Cüneyt Yüksel 2
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6
Müge 2
Hakan Sunal 2

Usulsüz Arsa Satışlarına Karşı Vatandaşlara Uyarı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Usulsüz Arsa Satışlarına Karşı Vatandaşlara Uyarı
Ahmet Sarıkurt 2
Abone ol
Çorlu Belediyesi yetkilileri, arsa niteliği taşımayan tarla vasıflı hisseli arazilerin usulsüz olarak satışlarının devam ettiğini hatırlattı ve yapılan satışlar konusunda bir kez daha uyarıda bulundu.
Özgür Köker 2
Candan

Hiçbir hükmü ve geçerliliği olmayan krokiler aracılığıyla usulsüz satışların devam ettiğini belirterek uyarılarını sürdüren Başkan Yardımcısı Çolpan, Çorlu başta olmak üzere bölgenin birçok noktasında tarla vasıflı arazilerin usulsüz olarak satılmaya devam ettiğini ve vatandaşların hâlen kandırıldığını sözlerine ekledi.

 "Kandırmaya ve Suç İşlemeye Devam Ediyorlar"

Arsa niteliği taşımayan tarla vasıflı arazilerin usulsüz olarak satışı konusunda bir kez daha uyarıda bulunan Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, "Yapılan hisseli satış alanlarına inşaat yapmak için başvurduğunuzda ruhsat alamayacağınızı hatırlatmak istiyorum. Çünkü bu satışlar ve satış yöntemleri usulsüz. Bu tür satış yapanlar ve aracılık edenler halkı kandırmaya ve suç işlemeye devam ediyor." dedi.

"Yapılan İşlemler Gelecekte Büyük Mağduriyetler Yaratacak"

Arsa özelliği taşımayan tarımsal arazilerin hisse satışlarının usulsüz olduğunu defalarca dile getirdiklerini, arazinin arsa niteliği taşıyabilmesi için öncelikle imar planları içerisinde yapılaşmaya müsait olması gerektiğini yeniden hatırlatmak istediklerini belirten Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Oktay Çolpan, "3194 Sayılı İmar Kanununun ilgili mevzuat hükümleri ve imar planı plan notları gereğince bölünme şartlarına göre ifraz (bölünme) işlemi encümen kararı ve Kadastro Müdürlüğü’nün onayına istinaden Tapu Müdürlüğü’nde yapılan işlemler ile tamamlanması gerekmektedir. Tüm uyarılarımıza rağmen usulsüz işlemler ve satış işlemleri devam ediyor. Bugün bu usulsüz işlemlere sessiz kalanlar, kanunun satışlar konusunda sunduğu imkânların etrafından dolanarak yapılan işlerden sorumludur. Usulsüz yapılan bu işlemler gelecekte büyük mağduriyetler yaratacaktır.

"Tüm Kurumlar Vatandaşların Haklarını Korumakla Mükellef"

Yetkili tüm kurum ve kuruluşlar vatandaşlarımızın haklarını korumakla yükümlü. Kanunda mağduriyetlerin önüne geçilebilmesi amacıyla yapılan uygulamaları farklı amaçlarla kullanarak bir şekilde vatandaşlarımızın elindeki tarlaların usulsüzce arsa ya da arsa vasfı taşıyormuş gibi göstererek satışa sunulması kabul edilebilir değildir.

Usulsüz hisseli satışlardan büyük paralar kazanan tacirler kentimizde özellikle Hatip, Seymen, Önerler, Şahpaz, Maksutlu ve Sarılar mahallelerinde tarla vasıflı hisseli alanlar üzerinde hiçbir hükmü ve geçerliliği olmayan krokiler aracılığı ile herhangi bir hukuki dayanağı olmayan, resmî kurumlarca onaylanmamış ve hiçbir işlemden geçirilmemiş tapulardaki hisseleri arsa vasıflı arazilermiş gibi satmaya devam ederken bu konuda maalesef yeterli bir adım atılmamaktadır.

"Tarım Arazilerimize Sahip Çıkmalıyız"

Birçok hisseye sahip tarımsal arazilerimizi korumalıyız. Bu tarlalar geleceğimiz olan çocuklarımızdan emanet aldığımız maddiyattan öte değer ve öneme sahip. Gelecekte tarım alanlarının ne kadar değerli olduğunu anladığımızda hatadan dönmenin mümkün olmayacağı adımlar atmayalım.

"İnşaat Ruhsatı ve İskân Alamazsınız"

Üstelik bu usulsüz satışlar ile almış olduğunuz alanlara bina yapabilmeniz imkânsız. Çünkü hiçbir belediye bunun için size ruhsat vermez, veremez. Eğer bina inşa ederseniz kaçak inşaat hükmüyle bina yıkılır, iskân alamazsınız ve cezai müeyyide ile karşı karşıya kalırsınız.

Tacirler tüm bu uyarılara rağmen usulsüzce işlem yapmaya ve halkımızı kandırmaya devam ediyor. Halkımızı bu konuda bir kez daha bilinçli olmaya davet ediyoruz. Usulsüz satışlar karşılığında alınan bu alanlar da kesinlikle inşaat ruhsatı alınamayacak, inşaat yapılamayacak ve iskân verilmeyecektir. Lütfen, bu tür ilanlar ve talepler ile ilgili olarak belediyemize başvurup Plan ve Proje Müdürlüğümüz ile İmar ve Şehircilik Müdürlüğümüzden bilgi almadan kesinlikle satış işlemi yapmayın ve bu usulsüz işlemlere izin vermeyin. Usulsüz işlemler nedeni ile mağdur olmayın!" diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Cüneyt Yüksel İskeçe Türk Birliği Üyesi Hanımları AğırladıÖnceki Haber

Başkan Cüneyt Yüksel İskeçe Türk Birliği...

Süleymanpaşa Belediyesi 2022 Yılında 500 Bin Metrekareye Yakın Yol YaptıSonraki Haber

Süleymanpaşa Belediyesi 2022 Yılında 500...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar