Cüneyt Yüksel 2
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6
Müge 2
Hakan Sunal 2

Süleymanpaşa Belediyesi ve NKÜ Depreme Karşı El Ele Verdi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Süleymanpaşa Belediyesi ve NKÜ Depreme Karşı El Ele Verdi
Ahmet Sarıkurt 2
Abone ol
Süleymanpaşa Belediyesi ve Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) işbirliği ile hazırlanan acil eylem planı ile Süleymanpaşa’da bulunan binaların zemin etütleri ve risk analizleri yapılarak eldeki tüm veriler güncellenecek.
Özgür Köker 2
Akın Yılmaz 2

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve 11 ili etkileyen deprem felaketinin ardından yaraların sarılması çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Diğer yandan, deprem açısından riskli bölgelerden biri olan Tekirdağ’da olası bir depreme karşı alınacak önlemler masaya yatırılmaya başlandı.

BİNA RİSK ANALİZLERİ VE ZEMİN ETÜTLERİ YAPILACAK

Bu konuda ilk adımı atan Süleymanpaşa Belediyesi ve Namık Kemal Üniversitesi oldu. İki kurum arasında hazırlanan protokol ile hayata geçirilecek olan acil eylem planı kapsamında, Süleymanpaşa’da bulunan başta eski binalar ve riskli zemine sahip olduğu bilinen bölgeler olmak üzere zemin etütleri ve binaların risk analizleri ivedilikle gerçekleştirilecek.

KARŞILIKLI PROTOKOL İMZALANDI

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Süleymanpaşa’daki binaların durumları ile ilgili fikir alışverişinde bulunmak üzere NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer ile bölüm öğretim görevlilerini misafir etti. İlgili birim müdürlerinin de katıldığı toplantıda başta Hatay olmak üzere deprem bölgesinde bina ve zemin analizleri yapan öğretim görevlilerinden bilgi alan Başkan Yüksel, toplantının ardından Rektör Şahin ile birlikte protokole imza attı.

YÜKSEL: “ÜNİVERSİTEMİZ İŞBİRLİĞİNDE ‘BİSMİLLAH!’ DİYORUZ”

Daha sonra NKÜ Rektörü Prof. Dr. Şahin ile birlikte açıklamada bulunan Belediye Başkanı Yüksel, verdiği destekten ötürü Şahin’e teşekkür etti. Yüksel, “Asrın felaketi, deprem gerçeği ile her an karşı karşıya bulunduğumuzu bizlere bir kez daha gösterdi. Devlet-Millet dayanışmasıyla afetin yaraları hızla sarılmaya çalışılırken, biz de şehrimiz için acil eylem planı kapsamında önemli bir projeye ‘Bismillah!’ diyoruz. Süleymanpaşa Belediyesi olarak, Namık Kemal Üniversitesi işbirliğinde hayata geçireceğimiz projeyle, Süleymanpaşa’mızdaki riskli zemin ve eski binalar öncelikli olmak üzere tüm binaların risk analizlerini yaparak, şehrimizin zemin etütlerini mikro düzeyde güncelleyeceğiz. Rektörümüz Sayın Mümin Şahin hocama ve tüm ekibine can-ı gönülden teşekkürlerimi sunuyor, bu hayati projemizin şimdiden tüm hemşehrilerimize hayırlı olmasını diliyorum,” diye konuştu.

Rektör Prof. Dr. Şahin de zemin etütleri ve bina risk analizlerinin son derece önem arz ettiğini belirterek gerçekleştirdikleri işbirliğinden dolayı Başkan Yüksel’e teşekkür etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Süleymanpaşa Belediyesi ve NKÜ İş Birliği YaptıÖnceki Haber

Süleymanpaşa Belediyesi ve NKÜ İş Birliğ...

Belediye Atölyesinde Depremzedeler İçin Mobil Enerji ve İletişim İstasyonu YaptılarSonraki Haber

Belediye Atölyesinde Depremzedeler İçin...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar