrekare alanda faaliyet göstermesini planladığımız Tekmer Teknoloji Merkezi projesi de bakanlıkta onay beklemektedir. İnşallah en kısa zamanda bölgemizin teknoloji ve yazılım alanında gelişmesini sağlayacak; start-up’larımızı destekleyecek projemizi hayata geçireceğiz.  Bunun yanı sıra birçok bölgesel, ulusal ve uluslararası projemiz de hala devam etmektedir.” dedi.

ENİS SÜLÜN KONFERANS SALONU’NU BİRLİKTE AÇMAK İÇİN HEYECANLA BEKLİYORUZ

Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, konuşması sırasında  1 Kasım Çorlu’nun Kurtuluş Günü’nde düzenleyecekleri Enis Sülün Konferans Salonu açılışına Hisarcıklıoğlu’nu davet etti. Volkan, “Odamız binası açılış töreninde sizin öneriniz üzerine adı Enis Sülün olarak konan ve 1 Kasım Çorlu’muzun düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yılında hayata geçirmeyi planladığımız 426 kişilik, bölgemizin en modern konferans salonunun açılışını da sizlerle birlikte yapmak istiyoruz. Bölgemiz ve kurumumuz için çok önemli olan bu günde bizi yalnız bırakmamanızı özellikle rica ediyor, bu tesisi sizinle birlikte açmak için heyecanla bekliyoruz” diye konuştu.

ÇORLU’MUZA VE BÖLGEMİZE YAKIŞIR BİR MESLEK LİSESİ İÇİN DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUZ

Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, TOBB tarafından Çorlu’ya yapılacak okul için teşekkür ederken, bir de yeni bir meslek lisesi yapılması için talepte bulundu. Volkan, “Öncelikle Milli Eğitim Bakanlığı ile imzalanan protokol sonrasında Çorlu’muza kazandırdığınız okul için çok teşekkür ediyoruz. Çorlu’muz hızla gelişen, sanayisi ile birlikte çok yoğun mavi yaka ihtiyacı olan bir bölgedir. Bizler bu konuda yine Odalar ve Borsalar Birliğimiz öncülüğünde Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz ile çok yakın çalışmakta, okulumuzun tüm ihtiyaçlarına ve gelişimine destek olmaktayız. %60 ile aldığımız okulumuz şu an %100 kapasiteye gelmiş bulunmaktadır. Öğrenci ve mezun kalitesi geçmişe göre çok daha iyi bir noktadadır. Yine Odamız, Üniversitemiz ve  Trakya Kalkınma Ajansı ile birlikte Çorlu’muzdaki eski bir binayı mavi yaka personeli yetiştirmek üzere eğitim kurumuna dönüştürmek için ihaleye çıktık, ihalenin sonuçlanmasını bekliyoruz. İnşallah bunu da bölgemize kazandıracağız. Bizler başta pandemi dönemi olmak üzere her koşulda iş dünyamızın ihtiyacı olan konuları gerek meslek komitelerimizden gerekse sektör toplantılarımızdan alıp Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğimize ilettik. Başkanımız da bu konuda bizden gelen talepleri karar vericilerimiz ile istişare ederek bizlerin o süreci en iyi şekilde atlatması konusunda destek oldu. Bu konuda başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Çorlu büyüyor, yapılanlar yetmiyor, desteğinize ihtiyacımız var. Sizlerden Çorlu’muza ve bölgemize yakışır bir meslek lisesi konusunda desteğinizi bekliyoruz.”ifadelerini kullandı.

BÖYLE HAYIRLI BİR İŞE VESİLE OLAN ÇORLU TİCARET VE SANAYİ ODASI’NA TEŞEKKÜR EDİYORUM

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise yaptığı konuşmada “Tahkim ve Arabuluculuk Merkezi aslında bizim kültürümüzde var olan bir şey. Eskiden Ahilik kültürü vardı ve o zamanlarda anlaşamayan iki tüccarı bir araya getiriyor, helalleşerek sorunu çözüme kavuşturuyor. Aslında Avrupa da bu var ama onlar bu kültürü bizden aldılar. Bu merkez bizim kültürümüz. Mahkemeler minimum 1-2 yıl sürüyor, üst mahkemeler de aynı şekilde ve 4 yıl kayıp oluyor. Bu kapsamda tahkim merkezine gelindiği zaman iki tüccar kendi vekillerini seçiyorlar ve bir kişiyi atayıp 3 kişi oluyorlar. 3 kişi bir araya gelerek 3 ay içinde karar veriyorlar. Burada masraf düşüyor, süre 3 ay içerisinde bitiyor. Böyle bir hayırlı işe vesile olan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Meclis Başkanı Erdim Noyan, Meclis ve Yönetim Kuruluna teşekkür ediyorum. Bunu kullanın, bu sizin için! Arabuluculuk devreye girdiğinde yüzde oranında helalleşerek bitiriliyor. Kaybeden hakkını helal etmiyordu ve artık her iki tarafta hakkını helal ediyor.”dedi.

ÇORLU TSO 5 YILDIZLI AKREDİTE BİR ODA!

Çorlu TSO’nun Avrupa standartlarında bir Oda olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, “Çorlu, Türkiye’nin en gelişmiş ilçelerinden biri. Biz Çorlu ile büyük gurur duyuyoruz. Trakya’nın çekim merkezi Çorlu! Buradaki herkes Çorlu’nun dört bir tarafından geldi. Odamız, akredite oda! Uluslar arası bir akreditasyon kurulu tarafından hizmetin kalitesi ölçülüyor ve ona göre akredite veriliyor. Çorlu TSO tam 5 yıldızlı akredite bir oda! Rakiplerimiz Paris, Londra ve Berlin Ticaret ve Sanayi Odası. Aynı standartlarda ve hatta daha fazla hizmet alıyoruz. İzzet Volkan kardeşimiz aynı zamanda Türk İş Dünyası bütün dünyadaki odaların bir çatı altında toplandığı Dünya Odalar Konseyi’nde hepimizi temsil ediyor. Kendisinden Allah razı olsun” diye konuştu.

153 YERDE AYNI OKULU YAPIYORUZ

Daha önce Milli Eğitim Bakanlığı ile 81 ilde okul kampanyası protokolü imzaladıklarını belirten Hisarcıklıoğlu, 153 ilçede de okul yapmaya başlayacaklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu, “Allah’a çok şükür yüzde 60 doluluk oranında devam eden meslek liseleri yüzde yüz doluluğa ulaştı. Çocuklar birer tane altın bilezik sahibi oluyor. Daha bir okul yapmadan ikinci bir okulu istiyor İzzet Volkan! 81 ilde okullarımızı bitirdik. İzzet kardeşim benden okul talep etti. 153 ilçede Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol yaparak okul yapıyoruz. 153 yerde aynı okulu yapıyoruz. Biz parayı veriyoruz, Milli Eğitim Bakanlığı da işi takip ediyor.”ifadelerini kullandı.

BİZE VERİLEN GÖREV İŞ DÜNYASININ AVUKATLIĞINI YAPMAK!

Hisarcıklıoğlu, “Son 3 ayda yaptığımız görüşmeler ile herkes il ve ilçelerindeki sorunları aktardılar. Biz sıkıntıları biliyor ve takip ediyoruz. Herkesin görevi ve ne yapacağı belli. Bize verilen görev iş dünyasının avukatlığını yapmak! Çözüm onlarda! Biz onların yerine karar veremeyiz. Bize sorunlar geliyor biz de Sayın Cumhurbaşkanımıza iletiyoruz.”ifadelerine yer verdi.

MART AYINDA TOGG’U ÇORLU YOLLARINDA GÖRECEĞİZ!

Türkiye’nin yerli otomobili TOGG ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Hisarcıklıoğlu, “120 yıllık Türk insanın hayali otomobil meselesi var. 2017 yılında Cumhurbaşkanımız çağrı yaptığını söyledi ve bunu üstlenin dedi. Biz de devlet olarak yanımızda olun istedik. Dünya ile aynı anda girdiğimiz tamamıyla bizim olan, ilk çıkıştı yüzde 51, 2025 yüzde 80’ni yerli olarak Türkiye’nin ilk yerli otomobilini üretmeye başladık. Batılı ülkelerden daha önce bunu üreteceğiz. İnşallah Mart ayında da Türkiye’nin otomobili TOGG’u Çorlu yollarında göreceğiz!”dedi.

Kesilen kurdelenin ardından Hisarcıklıoğlu hizmete giren Tahkim ve Arabuluculuk Merkezini inceledi.

Açılışa Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Meclis Başkanı Erdim Noyan, Meclis Üyeleri,  Meslek Komite Komite Üyeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri, Kadın Girişimciler Kurulu, Genç Girişimciler Kurulu, Yüksek İstişare Kurulu, Geçmiş Dönem Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanları’nın iştirak ettiği açılış törenine; İyi Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Çorlu Kaymakamlığına vekalet eden  Ergene Kaymakamı Mehmet Emin Taşçı, Geçmiş Dönem AK Parti Tekirdağ Milletvekili Metin Akgün, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, KGF Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Özegen, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları; Ali Kopuz, Selçuk Öztürk, S. Zeki Murzioğlu, Ayhan Zeytinoğlu,  Tamer Kıran, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Faik Yavuz, Yönetim Kurulu Üyeleri;Cengiz Günay,  Mahmut Özgener, Öztürk Oran,  Zeki Kıvanç, Oğuzhan A. Sadıkoğlu, Davut Çetin, Engin Yeşil, Özer Matlı, Hakan Ülken, Şaban A. Karamehmetoğlu, Mehmet Büyüksimitçi, Siyasi Parti, Kurum ve Kuruluşlar ile Sivil Toplum Örgütlerinin Temsilcileri, Oda-Borsa Başkanları, firma sahipleri ve basın mensupları katıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Süleymanpaşa Belediyesinden Yağmur Sineği OperasyonuÖnceki Haber

Süleymanpaşa Belediyesinden Yağmur Sineğ...

Tekirdağ’ın Parlayan Yıldızları Vergi Ödül Töreni GerçekleştirildiSonraki Haber

Tekirdağ’ın Parlayan Yıldızları Vergi Öd...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar