Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

AK Parti’den Rasim Yüksel’e Etik ve Ahlaki Sorumluluk Çağrısı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
AK Parti’den Rasim Yüksel’e Etik ve Ahlaki Sorumluluk Çağrısı
Abone ol
AK Parti Ergene İlçe Başkanı Hasan Şen düzenlediği basın toplantısı ile mevcut belediye başkanı ve CHP Ergene belediye başkan adayı Rasim Yüksel’e etik ve ahlaki sorumluluk çağrısı yaptı.
Özgür Köker 2

AK Parti Ergene İlçe Başkanı Hasan Şen parti binasında yaptığı açıklamada; “Ergene İlçesi'nin geleceği ve halkın refahı, siyasi ahlak ve etik değerlerle doğrudan bağlantılıdır. Yerel yönetimlerin ve siyasi temsilcilerin, kamu kaynaklarını ve personelini etik kurallara uygun bir şekilde kullanmalarının hayati önem taşıdığına inanıyoruz. Bu bağlamda, Sayın Rasim Yüksel'e şu soruları yöneltiyoruz:

1. Belediye İmkanlarıyla Seçim Kampanyası Yapmak: Yerel yönetimlerin, belediye imkanlarını kendi seçim kampanyaları için kullanması, proje tanıtım toplantısını Belediye Düğün Salonunda yapması, Ergene Halkına ait paralarla yapılan iftar programlarını proje tanıtım toplantısına çevirmesi, belediye personelinin saha çalışmalarında adayın yanında gezip promosyon dağıtması, belediye araçlarının seçim kampanyasında kullanılması hangi siyasi ahlaka sığmaktadır? Belediye kaynaklarının, tüm vatandaşların yararına eşit ve adil bir şekilde kullanılması gerekmez mi?

2. Belediye Personelinin Kampanya Çalışmalarında Kullanılması: Belediye personelinin, adeta bir siyasi parti çalışanı gibi seçim kampanyalarında görevlendirilmesi, promosyon dağıtımında kullanılması, ev ziyaretlerine götürülmesi, adaylık fotoğraf çekimlerine götürülmesi, seçim ofisi açılışlarına götürülmesi, promosyonların hazırlanması gibi süreçlerde kullanılması hangi ahlaki değerlerle izah edilebilir? Belediye personeline o tarihe ait izin kağıdı imzalatıp bu yaptıklarınızı yasal olarak suç olmaktan çıkartabilirsiniz ancak yaptığınızın helal olmadığı ortadadır.  Bu durum, kamu görevlilerinin tarafsızlığını ve profesyonelliğini zedelemiyor mu?

3. Belediye Personelinin İşten Çıkarılma Tehdidi: Belediye personelini, işten çıkarma tehdidiyle seçim çalışmalarına katılmaya zorlamak, personelin ekmek parası için baskıya boyun eğmek zorunda kalması, fotoğraf çekilmeye dahi belediye personeli ile gitmek ve çalışanları hür iradeleri haricinde evinin rızkı için, işinden atılma korkusu içinde seçim kampanyasında çalışmaya zorlamak hangi vicdana sığar? Bu tür uygulamalar, çalışanların özgür iradesine ve temel haklarına açık bir saldırı değil midir?

4. Hizmet Kamuflajı ve Market Fişi Dağıtımı:

Belediye Başkan Adayının, 2019 yılında vaat ettiği 59 projenin yapmadığı 51 tanesini örtbas etmek adına belediye kasasından market fişi dağıtması, un dağıtması, Belediye kaynaklarının şeffaf ve hesap verilebilir bir şekilde kullanılması gerekmez mi?

5. Seçim Yatırımı için Belediye Şirketleri Üzerinden Personel Alımı :

Son 60 gün içinde seçim yatırımı olarak yanınız da gezecek ve seçim kampanyasında çalışacak gönüllü bulamadığınız için  belediye bünyesine EPSAN gibi belediye şirketleri ve taşeron şirketler üzerinden kaç personel aldınız? İşe yeni girişi yapılan personellerin deneme sürelerini 6 ay tutup seçim sonrası işten çıkartırım diye plan mı yaptınız ? Belediye personelimiz hiç endişe duymasın 1 Nisandan itibaren hiçbir çalışanımızın işine son verilmeyecektir.

Ergene halkı, yerel yönetimlerden ve siyasi temsilcilerden şeffaflık, hesap verilebilirlik ve etik yönetim beklemektedir. Biz, tüm siyasi aktörleri, Belediye kaynaklarını ve yetkilerini, yalnızca belediye yararını gözeterek ve en yüksek etik standartlara uygun bir şekilde kullanmaya çağırıyoruz. Sayın Rasim Yüksel'den, bu sorularımıza detaylı ve tatmin edici yanıtlar vermesini talep ediyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ahmet Sarıkurt: İlk Günkü Enerjimizle Çorlu’muz İçin ÇalışıyoruzÖnceki Haber

Ahmet Sarıkurt: İlk Günkü Enerjimizle Ço...

Hemşehri Derneklerinden Gökhan Saygı’ya Tam DestekSonraki Haber

Hemşehri Derneklerinden Gökhan Saygı’ya...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar