Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

Uğur Mumcu Çorlu’da anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
25 yıl önce katledilen araştırmacı yazar Uğur Mumcu ölüm yıl dönümünde Çorlu’da düzenlenen törenle anıldı.
Özgür Köker 2

CHP Çorlu İlçe Örgütü tarafından düzenlenen anma programına Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, CHP Çorlu İlçe Başkanı Yıldıray Arıcı, parti yöneticileri ile CHP gençlik ve kadın kolları üyeleri katıldılar.

Çorlu Atatürk Meydanı’nda yer alan parti binası önünden başlayan kortej yürüyüşü Uğur Mumcu Parkı’nda sona erdi. Uğur Mumcu Parkı’nda yer alan basın şehitleri anıtı önünde düzenlenen tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Törende konuşan CHP Çorlu İlçe Başkanı Yıldıray Arıcı, “Uğur Mumcu’nun aramızdan ayrılışının üzerinden 25 yıl geçti. Kanlı suikastın ardından devletin bütün yöneticilerinin verdiği sözler unutuldu. Caniler ve azmettiriciler 25 yıl geçmesine rağmen yakalanamadı. Susturulan gazeteciler bu toprağın sesi ve rengiydi. Bu toprağın aydınlarına sahip çıkmadıkça, cinayetlerin ardındaki karanlık aydınlanmadıkça, ne Üçoklar ne Kışlalılar ne Mumcular ne Okkanlar yattığı yerde rahat edecek. Tam Bağımsız, laik Türkiye Cumhuriyeti için ne bedeller ödendi ve bundan sonrada ödenecek. Bundan 25 yıl önceydi aramızdan ayrılışı, kalemini dürüstlüğe, adalet ve hakka adamış bir basın emekçisinin acısı hala taptaze. Onu katleden zihniyet hala toplum mühendisliği yapıyor. Ama bu kadar kıymetli bir insan boşuna hayatını kaybetmedi, bu kadar acı boşuna çekilmedi. Fakat Atatürk’ün izinde milyonlar olduğu sürece karanlığın çökmesine asla izin vermeyeceğiz. Kendi ifadesiyle belirttiği gibi korkaklar bin kere, cesurlar bir kere ölür sözünün gerçekliğini ispat etti. Yazıları ve fikirleriyle ülkemizin bu gününe işaret ediyordu. Ne güzel söylemişti; yaşam tarzımız, düşüncelerimiz farklı olabilir ancak cumhuriyete sahip çıkmak ortak paydamız olmalıdır. O gün Uğur Mumcu’nun bedenini parçalayanlar fikirlerini ve düşüncesini parçalayamadılar. Ne kadar uğraşsalar da halkı Mumcu’yu unutmuyor unutturmuyor” dedi.

 

Basın bir ülkenin hafızasıdır diyen Arıcı, “Bu nedenle Türkiye’de halkın gerçekleri öğrenme hakkı için hizmet eden gazeteciler her zaman güç odakları tarafından hedef seçiliyor. Sözlü, yazılı, fiziksel saldırılarla gazeteciler baskı altında tutulmaya, itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor. Evrensel gazetecilik normlarına göre basın özgürlüğünün bulunmadığı ülkeler arasında bulunan Türkiye Uğur Mumcu gibi araştırmacı gazetecilere duyulan ihtiyacın ne denli arttığını bir kez daha gözler önüne seriyor.  Ve buradan Uğur Mumcu’nun söylediği gibi, ben Atatürkçüyüm, Cumhuriyetçiyim, laikim, anti-emperyalistim, özgürlükçüyüm, bağımsız Türkiye’den yanayım, insan hakları savunucusuyum, terörün karşısındayım, yobazların hırsızların vurguncuların çıkarcıların düşmanıyım. Öyleyse; vurun, parçalayın, her parçamdan benim gibiler, beni aşacaklar doğacaktır. Bu vesile ile Uğur Mumcu başta olmak üzere yine bir 24 Ocak’ta yitirdiğimiz Ali Gaffar Okkan’ı ve tüm devrim şehitlerimizi bir kez daha saygıyla anıyorum. Şu anda Afrin’de soğuk, kar, kış demeden mücadele eden Mehmetçiklerimizin de biran önce görevlerini başarıyla tamamlayıp sağ salim vatana dönmelerini temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından alanda bulunanlar Uğur Mumcu basın şehitleri abidesine günün anısına karanfil bıraktılar.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AK Partili Yel’den Türkiye’nin konuştuğu askerin ailesine ziyaretÖnceki Haber

AK Partili Yel’den Türkiye’nin konuştuğu...

Uğur Mumcu Kuvayı Milliye Ruhunun TemsilcisiydiSonraki Haber

Uğur Mumcu Kuvayı Milliye Ruhunun Temsil...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar