Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

Tren Kazasında Ölen Özcan Cesur’un Doğum Günü Kutlandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Çorlu’da 8 Temmuz 2018 yılında yaşanan elim tren kazası sonucunda vefat eden Özcan Cesur’un Atatürk Meydanı’nda doğum günü kutlandı.
Özgür Köker 2

8 Temmuz 2018’de Edirne’den İstanbul’a hareket eden yolcu treninin Sarılar Mahallesinde raylardan çıkması sonucu yaşanan tren kazasında hayatını kaybedenlerden Özcan Cesur’un doğum günü sebebi ile diğer mağdur ailelerin de yer aldığı Atatürk Meydanı’nda etkinlik düzenlendi.

İlk olarak meydana gelen kaza ile ilgili takipsizlik kararı alınmasını eleştiren aileler adına konuşan İsmail Kartal, “Bundan yaklaşık 10 ay önce anamız, babamız, eşimiz, çocuklarımız, kardeşlerimiz devletin demiryollarında, devletin treninin altında kalarak can verdi. 10 ay boyunca sesimizi çıkarmadan adliyelerde hakimlerden, savcılardan, bilirkişilerden medet umduk acımızı biraz olsun hafifletsinler diye, bir daha böyle katliamlar olmasın diye, suçlular açığa çıksın diye. 10 ay sonunda savcı bula bula bu katliamda sorumluluğu bulunan şirketlerden birinin yönetim kurulu üyesini ve soruşturmanın yürütüldüğü şirketlerden birinin danışmanını bilirkişi diye karşımıza çıkardı. Bu bilirkişiler de 25 canın sorumlusu diye küçücük görevleri olan 4 kişiyi gösterdiler ve bunu kabul etmemizi istediler, istiyorlar. Yetkilileri de ayrı soruşturuyoruz dediler. Bu olayda canlarını yitirmiş aileler olarak artık yeter diyoruz. Oyalanmalara, kandırılmalara karnımız tok. Başta Ulaştırma Bakanı, TCDD Genel Müdürü, Bürokratlar ve üst yöneticiler olmak üzere birçok kişinin sorumluluğu vardı. Gerçek sorumlular bulunana kadar, suçlulara hak ettikleri cezalar verilene kadar adliyede, sokakta, meydanlarda sesimizi duyurabildiğimiz her yerde bu adaletsizliği teşhir edeceğiz, bu hukuksuzluğa izin vermeyeceğiz. Hepinizi sesimize ses katmaya, bulunduğunuz her yerde ve her şekilde destek olmanızı, ses vermenizi istiyoruz. Gerçek suçluların ancak bu şekilde açığa çıkarılacağını biliyoruz.”dedi.

İYİ Kİ DOĞDUN, İYİ Kİ VARDIN ÖZCAN!

Yapılan basın açıklamasının ardından faciada hayatını kaybeden Özcan Cesur’un eşi Hacer Cesur, pastadaki mumu üfleyerek “İyi doğdun, iyi ki vardın Özcan” dedi.

ŞİİR OKUDULAR

Programın sonunda tren faciasında yakınlarını kaybeden aileler, hep bir ağızdan şiir okuyarak yakınlarını andı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
AK Parti’nin Yeni İl Başkanı Mestan ÖzcanÖnceki Haber

AK Parti’nin Yeni İl Başkanı Mestan Özca...

Milletvekili Aygun Sordu Çiftçiler YanıtladıSonraki Haber

Milletvekili Aygun Sordu Çiftçiler Yanıt...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar