Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

Ali Bin Nasuh Cami’nin Temeli Atıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ali Bin Nasuh Cami’nin Temeli Atıldı
Abone ol
Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak Malkara’da Ali Bin Nasuh Cami’nin temel atma törenine katıldı.
Özgür Köker 2

Malkara İlçesinin Camiatik Mahallesinde gerçekleşen törene Başkan Kadir Albayrak’ın yanı sıra Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Tekirdağ İl Müftüsü İsmail İpek, Malkara İlçe Müftüsü Safi Çınar, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, Basın Yayın ve Halka İlişkiler Daire Başkanı Ahmet Rıfat Poyraz, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende, Kuran tilavetinin ardından ilk konuşma Ali Bin Nasuh Cami’nin mimarı Kudret Çizen tarafından yapıldı. Çizen konuşmasında caminin 3 kattan oluşacağını belirterek Caminin yer tahsisini gerçekleştiren Malkara Belediyesi’ne teşekkür etti.

“BU İŞİN YAPILMASI BİZİ MUTLU EDİYOR”

Kudret Çizen’in ardından konuşmasını yapan Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul ise “Malkara da Camiatik Mahalle’mizin ciddi bir cami ihtiyacı vardı. Camiler, bizim hem bu dünyadaki yaşantımız için, hem de inancımız gereği hesap vereceğimiz dünya olan diğer dünyadaki yaşamımız için çok önemli yerler. Ben projede emeği geçen herkese ciddi anlamda teşekkür ediyorum. Özellikle bu ihtiyacımızın karşılanmasında, bir hayırsever vatandaşımız tarafından bu işin yapılması bizi ayrıca mutlu ediyor. Camiler hem bu dünyada hem de hesap vereceğimiz diğer dünyada bizler için çok önemli yerler. Çünkü camiler, hemşerilerimizin sosyal, siyasi, ekonomik bütün farklılıkları ortadan kaldırıp a partiye b partiye oy vermiş insanların, işçi ile patronun, zengin ile fakirin herkesin buluşup bu dünya ile ilgili bütün sorunlardan arınıp sadece iyi niyetlerinin pekiştiği, omuz omuza ibadet ettikleri ve kendilerini bu dünyanın değerlerinden, kibrinden, hırsından arındırıp manevi duyguların ön plana çıktığı, hemşerilerimizin kaynaşması açısından bizler için çok önemli yerlerdir. Ben, bu yüzden tekrar projede emeği geçen mimar ve mühendis arkadaşlara, teknik arkadaşlara ve yapımını üstlenen hayırsever firmamıza teşekkür ediyorum. Allah kazasız, belasız bir an önce bitirmeyi nasip etsin diyorum.” dedi.  

İl Müftüsü İsmail İpek de “Bu caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Çok güzel bir proje olmuş. Biz Allah’ın insan kullarıyız. Bizim birbirimizi sevmek, yanlışlara karşı durmak gibi görevlerimiz var”  şeklinde konuştu.

“İSLAM DİNİ BARIŞ DİNİDİR”

Müftü İsmail İpek’in ardından konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise “Bu caminin yapımına gönül veren tüm hayırseverleri tebrik ediyorum. Buraya gelmeden önce TESKİ’nin gerçekleştirdiği ağaçlandırma projesini başlattık. Orda da şunu söyledim; ‘Kıyamet koparken bile ağaç dikin’ diyen bir dinin mensubu olmak ne güzeldir. Cami bittikten sonra Malkara’ya her geldiğimde sabah namazını burada kılacağım.  İslam dini medeniyet, barış ve kardeşlik dinidir. Biz birbirimize kenetlenmek durumundayız. İslam dini her yere medeniyeti götürmüştür. Peygamberimizin Veda Hutbesi dünyanın ilk İnsan Hakları Evrensel Beyannamesidir. Orada diyor ki; siyahın beyaza, beyazın siyaha üstünlüğü yoktur. Üstünlük Allah’a olan saygı ve ibadettedir.  Ne yazık ki dinimizi ve mensuplarını dünyada terörle bağdaştıran Batı’ya İslam dinin kardeşlik, barış dini olduğunu söylemek istiyorum. Allah yapılan bu hayırı kabul etsin” ifadelerini kullandı.  Ali Bin Nasuh Cami Temel Atma töreni,  yapılan konuşmaların ardından kurban kesimi ve edilen dualar ile son buldu.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Zabıta Personeline Hizmet İçi Eğitim SemineriÖnceki Haber

Zabıta Personeline Hizmet İçi Eğitim Sem...

Yazır Göleti İçme Suyu Havzası AğaçlandırıldıSonraki Haber

Yazır Göleti İçme Suyu Havzası Ağaçlandı...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar