Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

Son Yılların En Güzel Projesi: Rumeli İskelesi ve Selanik Meydanı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’in önemli projelerinden birisi olan ve belediyenin kendi imkânlarıyla hayata geçirdiği Rumeli İskelesi ve Selanik Meydanını, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop açtı.
Özgür Köker 2

Atıl halde duran ve Süleymanpaşa Belediyesi tarafından tadilatı gerçekleştirilen,  yeni ismiyle Rumeli İskelesi ve Selanik Meydanı düzenlenen görkemli törenle açıldı. Açılışa TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ile çevre ilçelerin belediye başkanları, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının müdürleri ile çok sayıda davetli katıldı.

İHALE ETSEYDİK 7 MİLYONA OLACAKTI

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel; “Rumeli İskelesi için Denizcilik İşletmelerine 21 Mayıs 2019 tarihinde müracaatta bulunduk. Meclis Başkanımız Mustafa Şentop’un, Hazine ve Maliye Bakanımız Berat Albayrak ile yaptığı görüşme neticesinde 1 Kasım 2019’da aylık 25 bin TL bedel ile iskelemizin kira sözleşmesi imzalandı. 26 Kasım 2019 tarihinde Anıtlar Kurulu Onaylı Projemizi aldık. 12 Şubat 2020 tarihinde bismillah dedik. Bu aşamadan sonra iskelemize yapacağımız çalışmaların maliyetlerini hesapladık. Burada yapacağımız çalışmaları ihale etmeye kalksak belediyemizin kasasından yaklaşık 7 milyon TL çıkacağını gördük. Bu maliyetleri görünce biz bu işi kendimiz yaparız dedik” dedi.

PERSONELİMİZ TARAFINDAN 2 MİLYON 147 BİN TL’YE MAL OLDU

Başkan Cüneyt Yüksel; “Rumeli İskelemizin alanı yaklaşık 6 bin metrekaredir. 7 adet hediyelik eşya ve yöresel satış dükkanı, bay ve bayanlar için tuvaletler, mescidler, 4 adet tanıtım ve bilgilendirme ofisi,  kafeterya ve restaurantlardan oluşan 2 adet sosyal tesis, cam teras seyir alanı, balık tutma alanları, yürüyüş yolları, oturma alanları, seyir tribünleri, çocuklarımız için fotoğraf çekilme panoları yer almaktadır. Selanik Meydanı ise saat kulesi ve çevre düzenlemesinden oluşmaktadır. Meydan projemizin ikinci etabında ise hemen yan tarafında bulunan çay bahçesinin düzenlemesini yapacağız.  5 aylık çalışma, saat kulesi ve neredeyse işçiliğin yüzde 90’ı belediye personelimiz tarafından yapılan bu hizmetlerin maliyeti Süleymanpaşa Belediyemize KDV dahil 2 milyon 147 bin TL’ye mal olmuştur. Eksik kalan yerler tamamlandıktan sonra Selanik Meydanı dâhil 2 buçuk milyon TL’ye mal olacaktır. Biz burayı piyasada ihale yapmış olsaydık 7 milyon TL’ye mal edecektik, üçte bir bedeline mal ettik” diye konuştu.

İskele ve meydanın ismiyle ilgili bilgiler veren Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel; “Selanik bu topraklarda yaşayan yüzbinlerce insanın dedelerinin göç ettiği ve ismini dedelerimizin koyduğu Balkan Savaşları’na kadar Türk toprağı olan ve bugün hala Müslüman Türk soydaşlarımızın yaşadığı bir bölgenin adıdır. Kim diyorsa ki Selanik Yunan ismidir tarihini bilmiyordur. Bu meydanın ismini Selanik koyuyorsak köklerimizin nerden geldiğini unutmadığımızı göstermek için koyuyoruz. Selanik Meydanı’nda bulunan saat kulesinde 4 tane aktif çalışan saatimiz mevcut. Selanik tarafına bakan saat 9’u 5 geçede sabit duracaktır. Rumeli büyük Türk milletinin Avrupa’da fethettiği ülkelerin geneline verdiği addır. Peki biz niye Rumeli İskelesi koyduk? Balkan Savaşları sonrasında atalarımızın çoğu deniz yoluyla göçler gerçekleştirmiştir. Onların aziz hatırasını yaşatmak amacıyla iskelemize bu ismi verdik” şeklinde konuştu.

EN BÜYÜK PROJESİNİ AÇIKLADI

Başkan Cüneyt Yüksel, “Sözü çok fazla uzatmak istemiyorum ancak şunu gururla söyleyebilirim, hiç de mütevazi olmayacağım, birilerinin 5 yılda yaptığını biz 1 buçuk yılda yaptık.Paşaferik adını verdiğimiz proje önümüzdeki 2025 yılı ile ilgili en büyük projelerimizden biri olacak. Ata Tepe’den Rumeli İskelemize bağlanacak olan Paşaferik ile güzel şehrimizi ve denizimizi gelen misafirlerimize yukarıdan göstermiş olacağız. 2025 projelerimizden bir diğeri de Kumbağ ile Dut Limanı arasını birbirine bağlayacak Paşa Kale ve Kaya Teras projeleridir. Diğer bir projemiz de Yenice sapağından Altınova’ya kadar olan sahil düzenleme projesidir” dedi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın konuşmasının ardından Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel; “18 yıllık Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğindeki hükümetlerimiz sayesinde, yatırım, hizmet, gönül siyaseti sayesinde ülkemizin her tarafını kalkındırdığımız gibi Tekirdağ’ı da kalkındırma hamlelerinden birisini hep beraber yaşıyoruz. Bunların hepsi alın terinin, hizmet aşkının, vatan sevdasının ve milletini sevmenin bir ürünü” diye konuştu.

TEKİRDAĞ’IN CAZİBESİNİ ARTTIRACAKTIR

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım; “Tekirdağ turizm açısından sürekli gelişen marka şehir olma yolunda ilerleyen bir il. Rumeli İskelesi Tekirdağ turizmine katkı yapacak, Süleymanpaşa’nın silüetini güzelleştirecektir. Yıllarca atıl vaziyette bekleyen iskelenin turizme kazandırılması, halkımızın hizmetine sunulması Tekirdağ’ın turizm açısından cazibesini artıracaktır. Turistlerin beklentilerini karşılayarak Tekirdağ’a gelen turist sayısını ve turizmden elde edilen geliri artırarak turizm pazarında Tekirdağ’ın daha iyi yerlere gelmesini, turizmden daha çok pay almasını sağlama gayreti içerisindeyiz.

CÜNEYT YÜKSEL’İ TEBRİK EDİYORUM

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop;Biraz sonra Süleymanpaşa Belediyesi tarafından tamamlanan güzel şehrimizin Rumeli İskelesi ve Selanik Meydanı açılışını yapacağız bu sebeple memnunuz mutluyuz İnsanımızın özellikle hemşerilerimizin İhtiyaçlarını rahatını huzurunu ve mutluluğunu temin etmek için yapılan her hizmeti takdir ediyorum. Bu sebeple Belediye başkanımız Cüneyt Yüksel’i tebrik ediyorum. Hemşerilerim adına teşekkür ediyorum” dedi.

AĞUSTOS AYI TARİHİMİZDE AYRI BİR ÖZELLİĞE SAHİPTİR

“Ağustos ayı tarihimizde ayrı bir özelliğe sahiptir” diyen TBMM Başkanı Mustafa Şentop; “Aziz milletimizin Şan ve şerefini bu büyük Zaferi kazandığımız aydır. Bize güç veren itibar kazandıran bu büyük zaferlerini ilkini 949 yıl önce Malazgirt’de kazandı. Sultan Alparslan ve kahraman ordusu tarafından kazanılan zaferle birlikte bütün Milletler biz tarihi an tarih yazan milletiz dedik. Böyle bir zafere çok az millete nasip oldu biz Allah’ın adını yeryüzüne yayma kendine hedef edinmiş bir millet olarak bu husus da nasipliyiz. İki gün öncede Büyük zaferden duyduğumuz bahtiyarlığı almak üzere Ahlat’ta ve Malazgirt'deydik. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın iştirakleri ile düzenlenen kutlama programına katıldık. Tarihimizde kısa bir yolculuğa çıktığımız Ahlat’ta bin yıllık tarihi olan mezar taşları arasında ecdadımızın yaptıklarını bu azim ve gayretleri bir kez daha hatırladık. Bunları millet ve şükranla yad ettik. Bıraktıkları izleri ve eserlerle gurur duyduk” diye konuştu.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMINI HEP BİRLİKTE KUTLAYACAĞIZ

Şentop; “30 Ağustos Zafer Bayramını hep birlikte kutlayacağız. Bin yıllık vatanımızı bize mezar yapmak isteyenlere karşı Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğinde kazandığımız büyük Zaferi 98 yılını idrak edeceğiz. Bu mukaddes toprakları ebediyete kadar vatanımız olması için tereddüt etmeden canlarını Feda eden şehitlerimize gazilerimize rahmet minnet ve şükranlarımızı arz edeceğiz. Malazgirt'te bizimdir mohacta bizimdir 30 Ağustos'ta bizimdir hepimizindir tarihimizin büyük olayları başarılarımız bayramlarımız hepimizin ortak günlerdir. Siyasi görüş farklılıklarımıza göre güzel günlerimizi tarihi başarılarımızı bayramlarımızın birbiri ile yarıştırmak doğru değil” şeklinde konuştu.

BİR YASAKLAMA ASLA YOKTUR, OLAMAZ

“Salgın şartları ile yapılan bütün kutlamalarımızı biliyorsunuz belli sınırlar içerisinde yapıyoruz, hatırlayacaksınız” diyen TBMM Başkanı Mustafa Şentop; “23 Nisan Türkiye Büyük Millet Meclisimizin açılışının 100. yıl örneğiydi. Ulusal ve Uluslararası geniş katılımlarla kutlamayı planladığımız özel bir gündü bizim için ama salgın nedeniyle insanların kalabalık olarak bir arada bulunmaları gereken programları bir kısmını erteledik bir kısmını da iptal etmek zorunda kaldık. Malazgirt’te ki programlarda da sayıca çok sınırlı kişiyle ve fiziki mesafeye uygun bir şekilde bir şekilde yapılan bir planlama ile bun programı gerçekleştirdik. Ben orada bulunmuş bir kişi olarak söyleyeyim, Malazgirt'deki ortam buradakine göre daha fazla fiziki mesafeye her türlü şekilde planlanmış. 30 Ağustos’ta da Cumhurbaşkanımızla beraber Anıtkabir'den başlayacak olan programda tebrikleri Cumhurbaşkanımızca Külliye’de kabulü ile devam edecektir. Harp okulları diploma ve Sancak devir teslim törenleri gerçekleştirilecek. 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları önceki yıllarda yapıldığı gibi aynen gerçekleştirilecek bir yasaklama asla yoktur, olamaz. Sadece salgın sebebi ile sayıca az katılımın olması ve kalabalıkların bir arada bulunduğu resepsiyon gibi bir kaç programın yapılamaması söz konusudur. Bu şekilde ki sınırlamalar bu yıl içerisinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve çocuk Bayramı,  19 Mayıs Atatürk'ü anma Gençlik ve Spor Bayramında da oldu. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli birlik günü programları ile Ramazan kurban bayram bayramlaşma programları için de yapılmıştır. Yani bu teknik tedbir kararların herhangi bir ayrım gözetilmeksizin resmi ve dini bütün bayramlar 15 Temmuz anma içinde bu tür kararlar alınıştır.Biz bin yılı aşkın tarihimizi, tarihimizin büyük kahramanları arasında asla ayrım yapmadık yapmayız yaptırmayız. Türkiye hepimizin, tarihimiz hepimizin, kavramlarımız hepimizin, bayramlarımız hepimizindir” dedi.

HUZURLU BİR TEKİRDAĞ İÇİN ÇALIŞMA GAYRETİ İÇERİSİNDEYİZ

Ülke gündemine dair de açıklamalarda bulunan TBMM Başkanı Mustafa Şentop; “Siyasi görüş farklarını bir yana bırakıyorum. Bu ortak gündemimizde bir ve beraber olmanın sevincini mutluluğunu hep birlikte yaşayalım ve bunu herkese yaşatalım, gösterelim.  Rumeli’nin, Balkanların, Trakya’nın incisi güzel Tekirdağ’ımıza elimizden gelen bütün imkanları seferber ederek hizmet etmenin kendimizi geliştirip kalkındırmak daha yaşanabilir daha güzel huzurlu bir Tekirdağ için çalışma gayreti içerisindeyiz. Son zamanlarda Doğu Akdeniz'de enerji kaynaklarının bulunduğuna dair bazı araştırma sonuçları ortaya çıkınca Akdeniz'de alakalı alakasız buraya uzaktan yakından bir çok devlet gelmeye başladı. Esas mesele güney Rum yönetimi ve Yunanistan’ın tahrikleri ile gelişen bir tablo var. Biz Türkiye cumhuriyeti olarak gerek kara topraklarımız, gerek suda bize ait olan uluslararası hukuka göre bütün haklarını ve yetkileri sonuna kadar muhafızı ve takipçisi olacağız. Sadece Türkiye Cumhuriyetinin değil Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti sahip olduğu bütün hakları menfaatlerin çıkarların sonuna kadar muhafızı koruyucusu ve takipçisi olacağız bundan kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.

GEZEGENDEKİ BÜTÜN DEVLETLERİ YARDIMA ÇAĞIRDI

Başkan Mustafa Şentop; “Türkiye başka bir devletin haklarında yetki alanlarında iddia sahibi değiliz. herkes hakkının sahibi olsun. Buna razı olsun. Türkiye'nin haklarına menfaatlerine göz dikenler olursa biz onlara da gereken karşılığı vermeye sonuna kadar vermeye muktediriz Bunu her zaman ortaya koyduk gösterdik. Yunanistan kendi imkanlarına gücüne gürüne bakmaksızın doğu Akdeniz'de ortalığı karıştırmaya ısıtmaya çalışan bir devlet. Görüyoruz ki gezegendeki bütün devletleri yardıma çağırdı. Korktuğunu belli etmeyen tavırlı açıklamalar yapmaya çalışıyor. Bizim Yunanistan'a ait olan bir hak varsa onda gözümüz yok ama bu milletin hakları Türkiye Cumhuriyeti'nin hukukunu da ne pahasına olursa olsun hangi bedel olursa olsun onu sonuna kadar müdafaa edeceğiz o güce de sahibiz. Türkiye eski Türkiye değil gerek ekonomik bakımdan gerek askeri güç bakımından milletimizin menfaatlerini koruyabilecek her türlü imkanı güce yetkilere sahiptir. Tabi diğer devletlerin tavırları şaşırtıcı özellikle Fransa'nın Fransa burada ne arıyor burası doğu Akdeniz doğu Akdeniz'de askeri varlığını arttırmasından bahseden Fransa ne münasebetle uluslararası hangi kurallarına dayanarak burada bulunduğunu izah etmekte aciziyet içerisinde. Bizim aradığımız karakterli bir duruştur uluslararası hukuka saygıdır her devletin kendi hakkını koruması başka devletinde hakkına hukukuna saygı göstermesini Türkiye bunun sağlanmasını talep ediyor ortaya koyuyor bunun sağlanması için de gereken neyse onu yapacaktır” şeklinde konuştu.

ŞENTOP RUMELİ İSKELESİNİ GEZDİ

Konuşmaların ardından okunan dua ve sonrasında Rumeli İskelesi ve Selanik Meydanının açılış kurdelesi protokol üyelerince kesildi. Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve beraberindeki heyete Selanik iskelesini gezdirerek bilgiler verdi. Stantları gezen ve alışveriş yapan Başkan Mustafa Şentop’a Tekirdağspor forması da hediye edildi. Daha sonra yüzerek Rumeli iskelesine gelen yüzücüler Başkan Şentop’a Türk bayrağı takdim etti.  

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Cüneyt Yüksel’den Aşure İkramıÖnceki Haber

Başkan Cüneyt Yüksel’den Aşure İkramı

Ergene Velimeşespor’dan 2 Yeni TransferSonraki Haber

Ergene Velimeşespor’dan 2 Yeni Transfer

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar