Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

Başkan Albayrak Ziraat Odaları Bilgilendirme Toplantısına Katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Albayrak Ziraat Odaları Bilgilendirme Toplantısına Katıldı
Abone ol
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen Tekirdağ Ziraat Odaları, Yağlı Tohumlar Kooperatifleri ve Tekirdağ’da tarım ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren oda, birlik ve kooperatifleri Bilgilendirme Toplantısına katıldı.
Özgür Köker 2

Süleymanpaşa İlçesindeki Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda Başkan Kadir Albayrak’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Zeki Gürcün, TESKİ Genel Müdür Yardımcısı Dr. Şafak Başa, TESKİ Genel Müdür Yardımcıları Dr. İbrahim İçöz ve Feyzi Ünal, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Şeref Çetin, Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Tekirdağ Ziraat Odası Başkan İmdat Saygı, Tekirdağ Yağlı Tohumlar Kooperatifi Başkanı İsmet Şirin de yer aldı.

“VERİMLİ TARIM ARAZİLERİ ÜZERİNDE YAŞIYORUZ”

Bilgilendirme Toplantısında ilk konuşma Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından gerçekleştirildi. Başkan Albayrak konuşmasında “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesinin 30 Mart 2014 tarihinde göreve gelmesinden bugüne dolu dolu 4 sene geçti. Tekirdağ’ın Türkiye tarımındaki yeri tartışılmaz. 6 bin 313 km kare arazimiz var. Bu arazinin 4 bin 60 km karesi de tarım arazisi. Tarım ve Hayvancılık Tekirdağ’ın ana vizyonlarından biri. Bu bölge margarin yağının yüzde 25’ini, Ayçiçek yağının yüzde 32’sini, kâğıt sanayisinin yüzde 37’sini, deri sanayisini yüzde 40’ını karşılıyor. Sanayi üretiminde Marmara Bölgesinde dördüncü sırada, Türkiye’de de 11’inci sıradayız. Tekirdağ’da hayvancılık sektörü de büyük öneme sahip. İlimizde 151 bin büyükbaş, 310 bin küçükbaş hayvan var. Ayrıca bu bölge hayvan hastalığından ari bölge… Her gün bin ton süt üretimi var. Bütün bunları düşündüğünüz zaman tarım ve hayvancılığını destekleyecek projeler üretmek gerekiyor. Son zamanlarda ekonomik olarak zor zamanlardan geçiyoruz. Ben Amerika’nın bir papaz için bunları yaptığını sanmıyorum ama nedeni ne olursa olsun siyasi parti gözetmeden hepimiz Amerika’nın karşısındayız. Tüm siyasi partiler bu konuda bir araya geldi. Amerika’nın dövize müdahalesi ile biz batmayız. Bugün birlik beraberlik günüdür. Bu konuda hükümetimizin yanındayız. Biz 68 kuşağı Amerika’ya defol derken ne kadar da yerinde bir karar vermişiz. Bugün herkes gördü ki Amerika bizim dostumuz değil, olmaz da. Özelleştirmenin ne olduğunu ve Trakya’ya ne gibi sıkıntılar verdiğini çok iyi biliyorum. Cumhuriyetin kurulduğundan beri var olan TEKEL bir takım müdahalelerle özelleştirildi. TEKEL’i alan firma daha sonra fabrikayı İngiliz içki devine sattı. 10 yıl içerisinde hangi ürün yüzde bin artar? Bu bölgede 5 bin bağcı ailesi o güne kadar devletin desteğini arkadaşında hissederek tarım yapan kesim özelleştirmeden sonra destek bulamadı. Günümüze geldiğimiz zaman biz Büyükşehir olarak bu bölge için ne yapabiliriz diye düşündük. Bugün itibari ile 100 bin dönüm alanı ıslah ettik. Arıcılık, mandacılık ve koç yetiştiriciliği konusunda destek olduk. Bu tarım topraklarının çok iyi korunması gerekli. Türkiye’deki ortalama buğday verimi ortalama 280 kilo iken Tekirdağ’da 610 kilo. Böyle bir tarım arazisinde yaşıyoruz. Önümüzdeki dönemi çok iyi değerlendirmemiz lazım. Büyükşehir ikinci döneminde vatandaşın her ihtiyacını gerçekleştirecek yatırımlar üretecek.  Bu dönemde iki tane deneyimli politikacımız var; ekonomi uzmanı Faik Öztrak ve anayasa uzmanı Mustafa Şentop. Bu iki ismin Tekirdağ’ın geleceği için siyasal beklentileri bir kenara atarak bir araya gelmesi gerekiyor.

“BETON YOL YAPIMINDA TÜRKİYE’DE ÖNCÜ BELEDİYEYİZ”


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
28. Hayrabolu Ayçiçeği Festivali BaşlıyorÖnceki Haber

28. Hayrabolu Ayçiçeği Festivali Başlıyo...

Büyükşehir 17 Ağustos Marmara Depremi’nin Yıl Dönümünde Çeşitli Etkinlikler DüzenleyecekSonraki Haber

Büyükşehir 17 Ağustos Marmara Depremi’ni...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar