Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

Diyetisyen Zeynep Eren'den Bayram İçin İp Uçları

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Diyetisyen Zeynep Eren'den Bayram İçin İp Uçları
Abone ol
Çorlu Vatan Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Zeynep Eren, Ramazan Bayramında nasıl beslenilmesi gerektiğinin ip uçlarını verdi.
Özgür Köker 2

Çorlu Vatan Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Zeynep Eren, Ramazan Bayramında nasıl beslenilmesi gerektiğinin ip uçlarını verdi. Zeynep Eren'den Ramazan bayramında beslenme sırasında neler yapmamız gerektiği, nelere dikkat etmemiz gerektiğinin ip uçları.

Ramazan ayının sona ermesiyle birlikte, insanlar büyük bir heyecanla sevdikleriyle birlikte geçirecekleri Ramazan Bayramını beklemekteler. Bayram kutlamaları, genellikle çeşitli yemeklerin ve tatlıların bulunduğu sofralarda yapılır. Misafirliklerde ise genellikle şeker, çikolata, baklava, börek gibi kan şekerini hızlıca yükseltebilecek yiyecekler sunulur. Beslenme alışkanlıklarımıza Ramazan bayramı boyunca dikkat etmek zor olabilir, ancak hem mide sağlığımızı korumak hem de Ramazan ayında verdiğimiz kiloları geri almamak için bazı öneriler sunmak istiyorum.

Bayram sabahları genellikle hamur işlerinin bolca tüketildiği sofralarla karşılaşıyoruz. Ramazan boyunca alışık olmadığımız kahvaltılar vücudumuzu zorlayabilir, bu yüzden güne protein içeriği daha zengin olan yeşillikli tabaklarla başlamayı tercih edebiliriz. Ayrıca bayram boyunca tatlı tüketme eğiliminde olduğumuz için kahvaltıda şeker içeriği yüksek besinleri, örneğin bal ve reçeli, mümkün olduğunca azaltmamız önemlidir.

Ramazan ayında öğün sayımız azaldığı için metabolizmamız yavaşlar. Yavaşlayan metabolizmamızı eski düzene döndürmek için bayram süresince ara öğünleri ihmal etmemeliyiz. Ara öğünlerde meyve, kuruyemiş ve süt ürünleri gibi sağlıklı atıştırmalıklar tercih edebiliriz. Ayrıca, sindirim sistemimizi düzenli tutmak ve metabolizmamızı hızlandırmak için günde en az 2.2.5 litre su tüketmeye özen göstermeliyiz. Çay ve kahve gibi diüretik etkisi olan içecekleri fazla tüketiyorsak, su alımımızı buna göre artırmalıyız.

Ramazan ayında azalan fiziksel aktivitemizi bayram sonrası eski düzene döndürebilmek için günlük en az 30 dakika tempolu yürüyüş yapmayı hedeflemeliyiz. Bayram ziyaretlerinde tatlı tüketirken günlük porsiyonlarımızı belirleyip fazlasını reddetmek önemlidir. Tatlı tercihimiz ilk olarak sütlü tatlılardan yana olmalıdır. Şerbetli tatlılar tüketirken ise yanında süt ürünleri gibi protein içeriği yüksek besinler tüketerek kan şekerimizi dengelemeliyiz.

Bayram boyunca bu noktalara dikkat ederek, hem Ramazan sonrası mide ve sindirim sağlığımızı koruyabilir hem de eski yaşam düzenimize dönmekte zorlanmayız. Tüm okurlara sevdikleriyle birlikte sağlıklı ve mutlu bir bayram geçirmelerini dilerim.  

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çorlu Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis Toplantısı YapıldıÖnceki Haber

Çorlu Belediyesi Nisan Ayı Olağan Meclis...

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk'ten Ramazan Bayramı MesajıSonraki Haber

Tekirdağ Valisi Recep Soytürk'ten Ramaza...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar