Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

Tarihi Kentler Birliği Özendirme Yarışmasında Süleymanpaşa Belediyesi’ne Proje Ödülü

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Tarihi Kentler Birliği Özendirme Yarışmasında Süleymanpaşa Belediyesi’ne Proje Ödülü
Abone ol
Tarihi Kentler Birliği tarafından bu sene 16.’sı düzenlenen Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasında kazanan belediyelere ödülleri, YAPEX Fuarı’nda düzenlenen törenle verildi.
Özgür Köker 2

Kültür mirasını koruma çalışmalarını özendirmek amacıyla düzenlenen yarışmada Süleymanpaşa Belediyesi,  Eski Tekirdağ Fotoğrafları Müzesi ve Süleymanpaşa Belediyesi Sanat Galerisi ile Proje Ödülü’ne layık görüldü. Törende ödülü Süleymanpaşa Belediyesi Meclis Üyesi Volkan Berkay Çakır aldı.

 

ÇEKÜL Vakfı ve Akdeniz Tanıtım işbirliğinde düzenlenen ve her yıl restorasyon ve yapı sektörüyle; tarihi belediyeleri, akademisyenleri ve uzmanları bir araya getiren YAPEX Restorasyon Fuarı Tarihi ve Kültürel Mirası Koruma Proje ve Uygulamalarını Özendirme Yarışmasının ödül törenine ev sahipliği yaptı. Tarihi Kentler Birliği’nin kültür mirasını koruma çalışmalarını özendirmek amacıyla düzenlediği ve gelenekselleşen yarışmada bu sene 69 belediyeden toplam 143 proje değerlendirildi. TKB’nin mimarlık, şehircilik, arkeoloji, sanat tarihi, hukuk ve kent yönetimi alanlarındaki uzmanlardan oluşan Danışma Kurulu tarafından incelenen başvurular arasında ödül alan projeler YAPEX Fuarı’ndaki Özendirme Yarışması Sergisi’nde katılımcılarla paylaşıldı.

Ödül töreninde kültürel mirasın korunmasının ve işlevdirilmesinin önemine vurgu yapan ÇEKÜL Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Tarihi Kentler Birliği Danışma Kurulu Üyesi Hasan Özgen, Özendirme Yarışmasına yoğun ilginin ve nitelikteki artışın, üye belediyelerle kurulan ilişki ağı sayesinde oluştuğunu söyleyerek, iki noktaya vurgu yaptı. Özgen bu ortaklık içerisindeki değerlendirmelerin verimliliği artırdığını söyledi.

Tarihi Kentler Birliği ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise Özendirme Yarışmasına gelecek yıllarda, somut olmayan kültürel mirasın ve doğal mirasın korunmasına ve yaşatılmasına yönelik projelerin de başvurmasını beklediklerini söyledi.

Kültür Mirasını Koruma ve Özendirme Yarışmasında Proje Ödülü kazanan Süleymanpaşa Belediyesi’nin ödülünü Belediye Meclis Üyesi Volkan Berkay Çakır, Tarihi Kentler Birliği Encümen Üyesi ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın elinden aldı.

Eski Tekirdağ Fotoğrafları Müzesi ve Süleymanpaşa Belediyesi Sanat Galerisi projelerinin kentin kültür alt yapısına olan katkısı, kent kimliğinin farklı katmanlarını görünür hale getirecek proje arka planı ve kentteki koruma hareketine kazandırmakta olduğu ivme nedeniyle Süleymanpaşa Belediyesi ödüle layık görüldü.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Milletvekili Candan Yüceer Ameliyat OlduÖnceki Haber

Milletvekili Candan Yüceer Ameliyat Oldu

Kalp Sağlığı İçin Altın ÖnerilerSonraki Haber

Kalp Sağlığı İçin Altın Öneriler

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar