Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

Marmara Gazeteciler Federasyonu Edirne’de Bir Araya Geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Marmara Gazeteciler Federasyonu Edirne’de Bir Araya Geldi
Abone ol
Marmara Gazeteciler Federasyonu Başkanlar Kurulu Toplantısı Edirne’de düzenlendi. Federasyonun üyesi de olan Çorlu Gazeteciler Derneği Başkanı Levent Silistre ve yönetim kurulu üyeleri düzenlenen toplantıda hazır bulundu.
Özgür Köker 2

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu`na bağlı olan Marmara Gazeteciler Federasyonu’nun Başkanlar Kurulu Toplantısı Edirne Gazeteciler Cemiyeti`nin ev sahipliğinde düzenlendi.

Vali ve Belediye Başkanına Ziyaret Gerçekleştirildi

2 gün süren program çerçevesinde Edirne Valisi Ekrem Canalp ve Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ziyaret eden Marmara Bölgesi Gazeteciler dernekleri ve cemiyetlerinin başkanları ardından Edirne Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen yemekte biraraya geldi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Dairesi Edirne Bölge Müdürü Uğur Ülgen`in yanı sıra Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı Nuri Kolaylı, Genel Koordinatör Sinan Tunç, Edirne Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Sarılarlı, Çorlu Gazeteciler Derneği Başkanı Levent Silistre ve Marmara Gazeteciler Federasyonu`na bağlı dernek ve cemiyetlerin başkanları hazır bulundu.

Resmi ilan tarifesindeki artış bile yeterli olmadı

Marmara Gazeteciler Federasyonu`nun Başkanlar Kurulu Toplantısı ise Margi Otel`de gerçekleştirildi. Toplantı, Marmara Gazeteciler Federasyonu dönem başkanı ve Edirne Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Derya Sarılarlı`nın açış ve selamlama konuşması ile başladı. Sarılarlı Marmara Gazeteciler Federasyonu`na bağlı dernek ve cemiyet başkanlarını ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederken; “Federasyon bünyesinde toplantı organizasyonlarının düzenlenmesinde sistemli ve düzenli bir çalışma için sekretarya oluşturulması gerekiyor. Ayrıca yerel basın dövizdeki dalgalanmalardan sonra sıkıntıya girdi. Zorunlu kadro sayısındaki bir azalmanın dışında yapılan resmi ilan tarifesindeki artış bile yeterli olmadı. Yapılan tüm olumlu çalışmalara rağmen yerel gazeteler ekonomik dengeyi sağlamakta çok zorlanıyor” dedi.

Kolaylı`” Her önüne gelenin gazeteci kimliğiyle ortada dolaşmasından dolayı meslek zarar görüyor”

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı Nuri Kolaylı ise, yerel basına 6 ay içinde resmi ilan tarifesine yapılan artışla önemli bir katkı sağlandığını belirtti. Kolaylı konuşmasının devamında her önüne gelenin gazeteci kimliğiyle ortada dolaşmasından dolayı mesleğin zarar gördüğünü dile getirerek, “Bu konuda çalışmalar sürüyor. Bu arada gazetelerin bayi satışları iyice düştü. Medyada dijital dönüşüm bunda etkili oluyor. Gazeteler satışları artırmanın yöntemini araştırmalı. Gazeteler olmadan gazeteciler olmaz. Konfederasyon ve cemiyetlerimizin adı gazeteciler olarak başlıyor. Gazetecilerin işsiz kalmaması, ekonomik yönden daha iyi koşullara kavuşması için gazeteler ve diğer basın kuruluşları yaşamalı” diye konuştu.

Federasyon Başkanlığı Çorlu’ya

Federasyonun yapısal faaliyetlerinin görüşüldüğü toplantıda, gelecek dönem genel başkanlık görevinin Çorlu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Levent Silistre'ye verilmesi de kararlaştırıldı. Toplantıya, Bilecik Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ergün, Çanakkale Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hafize Akıncı, Çorlu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Levent Silistre, İnternet Gazeteciler Derneği Başkanı Sinan Tunç, Sakarya Gazeteciler Birliği Derneği Başkanı Zeki Aydıntepe, Yalova Gazeteciler Derneği Başkanı Ayhan Polat, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Üyesi Sadullah Özcan ile Konfederasyon Yönetim Kurulundan bazı üyeler ve federasyon delegeleri katıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Atık Toplayıcıları ile İlgili Denetimler SürüyorÖnceki Haber

Atık Toplayıcıları ile İlgili Denetimler...

Ergene Belediyesi'ne Yeni Hizmet BinasıSonraki Haber

Ergene Belediyesi'ne Yeni Hizmet Binası

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar