Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

TBMM Başkanı Mustafa Şentop Karacakılavuz Keşkek Şenliğine Katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TBMM Başkanı Mustafa Şentop Karacakılavuz Keşkek Şenliğine Katıldı
Abone ol
TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ve Vali Aziz Yıldırım Karacakılavuz Keşkek Şenliğine Katıldı.
Özgür Köker 2

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ve Vali Aziz Yıldırım, Süleymanpaşa Belediyesi tarafından  Karacakılavuz Mahallesi’nde düzenlenen 3. Geleneksel Keşkek Şenliği’ne katıldı.

Şenlik alanına gelen Meclis Başkanı Şentop’u protokol üyeleri ve vatandaşlar karşıladı.

Ardından Meclis Başkanı Şentop şenlikte, kazandan doldurduğu keşkeği protokol üyelerine ve vatandaşlara ikram etti.

Sonrasında TBMM Başkanı Şentop ve Vali Yıldırım, dibekte buğday dövdü. Ardından şenlik alanını gezerek vatandaşlarımızın bayramını kutladılar.

TBMM Başkanı Şentop ve Vali Yıldırım'ın şenlik programının gerçekleştirileceği alana geçmesinin ardından Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel açılış konuşması yaptı.

Sonrasında konuşan Meclis Başkanı Şentop; Üçüncü geleneksel keşkek şenliğinin hayırlı olmasını diledi.

Kovid-19 salgınına ilişkin hasta sayılarında artış olduğuna dikkat çeken Meclis Başkanı Mustafa Şentop; “Yavaş yavaş salgın şartları iyileşiyor diyorduk. Fakat biliyorsunuz yine sayıca artış var. Her ne kadar hastalığın seyri biraz hafif gitse de yine de bulaşma sayısında artış var. Bu nedenle hassasiyetlerimizi öne çıkarmak, mesafe ve hijyene dikkat etmek, mümkünse toplu ve kapalı alanlarda maske kullanmak gibi hususlara riayet etmekte fayda var. Çok zor iki yıl geçirdik. Bir daha o günleri Allah göstermesin" dedi.

Meclis Başkanı Şentop, bölgenin, yörenin, kendine mahsus mahalli pek çok güzelliği olduğunu ifade ederek bunlardan birinin de keşkek olduğunu belirterek; “2011 yılında UNESCO, dünya somut olmayan kültürel mirasına dahil etmişti keşkeği. Keşkeğin en iyi yapıldığı yerlerin başında da Karacakılavuz geliyor. Zor, vakit ve sabır isteyen bir yemek. Güzel yapmak da ayrıca hüner gerektiriyor. Ama Karacakılavuz'daki kardeşlerimizin dostlarımızın bunu en iyi yapanlardan olduklarını bu konuda hüner gösterdiklerini biliyoruz. Karacakılavuz'da coğrafi işaret almış Dimi dokumaları var. Bunların tanıtımı için gayret göstermeliyiz. Günümüzde yavaş yavaş mahalli özelliklerin, sanatların, el yapımı ürünlerin veya somut olmayan kültürel değerlerin daha geniş anlamda öne çıkabilmesine imkan sağlayan gelişmeler var. Bilhassa teknolojinin gelişmesiyle beraber, iletişimle ilgili kaydedilen gelişmeler bunu kolaylaştırıyor. Özellikle Tekirdağ'ımız birçok özel, tüm dünyaya sunabilecek yerel değerler, ürünler üretiyor. Bunların tanıtımı için daha fazla gayret göstermeliyiz. Keşkek Festivali de bunlardan birisi” diye konuştu.

Meclis Başkanı Şentop’un konuşmasının ardından şenlik, çeşitli etkinliklerle ve konserle devam etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TBMM Başkanı Mustafa Şentop Mahalleleri Ziyaret EttiÖnceki Haber

TBMM Başkanı Mustafa Şentop Mahalleleri...

Tekirdağ'da Orman Yangınları ÖnlemleriSonraki Haber

Tekirdağ'da Orman Yangınları Önlemleri

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar