Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

ÇİSAD Yenilenen Yeni Logosuyla Birlikte Basınla Bir Araya Geldi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ÇİSAD Yenilenen Yeni Logosuyla Birlikte Basınla Bir Araya Geldi
Abone ol
Çorlu İş İnsanları ve Sanayicileri Derneği (ÇİSAD) 20. kuruluş yıl dönümünü kutlamaya hazırlanırken basın mensuplarıyla bir araya gelerek gündemi değerlendirdi.
Özgür Köker 2

20 yıl önce kurulan Çorlu İş İnsanları ve Sanayicileri Derneği 5 Eylül tarihinde 20. kuruluş yıl dönümünü kutlayacak. 20. kuruluş yıl dönümü hazırlıkları öncesi basın mensuplarıyla bir araya gelen ÇİSAD yönetimi ve üyeleri basın mensuplarının sorulanı da yanıtladı. Gündeme dair açıklamalar yapan ÇİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Nüvit Kırçuval, ABD’nin Türk İş insanlarına yönelik yaptırım uygulama tehdidine karşı da konuştu. Kırçuval, “Biz bunu çok iyi değerlendirmemiz lazım. Yani Rusya ile olan işbirliğimizi çok iyi değerlendirmemiz lazım. Yaklaşık 40 yıldır Çorlu’dayım inşaat mühendisiyim, Çorlu’da Sanayi ve Ticaret Odası’nın 5’inci komite başkanıyım, Velimeşe OSB Yönetim Kurulu üyesiyim, Derin Deşarj yönetim kurulu üyesiyim ve ÇİSAD’ın da başkanıyım. Gördüğünüz gibi bu sene ÇİSAD’ın ilk yeniliği amblemimizi ve logomuzu değiştirdik.

Toplumsal ve Çevresel Birçok Konuyu Görüşüyoruz

Bugün ilk defa tanıtıyoruz, biz kimiz 2002 yılında gönüllü 7 iş insanının bir araya gelerek kurduğu bir derneğiz. Bu yıl 20. yılımızı kutlayacağız. Coşkuyla ve büyük bir heyecanla kutlayacağız, bu tarih 5 Eylül. Bütün basın mensuplarını da bilgilendirmek istedik. Bağlı olduğumuz TÜRKKONFED 26 bölgesel 4 sektörel olmak üzere 30 federasyon 286 dernek üzerinden 50 bine yakın şirketi kapsamakta. Bu şirketlerin gücü ne kurumlar vergisinin yüzde 86’sını dış ticaretin yüzde 83’ünü ve yaklaşıkta 7 milyon istihdamı kapsamakta. Her hafta toplantılar yapıyoruz, toplumsal, çevresel birçok konuyu görüşüyoruz. Bu değerlendirme sonucunda üyelerimizi bilgilendiriyoruz. Amacımız iş dünyasının sesi olmak, iş dünyasını ilgilendiren sorunlara çözüm bulmak ve bölgesel sektörel kalkınmaya da önce olmak katkıda bulunmak. Vizyonumuz ne bölge genelindeki iş dünyasının güvendiği ve tercih ettiği bir dernek olmak” dedi.

İleri teknoloji Üniversitesinin Yakın Takipçisi Olacağız

Konuşmasını sürdüren Nüvit Kırçuval, “Misyonumuz iş dünyasının gönüllü bağımsız özellikle bağımsız kelimesini tercih ediyorum. Gönüllü bağımsız temsilcisi ve ortak sesi olmak istiyoruz. 1 numarada söyleyeceğimiz şey bağımsızlık! Hiçbir yere bağımlı değiliz, hiçbir partiye bağlı değiliz, hiçbir illerin kurmuş olduğu derneklere bağlı değiliz, tamamen bağımsız bir derneğiz. Şeffaflık ve gönüllülük bizim değerlerimiz budur. 40 öğrenciye burs verdik, hedefimiz 50 öğrenci ve iki katı burs vermek. Bu sene başarıyla gerçekleştireceğiz. Ramazan ayında ihtiyaç sahiplerine yardımlarda bulunduk. Yine huzurevini ziyaret ettik, kendilerine hediyeler, kendilerine bir söz verdik ve o sözü Eylül ayında gerçekleştirmek istiyoruz. Çorlu’ya kurulması hep istenen Yüksek Teknoloji üniversitesinin yakın takipçisi olacağız. Bu yıl Çorlu Mühendislik Fakültesinin birinci gelen öğrencilerine ödüller verdik. Çorlu’nun çevre sorununun da yakın takipçisi olacağız.”ifadelerini kullandı.

Türkiye Artık Belli Bir Güce Sahip

ABD’nin Türk iş insanlarına yönelik yaptırım tehdidini sorduğumuz Nüvit Kırçuval konuyla ilgili açıklama yaptı: “Aslında biz bunu iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Yani Rusya ile olan işbirliğimizi çok iyi değerlendirmemiz lazım, Tabi şu anda çok ciddi bir ABD Çin ve Rusya çatışması var. Amerika Rusya’yı yok etmeye çalışıyor ama Rusya kendi yağıyla kavrulabilen, Euro’nun paralizesini görüyoruz, bu paratinin düşmesi Rusya’nın vanayı kapatacağım demesinden kaynaklanıyor, çünkü Avrupa şu anda ciddi bir telaşın içerisinde bizim bunu çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor. Türkiye bu dönemde çok ciddi yatırımlar alabilir. Biz kendi yağımızla kavrulmayı öğrenmeliyiz. Bizim hiçbir yere buna da yavaş yavaş yapıyoruz. 10 sene öncesine kadar ABD ne derse Türkiye ona göre hareket ediyordu ama bugün Türkiye artık ona göre hareket etmiyor. Türkiye artık belli bir güce sahip buda Türk iş dünyası da buna hâkim. Ben 7 yaşındaydım ticaretin içindeydim. Babam hep şunu derdi! ‘Ne olacak Türkiye’nin bu hali’ diyordu. 60 yaşına geldim ‘Ne olacak bu Türkiye’nin hali’ diyoruz. Biz buhranlara çok alışkınız biz bunları iyi biliyoruz. Biz bu krizi bekliyoruz, ama bu krize Avrupa ve ABD hazır değil. Özellikle Avrupa hazır değil. Yüzde 3’ler yüzde 4’ler enflasyon yaşıyor onlar için çok büyük bir kriz bu. Biz yüzde 100 küsurları yaşıyoruz, son derece hayatımız devam ediyoruz. Ben bunu fırsat olarak görüyorum.” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
İşçi Dostu Başkanlar! Ahmet Sarıkurt ve Kadir AlbayrakÖnceki Haber

İşçi Dostu Başkanlar! Ahmet Sarıkurt ve...

Ergene Velimeşespor’dan Transfer HarekatıSonraki Haber

Ergene Velimeşespor’dan Transfer Harekat...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar