Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

Cengiz Günay; “Trakyalı Kadın Girişimcilerimizle Gurur Duyuyorum”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Cengiz Günay; “Trakyalı Kadın Girişimcilerimizle Gurur Duyuyorum”
Abone ol
Tekirdağ İl Kadın Girişimciler Kurulu öncülüğünde kurulan ve Trakya ilk kez Ticaret Bakanlığı’ndan KOOP DES hibe desteği alan Trakyam Üreten Kadın Kooperatifi’nin açılışı yoğun katılımla gerçekleştirildi.
Özgür Köker 2

Açılış törenine; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz Günay, TOBB Türkiye Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Nurten Öztürk, Ak Parti İl Başkanı Mestan Özcan, Deva Partisi İl Başkanı Hasan Berk Çebi, Trakya Oda/Borsa Başkanları, Kayseri, Kilis, Şanlıurfa, Kocaeli, Aydın, Mardin, Edirne’den gelen Kadın Girişimciler Kurulu Başkanları, Kamu Kurum ve Kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katılım sağladı.

Açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının akabinde açılış konuşmaları ile başladı. Türkiye’deki 81 ilde bulunan Kadın Girişimciler Kurullarından sorumlu olan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Cengiz burada yaptığı konuşmasında, “Sizleri şahsım ve TOBB Yönetim Kurulu adına saygıyla selamlıyorum. Buraya gelmeden hemen önce görüştüğüm TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nun da selam ve sevgilerini iletiyorum sizlere.

Bu güzel ve önemli günde bizleri yalnız bırakmayın Valimize, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız Nurten Öztürk’e ve üst kurul üyelerimize, ülkemizin birçok ilinden gelen kadın girişimcilerimize ayrıca hoş geldiniz diyorum.  Bu güzel işte emeği olan tüm kadın girişimcileri ve kadınları da yürekten kutluyorum.

Değerli Katılımcılar, malumlarınız olduğu üzere girişimcilik konusu 2000’li yılların başından itibaren Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin ana gündem maddelerinden biri olmuştur. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu liderliğinde kurulan TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, belki de girişimcilik ekosisteminin kurumsallaşması adına yapılan ilk girişimdir. Geldiğimiz noktada TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, dünyanın sayılı kadın girişimcilik ağlarından birisi haline geldi.

Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız Sn. Nurten Öztürk’ün öncülüğünde, 7000’i aşkın güçlü ve cesur üyesiyle sahada girişimci olmak isteyen kadınlara ve gençlere rol model oluyoruz, onları cesaretlendiriyoruz. Ulusal ve uluslararası pek çok şirket ile kadın girişimciliğine yönelik projeler ve etkinlikler yapıyoruz. Bundan 10 sene önce toplam girişimciler içindeki kadınların oranı yüzde 4 iken, bugün yüzde 10’a yükseldi. Ancak bu yetmez. Türkiye’yi gelecek hedeflerine ulaştırmak istiyorsak, kadınları ekonomiye daha çok entegre etmeliyiz. Bakınız nüfusumuzun yarısı kadın, çalışanların 3’te 1’i kadın ancak girişimcilerin 10’da 1’i kadın.  İşte hep birlikte el ele vererek kadın girişimci sayısını artırmamız lazım.

Değerli Misafirler, bugün açılışını yaptığımız kadın girişimciler kooperatifi, birlikte hareket etme kültürümüzün en güzel örneklerinden. Bakın bizde maalesef her işi bireysel yapma alışkanlığı var. Üretirken, alırken, satarken hep bireysel çalışıyoruz. Oysa verimliliği artırmanın, rekabette güçlenmenin, maliyetleri düşürmenin yolu birlikte hareket etmekten geçiyor. İşte birlikte hareket etmenin en güzel yöntemi de kooperatifçilik.  Gelin artık bireysel iş yapma alışkanlıklarımızı geride bırakalım, birlikte hareket ederek daha güçlü olalım. Birleşip yükselenler, yükselip birleşenlerin her zaman önünde olurlar. O sebeple alırken, satarken, üretirken ortaklık yapmaktan korkmayın. Siz ortak hareket ettikçe daha güçlü olduğunuzu göreceksiniz. Malkara Ticaret ve Sanayi Odası koordinatörlüğünde faaliyetlerini yürüten “TOBB Tekirdağ Kadın Girişimciler Kurulu’muz öncülüğünde kurulan “Trakyam Üreten Kadın Kooperatifi’ ni işte bu nedenle çok önemsiyorum.

TOBB Tekirdağ Kadın Girişimciler Kurulu’ndan 15 İcra Komitesi Üyesi ve 43 Malkaralı üretici kadın girişimcimiz bir araya geldi ve ürünlerini pazara ulaştırabilmek maksadıyla Trakyam Üreten Kadın Kooperatifi’ni kurdu.  Kooperatifin en büyük özelliği, Tekirdağ ilimizin tüm ilçelerin iştiraki ile kurulmuş olmasıdır. Burada kadın emeği bir araya gelerek büyüdü ve geliştirildi.  Kooperatif, Ticaret Bakanlığından hibe almaya hak kazandı.  Ayrıca Malkara’da 5 mağaza ve bir kafenin hizmete açılmasını sağladı. İnancım odur ki, Trakyam Üreten Kadın Kooperatifi, üreten fakat emeğini pazara taşıyamayan kadınların iş hayatında yer almasına, kırsaldaki aile ekonomisinin geliştirilmesine ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacaktır. Ayrıca ülkemizde üreten ancak organize olamayan kadın girişimcilerimize örnek olacaktır.

Değerli Konuklar, kadınların toplumun her alanında daha fazla rol üstlenmesi için büyük çaba sarf ediyoruz. Ülkemizin sürdürülebilir kalkınmayı başaran ülkeler arasında yerini alabilmesinin yolu kadınların ekonomik ve sosyal olarak güçlenmesinden geçiyor. TOBB olarak gerek Kadın Girişimciler Kurulumuz, gerekse Oda ve Borsalarımız olarak kadın girişimciliğin desteklenmesi için var gücümüzle çalışmaya ve sizlere destek olmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle Trakyam Üreten Kadın Kooperatifi’nin bölge kadınları için, bölge ekonomisi için hayırlı ve uğurlu olmasını diliyor, başta TOBB Tekirdağ Kadın Girişimciler Kurulu Başkanımız Aynur Çeşmeli hanımefendi olmak üzere kooperatifin kurulmasında tüm emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Konuşmalarının ardından protokol üyeleri tarafından kurdele kesilerek kooperatifin resmi açılışı gerçekleştirilmiş oldu. Program, Malkara-Sarıyar Mahallesinde düzenlenen eğitim ve üretim atölye açılışı ve lavanta bahçesi ziyareti ile son buldu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yaz Dönemi Kursları BaşlıyorÖnceki Haber

Yaz Dönemi Kursları Başlıyor

Sera Projesini Vali Yıldırım ve Kaymakam Kaya İncelediSonraki Haber

Sera Projesini Vali Yıldırım ve Kaymakam...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar