Cüneyt Yüksel 2
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6
Müge 2
Hakan Sunal 2

Hayrabolu Şalgamlı Tarım Müzesi Açıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Hayrabolu Şalgamlı Tarım Müzesi Açıldı
Ahmet Sarıkurt 2
Abone ol
Hayrabolu ilçesinin Şalgamlı Mahallesi’nde Hayrabolu Şalgamlı Tarım Müzesi’nin açılışı gerçekleştirildi.
Özgür Köker 2
Akın Yılmaz 2

Tekirdağ tarımının gelişiminin gelecek nesillere aktarılması noktasında önemli bir işleve sahip olacak müzenin açılışına, Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu, TESKİ Genel Müdür Vekili Dr. İbrahim İçöz, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, siyasi parti temsilcileri sivil toplum kuruluşu üyeleri, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

“Bu Müze Gelecek Nesillere Tarihi Bir Bilinç Oluşturacak Bir Yatırımdır”

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda açılış konuşmasını Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan gerçekleştirdi. Müzenin Tekirdağ’ın tarım tarihine ışık tutacağını belirten Daire Başkanı Aslan, “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, tarım ve hayvancılık alanında birçok hizmet verdik. Tüm bu hizmetlerimiz bir yana, bugün açılışını gerçekleştireceğimiz tesis başka bir yana. Toplumlar o kadar hızlı bir şekilde değişiyor ki, bu değişime karşı koymak imkânsız hale geliyor. İşte bu müze bizi biz yapan, nereden nereye ulaştığımızı gösteren, kültürel birikimimizin muhafaza edilerek koruma altına alındığı ve gelecek nesillere de tarihi bir bilinç oluşturacak bir yatırımdır. Bu müzede sergilenecek eserlerimiz, bölgemize ve ülkemize örnek teşkil edecek. Ülkemizin çeşitli yerlerinde bu tarım müzeleri oluşturulmaya çalışılıyor. İnsanlarımız da zamanla bu müzeyi gezip gördüklerinde evlerinde, samanlıklarında olan, çürümeye terkedilmiş eski tarım aletlerini gönül rahatlığıyla bizlere teslim edecekler. Müzemizin zamanla cazibe merkezi haline geleceğinden hiç şüphem yok. Bu anlamlı projeye bizleri teşvik eden Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a teşekkür ediyorum. Müzemizin mahallemize, bölge halkına ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, hepinize saygılar ve sevgiler sunuyorum” dedi.

“Bu Müzemiz Trakya’nın En Güzide Kuruluşu Haline Gelecektir”

Hayrabolu Belediye Başkanı Fehmi Altayoğlu da tarım müzesinin Trakya Bölgesi’nde ilk ve tek olduğunu ifade ederek, “Trakya’da tek ve ülke genelinde de nadir olarak bulunan bugün açılışını gerçekleştireceğimiz tarım müzesini hep birlikte büyüteceğiz. Bu müzenin büyümesi ve ilerlemesi için başta Şalgamlı Mahallemizdeki büyüklerimizin önder olmasıyla, daha sonra Hayrabolu ilçemizin diğer mahallelerinde ve Trakya genelinde yapılacak desteklerle beraber bu müzemiz Trakya’nın en güzide kuruluşu haline gelecektir. Bu müze bölgenin tarım tarihine ışık tutacak bir müze haline gelecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, müzemizin açılışında emeği geçen başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Kadir Albayrak olmak üzere herkese teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” diye konuştu.

“Bu Müze Gelecek Nesiller İçin Gerçekten Çok Anlamlı Bir Hizmet”                 

Müzenin yapımında emeği geçenleri kutlayan Tekirdağ Milletvekili Dr. İlhami Özcan Aygun ise, “Öncelikle böylesine önemli bir yatırımın hayata geçirilmesinde emeği geçen başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Albayrak’a, Hayrabolu Belediye Başkanımız Fehmi Altayoğlu’na ve ekiplerine canı gönülden teşekkür ediyorum. Bu müze gelecek nesiller için gerçekten de çok anlamlı bir hizmet. Gençlerimiz buralarda sergilenecek ürünlerle geçmiş nesillerde yapılmış tarım hakkında fikir sahibi olacak. Müzemizin hayırlı olmasını diliyorum. Hepinize sevgiler sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından içerisinde geçmişten bugüne tarımda kullanılan kara saban, döven, orak gibi aletlerin bulunduğu müzenin açılışı, protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. Açılıştan sonra katılımcılar müzeyi gezerek içerisinde bulunan aletleri incelediler.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Deplasman Fatihi Yine KazandıÖnceki Haber

Deplasman Fatihi Yine Kazandı

Erçili işçilerle bir araya geldiSonraki Haber

Erçili işçilerle bir araya geldi

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar