Cüneyt Yüksel 2
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6
Müge 2
Hakan Sunal 2

Süleymanpaşalılar Kadir Gecesi Gönül Sofrasına Akın Etti

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Süleymanpaşalılar Kadir Gecesi Gönül Sofrasına Akın Etti
Ahmet Sarıkurt 2
Abone ol
Süleymanpaşa Belediyesi, sahil dolgu alanda gerçekleştirdiği ve 10 bin Tekirdağlının bir arada iftar yaptığı Gönül Sofraları Kadir Gecesi programı ile tarihi günlerden birine imza attı. TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop’un da iştirak ettiği iftar organizasyonunda her kesimden ve yaştan insan bir arada oruç açmanın ve Mübarek Kadir Gecesi’nin manevi atmosferinin huzurunu yaşadı.
Özgür Köker 2
Akın Yılmaz 2

10 BİN KİŞİLİK GÖNÜL SOFRASI KURULDU

Süleymanpaşa Belediyesi tarafından, Gönül Sofraları adıyla düzenlenen ve her akşam farklı bir mahallede yapılan iftar organizasyonlarının en görkemlisi, Süleymanpaşa sahilinde gerçekleştirildi. Bin aydan daha hayırlı olarak kabul edilen, Kur’an-ı Kerim’in Hz. Muhammed’e (SAV) bildirilmeye başladığı gün olan Mübarek Kadir Gecesi’nde organize edilen 10 bin kişilik Gönül Sofrası, vatandaşların büyük ilgisi ile hıncahınç doldu.

Program ilahi konseri ve sema gösterisi ile başladı. Kuran tilavetinin ardından 10 bin kişi aynı anda, aynı sofrada oruç açtı. İftar sonrası kürsüye gelen Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, her akşam farklı bir mahallede kurdukları Gönül Sofralarında 120 bin kişinin bir arada iftar yaptığını belirterek, sofraların kurulmasına katkı veren hayırseverlere ve emeği geçen herkese teşekkür etti.

ŞENTOP İFTARA TOGG İLE GELDİ

Görkemli iftar organizasyonunun en büyük sürprizi ise TBMM Başkanı ve Tekirdağ Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Şentop’un iftar alanına yerli ve milli otomobil TOGG ile gelmesi oldu. Başkan Yüksel’in ardından konuşmasını gerçekleştiren Şentop, alanı dolduran 10 bin kişiye hitap ettiği konuşmasında, Kadir Gecesi’nin hayırlara vesile olması temennilerini dile getirerek yaklaşan Ramazan Bayramı’nı tebrik etti.

HAYIRSEVERLERE TEŞEKKÜR PLAKETİ

Konuşmaların ardından Ramazan ayı boyunca Gönül Sofralarının kurulmasına destek veren hayırseverlere teşekkür plaketi takdim edildi. Gece Karagöz ve Hacivat gösterisi ve geleneksel Ramazan lezzetleri ikramları ile sona erdi.

YÜKSEL: “GÖNÜL SOFRAMIZ KARDEŞLİK SELİNE DÖNÜŞTÜ”

İftar organizasyonunun ardından bir değerlendirmede bulunan Başkan Yüksel, “Geleneksel Kadir Gecesi iftarımızda eller duaya, diller niyaza açıldı. Süleymanpaşa sahilimizde kurduğumuz Gönül Soframızda, teşrifleriyle bizleri onurlandıran TBMM Başkanımız Prof. Dr. Sayın Mustafa Şentop hocamız ve hemşehrilerimizle, Ramazan’ın sevincini, bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi’nin feyzini ve bereketini birlikte yaşadık. Birlik ve beraberlik içinde bir kardeşlik seline dönüşen büyük Gönül Soframıza katılan kıymetli vatandaşlarımıza can-ı gönülden teşekkürlerimi sunuyorum,” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
NKÜ’de Ramazan Bayramı Bayramlaşma Töreni GerçekleştirildiÖnceki Haber

NKÜ’de Ramazan Bayramı Bayramlaşma Tören...

Ramazan Ayının Son İftarında Oruçlar Birlikte AçıldıSonraki Haber

Ramazan Ayının Son İftarında Oruçlar Bir...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar