Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

Vinç Operatörlüğü Kursunu Tamamlayan Kursiyerler Sertifikalarını Aldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Vinç Operatörlüğü Kursunu Tamamlayan Kursiyerler Sertifikalarını Aldı
Abone ol
Trakya Kalkınma Ajansı ve Çorlu TSO arasında imzalanan protokol kapsamında işsiz ve dezavantajlı grupta yer alan gençlerin mesleki beceri elde etmesi ve istihdama kazandırılması amacıyla düzenlenen vinç operatörlüğü kursunu tamamlayan ve ilk grupta bulunan 10 kursiyer sertifikalarını aldı.
Özgür Köker 2

Çorlu TSO’da yapılan sertifika dağıtım törenine Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Çorlu TSO Başkanı İzzet Volkan, kursiyerler ve vinç firmalarının temsilcileri katıldı. Törende katılımcılara dönük bir konuşma yapan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin şunları söyledi:” Günümüzde liseden veya üniversiteden mezun olmak tek başına yeterli olmuyor. Eğitiminizi bazı ek özellikler ile taçlandırmanız gerekiyor. Mesela bir yabancı dil öğrenmeniz, bazı alanlarda çalışarak ve araştırarak derinleşmek gibi. Bugün ülkemiz kalifiye olmayan iş gücü cennetidir. Öğrenmenin tüm yaş gruplarına dağıldığı ve hayat boyu sürdüğü günümüzde meslek kazandırma eğitimleri büyük önem arz ediyor. İş gücümüzü nitelikli hale getirmek için biz de çalışıyoruz. Bu konuda çalışan kurumlarımızı destekliyoruz. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2022-2023 yılları için belirlenen "Genç İstihdamı" teması kapsamında Trakya Kalkınma Ajansı ile Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası’nın birlikte gerçekleştirdiği bu proje ile eğitim alan ve uzun süredir işsiz olan ve niteliği olmayan 20 insanımızı meslek sahibi yaptık. İş makinesi kullanmayı öğrenen bu arkadaşlarımız vinç operatörlüğü hususunda sektörün ihtiyaç duyduğu elemanlar olacak. Projenin gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkesi, sertifika almaya hak kazanan kardeşlerimizi kutluyorum ve projenin hayırlara vesile olmasını diliyorum.”

Daha sonra söz alan Çorlu Ticaret ve sanayi Odası Başkanı İzzet Volkan da projenin her iki kurumun işbirliğinde hazırlandığını ve sektörün kalifiye eleman eksikliğini gidereceğini söyledi. Desteklerinden dolayı Trakya Kalkınma Ajansı’na teşekkür eden Volkan, kursiyerlerin ayaklarına kadar gelen bu fırsatı iyi değerlendirdiğini ve kursa katılan ilk grubun tamamının sertifika alamaya hak kazandığını vurguladı.

Konuşmaların ardından Şahin ve Volkan katılımcılara sertifikalarını verdi ve tören toplu fotoğraf çekilmesi ile sona erdi. Toplantının sonunda bir araya gelen kursiyerler ve vinç firmaları sahipleri arasında işe alım konusunda görüşmeler yapıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kaybolan Köpeği Sahil Güvenlik KurtardıÖnceki Haber

Kaybolan Köpeği Sahil Güvenlik Kurtardı

NKÜ Tıp Fakültesi Öğrencileri Törenle Beyaz Önlüklerini GiydiSonraki Haber

NKÜ Tıp Fakültesi Öğrencileri Törenle Be...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar