Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

Kayıp Mazot Operasyonunda 2 Kişi Tutuklandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren şirketten kaybolduğu tespit edilen 5 milyon liralık mazotla ilgili olarak gözaltına alınan 11 kişiden 2'si tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Özgür Köker 2

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yer alan ve Çorlu ilçesinde toplu taşıma hizmeti veren Tekirdağ Otopark Ulaşım A.Ş.’den 5 milyon lira değerinde mazotun kaybolması ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan  ve Çorlu Adliyesi'ne sevk edilen toplam11 şüpheliden 2'si tutuklanarak cezaevine gönderilirken 6 kişi savcılık tarafından 3 kişi de tutuklanmaları istemiyle sevk edildikleri mahkemece haklarında adli kontrol şartı hükümleri uygulanmak kaydıyla tutuksuz yarrgılanmak üzere serbest bırakıldı. 

 

Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından Çorlu Adliyesi'ne sevk edilen ve Cumhuriyet Savcısının karşısına çıkarılan şüphelilerden M.B.,T.V.,Ö.G.,Ö.T.,O.Ç adlı 5 kişi savcılık tarafından serbest bırakılırken şirket sahibi C.Ç ile belediye çalışanları İ.V.,E.Ş., S.E. ve H. T. ise tutuklanma talebi ile mahkeme sevk edildi. Mahkeme şirket sahibi C. Ç.,ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi şirketi olan Tekirdağ Otopark ve Ulaşım A.Ş. çalışanı İ. V.'nin tutuklanmasına karar verirken diğer  şüphellileri ise adli kontrol şartı ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

Olayın Geçmişi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne ait TEKPARK A.Ş.’de geçtiğimiz Eylül ayında Çorlu'da yolcu taşımacılığı yapan 155 otobüste mazot yolsuzluğu yapıldığı belirlenmiş, başlatılan incelemede alınmadığı halde mazot ücreti tahsilatı yapıldığı ortaya çıkmıştı. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı  Kadir Albayrak’ın da 700 tonluk mazot vurgunu yapıldığını belirterek, savcılığa suç duyurusunda bulunmasının ardından Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında da vurgun miktarının 5 milyon lira olduğu ortaya çıkarılmıştı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Silah Zoruyla Senet İmzalatan Şüpheliler Adliyeye Sevk EdildiÖnceki Haber

Silah Zoruyla Senet İmzalatan Şüpheliler...

Kafa Kafaya Çarpıştılar 1 Ölü 4 YaralıSonraki Haber

Kafa Kafaya Çarpıştılar 1 Ölü 4 Yaralı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar