Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

Milletvekili Candan Yüceer Ölüm Yolunu Bakana Sordu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Milletvekili Candan Yüceer Ölüm Yolunu Bakana Sordu
Abone ol
CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, verdiği soru önergesinde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’a Hayrabolu yolunun son durumunu sordu. Bakan Turhan’ın yazı cevapladığı soru önergesinde kaplumbağa hızında ilerleyen ölüm yoluna 2019 için bütçe ayrılmadığı ortaya çıktı.
Özgür Köker 2

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, ölüm yolu olarak anılan Hayrabolu yolunun peşini bırakmıyor. Yüceer, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan’ın yazılı olarak cevaplaması için bir soru önergesi Verdi. 

EN SON 8 VATANDAŞA MEZAR OLDU

Soru önergesinde ölüm yolunun ölüm saçtığını ifade eden Yüceer, “Üzerinde sık ve keskin dönüşlerin bulunduğu,  buna bağlı olarak birçok kör noktanın olduğu 56 kilometrelik Hayrabolu-Tekirdağ yolunda birçok olumlu kaza meydana gelmektedir. Binek otomobillerinin yanı sıra traktör, kamyon ve tırların da kullandığı söz konusu  yol için güzergâh değişikliği 2005 yılından beri yatırım programına alındığı halde yeterli kaynak ayrılmadığından tamamlanamamaktadır. Yapımı yılan hikayesine dönen Hayrabolu-Tekirdağ yolunda 08.01.2019 tarihinde de feci bir kaza yaşanmış dördü çocuk sekiz vatandaşımız hayatını kaybetmiştir” dedi.

KAÇ VATANDAŞIMIZ BU YOLDA ÖLDÜ?

Yüceer, “2005-2019 yılları arasında ve yıllar itibariyle Hayrabolu-Tekirdağ yolunda kaç kaza meydana gelmiş, söz konusu kazalarda kaç vatandaşımız yaralanmış kaç vatandaşımız hayatını kaybetmiştir? Yatırım programına alındığı tarihten bu yana Hayrabolu-Tekirdağ yolu için ne kadar harcama yapılmıştır? Söz konusu harcamaların yıllara göre dağılımı nedir? Projenin toplam bedeli ne kadardır? Tamamlanma oranı nedir? Hayrabolu-Tekirdağ yolu izin planlanan güzergâh değişikliği projesi izin kaç ihale yapılmıştır? Söz konusu ihaleleri hangi firmalar kazanmıştır? İhalelerin bedeli ne kadardır? Projelerin tamamlanma oranı nedir? Söz konusu projelerin tamamlanma tarihi ne zamandır? Halk arasında “ölüm yolu” olarak nitelenen Hayrabolu-Tekirdağ yolunda kazaların önlenmesi izin bakanlığınızca alınan tedbirler nelerdir?” diye sordu

2019’DA BÜTÇE AYIRMADILAR

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan yazılı cevabında, “Tekirdağ-Hayrabolu yolunun 2019 yılı Yatırım Programına göre proje bedeli 310.341.000.- TL olup projenin başlama tarihi 2016 yılı bitiş tarihi ise 2021 yılıdır. Söz konusu yolun yapımı için, 2017 yılında 1.487.232.- TL, 2018 yılında 67.860.982.- TL, olmak üzere toplam 69.348.214.- TL harcanmıştır. Tekirdağ-Hayrabolu Devlet Yolunda rutin bakım onarım çalışmaları devam etmekte olup gerekli tüm uyarı levhaları mevcuttur. Söz konusu yolda, Bitümlü Sıcak Karışım (BSK) kaplamalı Bölünmüş Yol yapım çalışmaları tamamlandığında daha güvenli ve konforlu ulaşım imkânı tesis edilmiş olacaktır” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ahmet Sarıkurt: Müzeler ve Kültür Yatırımlarımız İle Cazibe Kenti OlacağızÖnceki Haber

Ahmet Sarıkurt: Müzeler ve Kültür Yatırı...

Başkan Eşkinat Yaşlılar Haftasını KutladıSonraki Haber

Başkan Eşkinat Yaşlılar Haftasını Kutlad...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar