Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer CHP Heyetiyle Kars’ta

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer CHP Heyetiyle Kars’ta
Abone ol
CHP Tekirdağ Milletvekili ve Parti Üyesi Candan Yüceer, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç başkanlığında Milletvekili, PM ve YDK üyelerinden oluşan 20 kişilik heyetle Kars’ı ziyaret etti.
Özgür Köker 2

İki gün boyunca Kars’ın farklı bölgelerinde sivil toplum kuruluşları, sendikalar, dernekler ve esnafla buluşan Yüceer ekonomik buhranla mücadele eden vatandaşların sorunlarını ilk ağızdan dinledi.

İŞÇİ AÇLIK SINIRININ ALTINDA GEÇİM DERDİNDE

İlk olarak Genel İş Sendikası Kars Şubesi ve Türk İş Konfederasyonu Kars Temsilciliği’ni ziyaret eden Yüceer, açlık sınırının altına düşen asgari ücrete mahkum edilen işçilerle buluştu. Sendikalarla sağladıkları örgütlenme ile hak arayışlarını sürdüren işçileri dinleyen Yüceer, Türkiye’de asgari ücretin standart işçi maaşı haline geldiğini, asgari ücretlinin haksız şekilde yüksek vergi ödediğini bunun düzeltilmesi için partisinin verdiği mücadeleye değindi. Pandemi sürecinde Kod-29’un, işçinin tepesinde sallanan kılıç olduğunu, kaldırılması için TBMM çatısı altında mücadeleye devam edeceğini ekledi. İşçilerle buluşmanın ardından Kars Kuzey Doğu Gazeteciler Cemiyeti’nde basın emekçileriyle bir araya geldi. İktidar sahiplerinin uyguladığı baskılar sonucu mesleklerini özgürce sürdüremeyen ve tükenme noktasına gelen yerel basın temsilcileri Yüceer’e yaşadıkları sorunları iletti.

ANADOLU BASINI TÜKENDİ

Kendilerine iletilen her talebi meclise taşıdıklarını belirten Yüceer, “Anadolu’nun çıkardığı gazeteler kapanıyor. Uyduda olan televizyonlar dolar kirası nedeniyle uydudan düşüyor. Yüzlerce basın emekçisi farklı nedenlerle işini yitirdi. Bütün bunları meclise taşıyoruz. İktidar olduğumuzda milletimizin sorunlarını çözmek ve çözüm yolunda Türkiye’de üretimi, istihdamı artırmak, tarımı geliştirmek, zenginleşen bir ülkede özgür basın ve medya ile karşılaşacağımız günler yakındır” diye konuştu.

YÜCEER SARIKAMIŞ’TA ESNAFI DİNLEDİ

Yüceer, esnaf ziyaretlerini ise Sarıkamış’ta gerçekleştirdi. Esnafın tüm taleplerini tek tek not alan Yüceer’e vatandaşların ilettiği ortak mesaj, bu süreçte ayakta kalabilmek için hiçbir şekilde yeterli devlet desteği alamadıkları oldu. Lebaleb kongrelerin yapıldığı dönemde 3 kişiden fazla müşteri olması sebebi ile kendilerine sürekli ceza kesildiğini anlatan Sarıkamış esnafı, “Kiramızı ödeyemiyoruz. Desteğe başvuruyoruz ama nedense bize çıkmıyor. Çıksa da hiçbir gidere yetmiyor. Tükendik diyoruz ancak hala vergi almaya devam ediyorlar. Sesimizi duyurun” sözleriyle yaşadıkları dar boğazı aktardı.

Sarıkamış’ta gıda ve perakende sektörünün zincir mağazalarının hakimiyetinde olduğunu gözlemleyen Yüceer, aynı cadde üzerinde 13 tane farklı zincir mağazanın bulunmasını hayretle karşıladığını belirtti. Sarıkamış gıda  ve perakendecilerinin korunması için gerekli her şeyi yapacaklarını ekledi.  

‘’KARS’I ERZURUM’UN İLÇESİ YAPTILAR’’

Sarıkamış halkının yoğun ilgi gösterdiği Dr. Candan Yüceer’e, hayat pahalılığından, özellikle doğal gaz faturalarından yakındı. Kars’a 9 ay kar yağdığını söyleyen Sarıkamışlılar, karın nadir yağdığı Antalya ile aynı şartlarda değerlendirilmenin haksız olduğunu ifade ettiler. Bunun yanısıra, iktidarın sağlık hizmetlerinde yetersiz kaldığı, hekim eksikliği yüzünden, hastalandıklarında Erzurum’a gitmek zorunda olmalarından duydukları rahatsızlığı ilettiler. Sarıkamışlılar, ihtiyaçlarını giderilmesi için sürekli Erzurum’un adres gösterilmesine ‘’Kars’ı,  Erzurum’un ilçesi yaptılar da haberiz mi yok ?’’ diyerek  tepkilerini gösterdiler.

KARAKURT BARAJI KÜLTÜRE VE ÇEVREYE ZARAR VEREBİLİR

Dr. Candan Yüceer’e ; yasaya ve usullere aykırı ÇED raporu ile yapımına başlanan, Karakurt Barajı, tescilli kültür varlıkları yok sayılarak, yapıldığını yalnızca 15 yıl hizmet verecek bu baraj 2.000 yıllık bir köyü yutmuş olduğunu iletildi. Köylüler oldu bittiye getirilerek  topraklarından çıkarılmalarından ötürü tepkilerini dile getirdiler. 

Uzmanlar, barajın bölgenin iklimini değiştirmesinden endişeliler. Kış turizmi Sarıkamış için hayati bir öneme sahip.

Sarıkamışlılar tarafından CHP’li Yüceer’e, Kış turizminin merkezi olan Sarıkamış kayak tesislerinin potansiyelinin altında çalıştığı, istenilen ziyaretçi sayısına ulaşılması için tesislere giden yolların yenilenmesinin gündem yapılması talep edildi. Candan Yüceer, Çin’in Hardin kentinde gerçekleştirilen Kar ve Buz festivalini örnek göstererek, Kars’ın yabancı turist çekecek organizasyonları hayal etmesi gerektiğini, söyledi.

Dr. Candan Yüceer’in dahil olduğu CHP heyeti, Kars’taki temaslarını tamamlayan 10 Nisan Cumartesi günü, derledikleri sorunlarını anlattıkları basın toplantısı sonrası Kars’tan ayrıldılar.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan'dan 176. Yıl KutlamasıÖnceki Haber

Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğa...

HİTAM 35 Milyar Liralık Katma Değer YaratacakSonraki Haber

HİTAM 35 Milyar Liralık Katma Değer Yara...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar