Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

TBMM Başkanı Mustafa Şentop Rumeli İskelesinde Bayramlaşma Programına Katıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
TBMM Başkanı Mustafa Şentop Rumeli İskelesinde Bayramlaşma Programına Katıldı
Abone ol
TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop ve Vali Aziz Yıldırım ve protokol üyeleri ve vatandaşların katılımıyla bayramlaşma programı düzenlendi.
Özgür Köker 2

TBMM Başkanı Şentop yaptığı konuşmada;  "Kurban bayramımız mübarek olsun. Cenab-ı hak hepimizi nice bayramlara sağlıkla afiyetle eriştirsin. Bu bayram hepimiz için, İslam alemi için hayırlar, bereketler getirsin, dirilişe vesile olsun diye dualar ediyoruz. Tabii kurban bayramı bizim inancımızda, dinimizde büyük bir bayram. En büyük bayram olması esasen hac ile bağlantılıdır. Eskiden Türkiye'de haccı, bayramı çok iyi bilmeyen kişiler vardı. Onlar bu sene de hac kurban bayramına tesadüf etti derlerdi. Halbuki kurban bayramı zaten haccın olduğu günlerdedir, zilhicce ayıda. Dolayısıyla hac mübarek bir gün. Hatırlayacaksınız, camide hocalar dua ederken; duaların kabulü için Arafat'ta ve Müzdelife'de yapılan dualara ilhak ile kabul eyle diye dua ederler. Yani Arafat'ta ve Müzdelife'de yapılan dualar kabul ihtimali yüksek dualar olduğu için bizim dualarımızın onlara katılmasını ve böylece kabule yaklaşmasını daha kolaylaşmasını dualarına eklerler. Biz de bu mübarek günlerin bereketin cenabı hakkın dualara icabetinin daha da yoğunlaştığı manevi havanın, iklimin doruğa ulaştığı bu günlerin insanlık için de huzur ve barış getirmesini Cenab-ı Haktan niyaz ediyoruz. Dualarımızın bu dualara katılmasını ve bu suretle kabul edilmesini Cenab-ı Haktan diliyoruz" dedi.

Bayramlaşma Programına TBMM Başkanı Şentop, Vali Yıldırım, Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, Adalet Komisyonu Başkanı Naci Ergin, il protokolü, Kurum Müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Toplu Sünnet Kayıtları Devam EdiyorÖnceki Haber

Toplu Sünnet Kayıtları Devam Ediyor

TBMM Başkanı Mustafa Şentop Tekirdağ'da Emniyet Personelinin Bayramını KutladıSonraki Haber

TBMM Başkanı Mustafa Şentop Tekirdağ'da...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar