Cüneyt Yüksel 2
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6
Müge 2
Hakan Sunal 2

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Töreni
Ahmet Sarıkurt 2
Abone ol
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü, Süleymanpaşa ilçesinde Sahil Dolgu alanında kutlandı.
Özgür Köker 2
Akın Yılmaz 2

Program saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı. Ardından İmam Hatibi Süleyman Sert Kuran-ı Kerim okudu.

Akabinde Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığınca tarafından hazırlanan 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü temalı video izlendi.

Ardından Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül ve Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel 15 Temmuz’un önemini anlatan bir konuşma yaptılar ve Şehitlerimizi rahmetle andılar.

Program, Anı Defteri’nin vatandaşlarımızın duygu ve düşüncelerini paylaşması için imzaya açılmasıyla devam etti. 

Anı Defterini imzalayan Vali Yıldırım, Anı Defterine şunları yazdı; “Türk Milleti, tarih boyunca birçok badireler atlatmış, zorlu mücadelelerde büyük zaferler kazanmıştır. 15 Temmuz gecesi de, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Milletimiz, hain FETÖ/PDY darbe kalkışması karşısında unutulmaz bir destan yazmıştır.

Cumhurbaşkanımıza, TBMM’ye, kamu kurumlarına ve vatandaşlarımıza hain saldırıda bulunan FETÖ/PDY karşısında büyük bir kahramanlık örneği sergileyerek hain darbe girişimine karşı duran Milletimiz, canını hiçe sayarak, büyük fedakarlıklar göstererek inancına, ülkesine, devletine, demokrasisine, geleceğine ve egemenliğine sahip çıkmıştır.

Türk Milleti, tarihi boyunca olduğu gibi zilleti ve esareti kabul etmemiş, egemenliği ve geleceği üzerinde planlanan oyunları bozmuştur. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, Türk Milleti’nin bu özelliğini bir asır önce şu dizelerle ifade etmiştir.

“Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım.

Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım!”

Türkiye Cumhuriyeti’nin bölünmez bütünlüğüne, Milletimizin birliğine, bütünlüğüne ve huzuruna yönelik yapılan bu alçakça girişimler hiçbir zaman amacına ulaşamayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, bağımsız, müreffeh ve güçlü bir şekilde ilelebet varlığını sürdürmeye devam edecektir.

15 Temmuz günü Türk Milleti’nin varlığına, istikbaline ve istiklaline darbe vurmak isteyenlere karşı gövdesini siper ederek gösterdikleri kahramanlıkla adlarını tarihe yazdıran Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyor, Gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.”

Sonrasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Halka Hitapları barkovizyon aracılığı ile dinlendi.

Ardından öğrenci Selin Kılıçer “30 Kuş” adlı şiiri, öğrenci Mehmet Berkay Küp ise “Ömer Halisdemir’e Ağıt” adlı şiiri okudu.

Daha sonra konuşan Vali Yıldırım: “Hepinizin çok iyi bildiği gibi 15 Temmuz 2016 Cuma günü kendilerini askeri üniforma ile kamufle eden FETÖ/PDY terör örgütüne mensup bir grup terörist tarafından Türk Milletinin milli iradesine karşı bir darbe teşebbüsünde bulunuldu.

Bu hain yapı, darbe teşebbüsü ile Türkiye Cumhuriyetini savunmasız bırakarak terör örgütlerinin ve dış güçlerin eline teslim etmeyi amaçladı. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamını, Başbakanlık makamını, istiklal savaşımızı yürüten Gazi Meclisi, Milli İstihbarat Teşkilatını, Emniyet Teşkilatını ve Türk Silahlı Kuvvetlerini zorla ele geçirmek istedi. Milletimizin üzerine kurşun yağdıran FETÖ/PDY örgütüne mensup hain çetenin devlet kurumları üzerine bomba yağdırması, halkımızın kullandığı yolları, köprüleri kapatması sonucu Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan canlı yayına bağlanarak milletimizi meydanlara, havalimanlarına çağırdı.

Çağrının ardından cumhur ile başkan bütünleşti. Vatandaşlarımız dillerinde dua, yüreğinde iman, ellerinde bayraklarla meydanlara, havalimanlarına, kamu kurum ve kuruluşlarına akın etti.  Rotası milli iradeyi çalmak olan hain tankların önüne geçerek Milli iradeye, demokrasimize ve cumhuriyetimizin faziletlerine sahip çıktı.

Gece boyunca canla başla mücadele eden Türk Polisi ve askeri halkında yanında olmasıyla darbecilere geçit vermedi. “Mevzu vatansa gerisi teferruattır.” sözü içine işlemiş olan Milletimiz, istiklalini, istikbalini hainlerin eline bırakmadı.

Sabaha karşı sükûnet sağlanmış olsa da halkımız mevzileri terk etmedi. Kendilerinin seçtiği Cumhurbaşkanını ve Millet Meclisini yalnız bırakmadı. Günlerce meydanlarda demokrasi nöbeti tuttu. Gecelerce yorulmadan beklediler, gündüz normal işlerini yaptılar, gece olunca her biri bir asker gibi bir polis gibi gelip vatan nöbetini devraldılar.

Hamdolsun ki Milletimiz, bu kara geceden aydınlık bir sabaha uyandı. Halkımızın, emniyetimizin ve Vatanına, Milletine bağlı askerlerimizin sayesinde Milletimizin üzerinde planlanan oyunlar bozuldu.

Değerli Tekirdağlılar;

Milletin iradesine kast edenler, millete bu zulmü yaşatanlar hak ettikleri cezayı buldular. Umuyorum ki, halkımızın yüreği bir nebze olsun soğumuş, şehit ve gazi ailelerimizin acısı bir nebze olsun dinmiştir.

Bu cezalar ibret olacak milletin iradesine kast etmeye çalışanlar, bir daha böyle bir şeye asla cesaret edemeyecekler, bu düşünceyi akılların ucundan bile geçiremeyeceklerdir. Herkes şunu bilsin ki, Milletin geleceğini darbelerle tayin etme devri kapanmıştır.

Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Türkiye Cumhuriyeti, ekonomik, siyasi, askeri ve diğer hedeflerine emin adımlarla ilerlemeye devam edecektir.

Bunun en büyük teminatı ise her şart ve durumda dik duran sizlersiniz yani necip Türk Milletidir. Allah milletimizden razı olsun.

Bu vesileyle, özgürlük, bağımsızlık ve demokrasi uğruna yapılan eşsiz mücadelemizin kahramanı 251 şehidimizi, 2194 gazimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Şehitlerimizin mekanları cennet olsun. Gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Böyle bir olayın bir daha yaşanmamasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından Süleymanpaşa  Belediyesi Konservatuarı  Neva Tasavvuf Müziği Topluluğu bir gösteri sundu. Akabinde Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi Mehteran Bölüğü Kahramanlık Marşlarımızı ve Türkülerimizi seslendirdi.

Sonrasında 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında Tekirdağ Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü organizasyonu ile gerçekleştirilen “15 Temmuz Demokrasi Koşusu”nda mücadele eden sporcular  15 Temmuz Şehitlerinin aziz hatıraları anısına elden ele, nöbetleşe, gururla taşıdıkları "Şanlı Sancağı" Vali Aziz Yıldırım'a teslim ettiler.

Sancak tesliminin ardından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen “Spor Müsabakalarında” dereceye giren sporcularımıza ödülleri, Vali Yıldırım ve protokol üyeleri tarafından taktim edildi.

Ödüllerin verilmesinin ardından Vali Yıldırım ve protokol üyeleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle “Demokrasi Nöbeti” tutan vatandaşlarımıza ilimizin çeşitli kurum ve kuruluşları tarafından verilen ikramların yer aldığı ikram çadırlarını gezdi.

00:13’de sela okunmasının ardından tören sona erdi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Cüneyt Yüksel: Şehitlerimizden Helallik DiliyorumÖnceki Haber

Cüneyt Yüksel: Şehitlerimizden Helallik...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık Tekirdağ'daSonraki Haber

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Ya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar