Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

Velilerden Protesto

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
İstanbul’un Silivri ilçesi açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından hasar gördüğü gerekçesi ile Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde bulunan 1 Kasım İlkokulu’nun boşaltılması kararı alınması ve öğrencilerin başka bir okula gönderilecek olmasına veliler tepki gösterdi. Milli Eğitimi Müdürünün okuldan çıkışına izin vermeyen velilerin tepkisi nedeniyle müdür makam aracını okul bahçesinde bırakarak okul dışına başka bir araca binerek alandan ayrıldı.
Özgür Köker 2

Depremi yoğun olarak hisseden ilçelerden biri olan Silivri’nin komşu ilçelerinden Çorlu’da bir okul için daha depremde zarar gördüğü için boşaltılması kararı alındı. Daha önce 3 bloklu Çorlu Ortaokulu’nun bir bloğunun deprem nedeniyle tahliye edildiği Çorlu’da 1 Kasım İlkokulu’nun da deprem nedeniyle boşaltılmasına karar verildi.

Okulun tahliye edileceğini ve çocuklarının başka okullara yönlendirileceğini öğrenen veliler okul bahçesine gelerek protesto düzenledi. Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan ile görüşen veliler öğrencilerin Melahat Kozar İlkokulu’na yönlendirilmesi teklifini kabul etmedi. Okula yakın mesafede bulunan Ticaret Meslek Lisesi binasının öğrencilerine tahsis edilmesini isteyen veliler duruma ve Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’a tepki gösterdi.

Okulun boşaltıldığını ve bundan sonra eğitim öğretim olmayacağını kaydeden veliler, “Bizi başka okula göndermek istiyorlar. Bir saatlik yola gönderecekler. Biz 7 yaşındaki çocuklarla orada ne yapacağız. Eğer istediğimiz okula yönlendirmezlerse çocukları okula göndermeyeceğiz” dediler.

 Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan da deprem dolayısıyla okulun tahliye edilmesi gerektiği yazısının bugün kendilerine ulaştığını öğleden sonrası için okulu tatil ettiklerini ve Pazartesi gününe yeni bir binada eğitim – öğretime devam etmek için planlama yapılmak üzere velilerle görüştüğünü söyledi.

1 Kasım İlkokulu’nun okul aile birliği başkanı Osman Nuri Kuyu da okullarının boşaltıldığını velilerin Melahat Kozar İlkokulu’na yönlendirmeyi kabul etmediğini, ticaret meslek lisesi binasını istediklerini söyledi.

Sorunları çözülene ve talepleri kabul görene kadar Çorlu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Erdoğan’ın okul bahçesinden çıkışına izin vermeyeceklerini kaydeden bazı öğrenci velileri de bahçe kapısını kapatıp önüne geçerek araç çıkışına izin vermedi. Makam aracını okul bahçesinde bırakan milli eğitim müdürü bahçe dışında bulunan başka bir araca binerek alandan ayrıldı.

Melahat Kozar’ı istemiyoruz ve eğitim hakkımız söke söke alırız şeklinde sloganlar atan velilere zaman zaman öğrenciler de eşlik etti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Motosiklette 4 Kilo Esrar Ele GeçirildiÖnceki Haber

Motosiklette 4 Kilo Esrar Ele Geçirildi

Velilerin İstediği OlduSonraki Haber

Velilerin İstediği Oldu

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar