Cüneyt Yüksel 2
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6
Müge 2
Hakan Sunal 2

Tekirdağ Sahillerinde Üç Yeni Mavi Bayrak Dalgalanıyor

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tekirdağ Sahillerinde Üç Yeni Mavi Bayrak Dalgalanıyor
Ahmet Sarıkurt 2
Abone ol
Tekirdağ Sahillerinde Üç Yeni Mavi Bayrak Dalgalanıyorİlk beş yıllık hizmet döneminde Tekirdağ’da 5 Mavi Bayraklı sahili şehre kazandıran Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, ikinci hizmet döneminde de Trakya Kalkınma Ajansı’nın katkıları ile 3 Mavi Bayraklı sahili vatandaşların hizmetine sundu. Böylece Tekirdağ, 8 Mavi Bayraklı sahili ile Türkiye’deki en fazla Mavi Bayrak’a sahip büyükşehir oldu.
Özgür Köker 2
Candan

Şarköy ilçesinde gerçekleştirilen Süleyman Altınok, Atatürk Parkı ve Marmaraevleri Önü halk plajlarının Mavi Bayrak açılış törenine Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, TESKİ Genel Müdür Vekili Dr. İbrahim İçöz, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, Şarköy Önceki Dönem Belediye Başkanı Süleyman Altınok, TÜRÇEV İzmir ve Kuzey Ege İlleri Koordinatörü Doğan Karataş, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Atabey Baytöre, Başkan Danışmanı Neşat Erdoğan, daire başkanları, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“TEKİRDAĞ, ENGELLİ VATANDAŞLARIN KESİNTİSİZ YARARLANDIĞI EN UZUN SAHİLE SAHİP”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende ilk konuşmayı TÜRÇEV İzmir ve Kuzey Ege İlleri Koordinatörü Doğan Karataş gerçekleştirdi. Karataş konuşmasında, “Biz, TÜRÇEV olarak 1993 yılından bu yana Türkiye’de Mavi Bayrakların dalgalanması için çalışmalar yürütüyoruz. 93 yılından bu yana Türkiye’deki Mavi Bayrak sayısını daima yukarı taşıdık. Bugün Türkiye’deki Mavi Bayrak sayısını 463’tür. Gururla söylüyorum ki; dünyada Mavi Bayraklı sahillerimiz ile İspanya ve Yunanistan’ın ardından üçüncü sıradayız. Mavi Bayrak sadece denizin temizliğini temsil etmiyor. Deniz suyu kalitesi, çevre güvenliği, çevre eğitimi gibi farklı kriterlerimiz var. Mavi Bayrak’ın kalitesinin arttırılmasındaki en büyük unsur bu sahilleri kullanan halkımızdır. Halkımız, Mavi Bayrakların denetçileri olacaktır. Türkiye genelindeki Mavi Bayrakların sekiz tanesi Tekirdağ’da dalgalanıyor. Zor olan Marmara Denizi’ne bayrak asmaktı, Tekirdağ bu anlamda zor olanı başardı. Geçmişte, Şarköy’de 2 tane Mavi Bayraklı plajımız vardı fakat Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile çalışmaya başladıktan sonra bayrak sayımız hızlı bir şekilde artmaya başladı. Mavi Bayrak demek çocuklarımızın güvenle yüzdükleri ve en önemlisi engelli vatandaşlarımızın rahatça yararlanabildiği plajlar demektir. Engelli vatandaşlarımız, bugün burada Mavi Bayrak’ı asacağımız Atatürk Parkı’nda 1 km’lik bir alandan kesintisiz bir şekilde faydalanabiliyor. Bu uzunluk şuan Türkiye’de en uzun engelli olanağı anlamına geliyor. Ben, Mavi Bayrak’ın Tekirdağ’da dalgalanmasını sağlayan başta Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak olmak üzere tüm belediye çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyorum. Bayraklarımız Tekirdağ’a hayırlı olsun,” dedi.

“MAVİ BAYRAK SAYISININ ARTMASI KADİR ALBAYRAK’IN ÇABASI SAYESİNDEDİR”

Doğan Karataş’ın ardından bir diğer konuşmayı gerçekleştiren Şarköy Önceki Dönem Belediye Başkanı Süleyman Altınok ise sözlerine katılımcıları selamlayarak başladı ve “Bugün Mavi Bayrak kazandırılan bir plaja benim adım verilmesinden dolayı onur duyuyorum. 1989 yılından bu yana Şarköy Belediyesi’nde çeşitli hizmetlerde bulundum. İnsanın yaşarken bir yaşam alanına isminin verilmesi kadar onur verici bir şey yok. Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’a Şarköy sahillerinin iyileştirilmesinde gösterdiği çabadan dolayı teşekkür ediyorum. Mavi Bayrak sayısının artması kendisinin gösterdiği bu çaba sayesindedir.” şeklinde konuştu.

“ŞARKÖY İÇİN TÜM GÜCÜMÜZLE ÇALIŞACAĞIZ”

Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var da,  göreve geldikleri günden bu yana Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile birlikte Şarköy için yoğun şekilde çalıştıklarını belirterek, “Görev süremiz boyunca Şarköy’ü daha da iyi yerlere getirmek için elimizden gelenin fazlasını yapacağız. Mavi Bayraklı plajlarımızın Şarköy’e hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

“ŞARKÖY KALKININCA TEKİRDAĞ; TEKİRDAĞ KALKININCA TRAKYA KALKINACAK”

Alpay Var’ın ardından bir diğer konuşmayı Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin gerçekleştirdi. Şahin konuşmasında, “Sayın Kadir Albayrak ile birçok projeye imza attık, birçok proje yürüttük. Şarköy’ün turizmde kalkınması ve marka şehir olması için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Şarköy Belediyesi ile beraber çalışmaya devam ediyoruz. Şarköy kalkınınca Tekirdağ; Tekirdağ kalkınınca Trakya kalkınacak. Ben desteklerinden dolayı Büyükşehir Belediye Başkanız Kadir Albayrak’a teşekkür ediyorum,” ifadelerini kullandı.

“HALKIMIZIN YAŞAM STANDARDINI YÜKSELTEN YENİLİKLERE ÖNCÜLÜK ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Törende konuşmasını yapmak üzere kürsüye davet edilen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Mavi Bayrak almak çok zor ama kaybetmek çok kolaydır. Biz, kazandığımız bayrakları kaybetmemek için çalışmaya devam edeceğiz. Tekirdağ, tüm ilçeleri ile birçok güzelliğe sahip bir şehir. Hedefimiz, tüm sahil şeridinde Mavi Bayrakları dalgalandırmaktır.  Marmaraereğlisi, Süleymanpaşa ve Şarköy tarihi dokuları bünyesinde barındırıyor. Bu kapsamda Miras Atölyesi I ve Miras Atölyesi II projelerini hayata geçirdik. Büyükşehir Belediyemizin 5 temel vizyonundan biri olan turizm alanında yatırımlar yapmaya ve Tekirdağ’ı ülkemizin önde gelen turizm merkezlerinden biri haline getirme hedefiyle çalışmaya devam edeceğiz. Büyükşehir Belediyesi olarak gerçekleştirdiğimiz değişim ve dönüşümü hep beraber görüyor ve yaşıyoruz. Geldiğimiz durum itibariyle bugünümüz dünümüzden daha güzel; yarınlarımız ise bugünümüzden daha güzel olacak. Buna yürekten inanıyorum. Sevdamız Tekirdağ diyerek çıktığımız hizmet yolunda halkımıza en iyi hizmetleri vermeye ve halkımızın yaşam standardını yükselten yeniliklere öncülük etmeye devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle 8 Mavi Bayraklı sahilimizin hizmete sunulmasında emeği geçen personelimize ve paydaşlarımıza teşekkür ediyor, tüm bu hizmetlerimizin güzel Tekirdağ’ımıza hayırlı olmasını diliyorum.” şeklinde konuştu.

 

“MAVİ BAYRAKLI SAHİLLERİMİZ TEKİRDAĞ’A HAYIRLI OLSUN”

Törende son konuşmayı gerçekleştiren Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan ise; “Mavi Bayrak, temiz deniz ve güvenli sahiller demektir. Biz Tekirdağ Milletvekilleri olarak şehrimizin kalkınması için çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Mavi Bayraklı sahillerimiz Tekirdağ’ımıza hayırlı olsun,” dedi.

Mavi Bayrak açılış töreni, yapılan konuşmaların ardından Mavi Bayrak slogan yarışmasında dereceye giren yarışmacılara ödüllerinin takdim edilmesi ile devam etti. Slogan yarışmasında birinci olan Cansu Gören, ikinci olan Mehmet Hikmet Çiçek ve Üçüncü olan Gürkan Can’a ödüllerini Şarköy önceki dönem belediye başkanı Süleyman Altınok takdim etti. Cankurtaranlık mesleğinde 13’üncü yılını dolduran ve bu süre içerisinde yüzlerce hayat kurtaran Hasan Miraz da Altın Cankurtaran ödülüne layık görüldü. Miraz’a ödülü Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak tarafından verildi. Törende ayrıca TÜRÇEV İzmir ve Kuzey Ege İlleri Koordinatörü Doğan Karataş tarafından Tekirdağ sahillerinin Mavi Bayrak kazanmasında emeği geçen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var, Şarköy önceki dönem belediye başkanı Süleyman Altınok ve Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin’e plaketleri takdim edildi.

Mavi Bayrak açılış töreni, deniz yolu ile getirilen Mavi Bayrak’ın Başkan Kadir Albayrak tarafından teslim alınması ve göndere çekilmesi ile son buldu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milletvekili Aygun Srebrenitsa’daki Acıları PaylaştıÖnceki Haber

Milletvekili Aygun Srebrenitsa’daki Acıl...

Süleymanpaşa Belediyesinden Açık Havada Sinema KeyfiSonraki Haber

Süleymanpaşa Belediyesinden Açık Havada...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar