Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

İşçi Dostu Başkanlar! Ahmet Sarıkurt ve Kadir Albayrak

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İşçi Dostu Başkanlar! Ahmet Sarıkurt ve Kadir Albayrak
Abone ol
Her zaman çalışanın ve emekçinin yanında olduklarını her fırsatta söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylemlerine Tekirdağ'daki iki belediye başkanı Ahmet Sarıkurt ve Kadir Albayrak'ın farklı tutum sergileyip işçileri grev ve eyleme kadar sürüklemeleri dikkat çekiyor.
Özgür Köker 2

Geçtiğimiz aylarda Çorlu Belediyesi çalışanlarının zam isteğine karşı çıkan ve grev sürecine kadar giden zam olayı sonrası şimdi de Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi işçileri maaşlarına yapılmayan zam nedeniyle Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı. 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi birimlerinde çalışan işçiler, ikinci kez yeni büyükşehir belediye binası önünde eylem yaptı. Maaşlarına zam isteyen işçiler sloganlar atarak Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak'tan maaşlarında iyileştirme istediler. 

HALKÇI BAŞKANLAR!

Cumhuriyet Halk Partisi ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 2019 yerel seçimleri bildirgesinde; "Mutlu ve Gülümseyen Kentler Biz, emeklisi, işçisi, memuru, esnafı, sanayicisi, çiftçisi, öğrencisi velhasıl tüm yurttaşlarımızın, hep birlikte mutlu ve huzurlu yaşadığı belediyeler istiyoruz" ve "Özetle biz, “HALKÇI BELEDİYECİLİK” istiyoruz." söylemlerinin aksine hareket eden Çorlu ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan işçilerin isteğini vermemek için her türlü yolu deneyen Başkan Ahmet Sarıkurt ve Kadir Albayrak'ın işçileri greve ve eyleme kadar sürüklemesi dikkat çekiyor. 

MOBBİNG İDDİASI

Çorlu Belediyesi'nde greve kadar giden sürecin ardından işçiler mobbing ile karşı karşıya kaldıklarını iddia etti. Greve çıkacak personeli belirlemek için ise çeşitli evraklar imzalatma yoluna gidildiği, referansla işe girenlerin işten atılacağı ve grev için başı çeken bazı çalışanların çeşitli yöntemlerle ikna edilmeye çalışıldığı gündeme geldi. Aradan geçen zamanın ardından ise o süreçte greve çıkmak isteyen bazı personele şimdilerde mobbing uygulandığı ve bazılarının ise işten çıkarılma ile karşı karşıya kaldığı öğrenildi. Sendikanın ise yaşanan bu olaylar karşısında sessiz kaldığı ifade edildi.

İŞÇİLER KILIÇDAROĞLU'NU BEKLİYOR

19 Ağustos'ta Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binasının açılışını gerçekleştirecek CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun olaya el koyup koymayacağı bilinmezken işçilerin açılış günü de eylem yapacağı öğrenildi. 

"GE Çİ NE Mİ YO RUZ"

DİSK Tekirdağ Şube Başkanı Mesut Alak sosyal medya hesabından adeta böyle isyan etti; "GE Çİ NE Mİ YO RUZ, Tüm Türkiye’de çalışan, Memura, Emekliye, Asgari ücretliye, Belediye çalışanlarına HAKLARI olan ara zam yapıldı. Tekirdağ Büyükşehir şehir belediyesi ve Teski yönetimi beklemede. Kafalarını kuma gömmüş yaşananlara seyirci. Ocak ayından bugüne eriyen hatta asgari ücret altında kalan maaşlarımızı görmezden geliyorlar. Binlerce işçi huzursuz. Bravo size"

Her fırsatta işçinin yanında olduklarını söyleyen CHP Genel Merkezi'nin yaklaşan seçimler öncesinde her iki belediye başkanına karşı tutumlarının ne olacağı merakla bekleniyor.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tekirdağ'da Trafik Ekiplerinden Kapsamlı UygulamaÖnceki Haber

Tekirdağ'da Trafik Ekiplerinden Kapsamlı...

ÇİSAD Yenilenen Yeni Logosuyla Birlikte Basınla Bir Araya GeldiSonraki Haber

ÇİSAD Yenilenen Yeni Logosuyla Birlikte...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar