Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

Sarıkurt’tan Erçili’ye zor sorular

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Çorlu Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorlu Belediye Başkan adayı Ahmet Sarıkurt, yüzü aşkın araçtan oluşan konvoyla geldiği Sarılar’da vatandaşlara seslenerek siyasi muhatabı ve seçimlerdeki rakibi AK Parti adayı Serkan Erçili’ye bazı sorular sıraladı.
Özgür Köker 2

“Emin adımlarla başarıya doğru yürüyoruz”

Sarılar Mahallesi Meydanı’nda vatandaşlara seslenen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Öncelikle şunu söylemem lazım. Bu mutluluğu, bu gururu, bu sevinci nasıl tarif ederim bilmiyorum ama hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Bu sevgi, bu ilgi, bu destek için ne kadar gurur duysam ne kadar mutlu olsam az. Çok teşekkür ediyorum. Biz olma zamanı diyerek bir yolculuğa çıktık memlekete borcumuzu ödemek adına görüyorum ki sizlerin kuvvetli desteğiyle emin adımlarla başarıya doğru yürüyoruz. Bu noktada bugün burada bizimle beraber olan dostlarıma, abilerime, ablalarıma, Sarılar mahallemizin sakinlerine ayrı ayrı canı gönülden sevgi saygı ve hürmetlerimi sunuyorum” dedi.

“Çorlu’muzdan Cumhuriyet Meydanı’ndan Yöneteceğiz”

Tabii bu yolculuğa yalnız başına çıkmadık diyen Sarıkurt, “Birbirinden değerli, yaşamın her alanında var olan belediye meclis üyelerimizle beraber bugün sizlerle beraberiz. Belediye meclisimizde çiftçi arkadaşlarımız var. Esnaf arkadaşlarımız var. Taşımacılık sektöründen arkadaşlarımız var. Öğretmenlerimiz var. Sağlıkçılarımız var. Muhasebeci arkadaşlarımız var. Mimar arkadaşlarımız var. Mühendis arkadaşlarımız var. Avukat arkadaşlarımız var. Hep beraber yönetmeye talip bir şekilde karşınızdayız. Ben bugün buradan bir kez daha ifade ediyorum bizim şehrimizde ilgili en öncelikli taahhüdümüz biz şehrimizi bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Çorlu’muzdan Cumhuriyet Meydanı’ndan yöneteceğiz. Cumhuriyet Meydanından nasıl yöneteceğiz, Cumhuriyet değerlerine sahip çıkarak yöneteceğiz. Atatürk ilke ve devrimlerini yaşatmaya devam ederek yöneteceğiz. Bu göç şehrinde her yöreden gelen vatandaşlarımızın hiçbirini ayırmaksızın sarılarak, sarmalayarak yöneteceğiz. Doğaya, insana, tüm canlılara saygılı olarak dezavantajlı grupları, engellilerimizi, yaşlılarımızı, çocuklarımızı önemseyip kollayarak ihtiyaç sahiplerinin her daim yanında olarak, tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkarak, yaşamımızın bir parçası haline getirerek kadınıyla erkeğiyle beraber yöneteceğiz” diye konuştu.

“Biz öyle siyasi rakibimizin ifade ettiği gibi İstanbul’dan medet ummuyoruz”

 Ahmet Sarıkurt konuşmasını şöyle sürdürdü: “Biz öyle siyasi rakibimizin ifade ettiği gibi İstanbul’dan medet ummuyoruz. Ne demiş atalarımız borç alan emir alır. Daha yakın zamanda hep beraber yaşamadık mı? Katar’dan ülkemize bir hibe uçak geldi bir baktık bizim yerli ve milli tank fabrikası gitti. Şimdi ben size bu şehre uzaktan bakan, çocuklarını bu şehirde yetiştirmek zorunda olmayan hayatını burada tamamlamayacak olan Çorlu’muza gönül bağıyla bağlı olmayanların şehrimizle ilgili aldıkları bazı kararlardan bahsetmek istiyorum. Başlangıçta ifade etmiştim biz şehrimizde her yöreden vatandaşlarımızla huzur içerisinde yaşıyoruz. Biz şehrimizde üniversite kurulsun, üniversitemiz büyütülsün derken bu şehre uzaktan bakanlar şehrimizin hiç de ihtiyacı yokken Sarılar mahallemizin verimli topraklarında, arazilerinde Türkiye’nin 13. yüksek güvenlikli cezaevini inşa etmeye başladılar. Bu şehrin bu cezaevine ihtiyacı var mı? Dolayısıyla biz bu şehri bundan önce olduğu gibi buradan yönetmeye devam edeceğiz.”

“Hiçbir Şey Yapmadınız Diyenlere Soruyorum”

Son günlerde özellikle yakın dönemde şehrimizle ilgili siyasi rakiplerimiz bu şehirde ne oldu ki diye soruyorlar diyen Sarıkurt, “Müsaadenizle tek tek hatırlatmak istiyorum. Sadece geçtiğimiz 10 yıllık dönemde şehrimiz hızlıca büyürken nüfusu 200 binli rakamlardan 300 binli rakamlara ulaşırken her üç yılda bir şehrimizde bir Hayrabolu kurulurken neler olduğundan bahsederek devam etmek istiyorum. Hep beraber hatırlayalım Muhittin Mahallemizin önemli bir kısmı bağlıktı. Reşadiye Mahallemizin yüzde 70’i doluydu yüzde 90’lı rakamlara ulaştı. Alipaşa Mahallemiz yoktu. Asri mezarlığımızın altı boştu. Şeyhsinan Mahallemiz Atatürk Bulvarı’nın altında yeni gelişiyordu. Bu alanların hepsi bu aralıkta doldu. Bülent Ecevit Bulvarımız oldu. Çetin Emeç Bulvarımız oldu. Cumhuriyet Bulvarımız oldu. Bütün bunların altyapı ve üst yapı faaliyetlerinin dışında başka neler oldu onlardan da bahsetmemiz lazım. Kapalı spor salonumuzu hayata geçirdik. Şehir stadımızı yaptık, bölgesel müsabakaları, seçmeleri gerçekleştiriyoruz. Aşevimizi yaptık. Teni kortlarımızı yaptık. Basketbol sahaları yaptık. Yüzme havuzu yaptık. Avcılarımız için atış poligonu yaptık motor sporları ile ilgilenenler için trak-off pistlerimizi gerçekleştirdik. Bütün bu yapılanın dışında her mahallemizde Çorlu’muzdaki 26 mahallemizin her birinde 70 olan park sayımızı 130’lu rakamlara ulaştırdık. İstanbul’da toplanma alanları azalırken biz her yıl şehrimize en az 5 – 6 tane toplanma alanı, park alanı yarattık. Trakya’mızın en büyük parklarından biri olan Cumhuriyet Parkı’nı hayata geçirdik. İstanbul’dan dahi misafirlerimizin geldiği, Gölbaşı’mız hayata geçti. Şimdi soruyorum hiç yapmadınız diyenlere bunlar oldu mu, olmadı mı?” şeklinde konuştu.

“Gönül belediyeciliği diyorlar biz ne yapıyorsak onu anlatıyorlar”

Bütün bunların dışında ihtiyaç sahiplerimizin her daim yanında olmaya çalıştık diyen Sarıkurt, “Reklamlarda görüyorum gönül belediyeciliği, yahu biz ne yapıyorsak onu anlatıyorlar. Biz ne yaptıysak onu anlatıyorlar. Aşevimizle her gün 850 vatandaşımıza ulaştık. Aşevimize ben ihtiyaç sahibiyim diyen kapıya gelen hiç kimseyi geri çevirmedik. Sevgi aracımızla, engelsiz taksimizle engellilerimizin her daim yanında olduk. Büyüklerimizi de unutmadık. Evde bakım hizmetimizle şehrimizde bakıma muhtaç her büyüğümüze ulaşmaya çalıştık. Ramazanlar oldu, iftarlar oldu hep beraber iftar sofralarında bulunduk, gönüllerde bir arada olduk. Düğünler oldu beraberdik. Cenazeler oldu üzüntüyü paylaştık. Dünyaya yeni bir çocuk geldi, hoş geldin bebek diyerek onları da karşıladık. Dolayısıyla biz vatandaşlarımızla gönül birliği de kurduk” diye konuştu.

“Dürüst, samimi ilişki kurduk”

Sarıkurt ayrıca, Mayıs ayı itibariyle göreve gelmemin akabinde özellikle Temmuz ayından sonra halk konuşuyor başkan dinliyor etkinliklerimizle mahallelerimizde vatandaşlarımızla bir arada olduk. Karşılıklı dertleştik, samimi, dürüst bir ilişki kurduk” dedi.

“Hemşerilerimizin takdirini kazandığımızı sizler de göreceksiniz”

Konuşmasının bir bölümünü kendisini ve çalışma arkadaşlarını hedef alanlara yanıt vermeye ayıran Sarıkurt, “Son zamanlarda görüyorum. Bazı kiralık kalemler, iftira suçundan hüküm giydiği için sarı basın kartı alamayanlar, sosyal medya trolleri, kendi adı soyadıyla yazma cesareti olmayanlar, sosyal medyada söylediklerini yüz yüzeyken bize söyleyemeyenler. Bana,  iyi denetlendiklerini bile bile belediyemizdeki memurlarımıza, şehrimize hizmet edebilme fırsatı bulmak için büyük bir heyecanla bekleyen belediye meclis adaylarımıza saldırıp duruyorlar. Ağızlarından, klavyelerinden bir çift güzel söz çıkmıyor. Ben buradan bir kez daha söylüyorum. Boşuna uğraşıyorsunuz. Biz hemşerilerimizle dürüst, samimi bir ilişki kurduk. Yaşamın her alanında bulunan belediye meclis adaylarımızla hemşerilerimizin takdirini kazandığımızı yakın zamanda sizler de göreceksiniz” diye konuştu.

“Siyasi muhataplarımız bu soruları yanıtlasın”

Cevaplarını siyasi muhataplarından beklediğini söylediği bazı sorular da soran Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, “Şimdi ben soruyorum, bu şehirde belediyemiz hiçbir şey yapmadı diyenlere. Gençlik Spor Bakanlığının bu şehirde yapılan tesislerinin neden hala açılışını gerçekleştiremedik? Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Emlak Konut Köprüsü’nün yapımına dair ihalesi dahi yapılmışken neden hala yapımına başlayamadık? Hepimizin sağlığını bir şekilde etkileyecek termik santrallere bizler karşı çıkarken sizler neredeydiniz. Şehrimizin etrafında bulunan son doğal sit alanlarına zarar verecek maden ruhsatlarına karşı bizler mücadele ederken sizler neredeydiniz? Biz Çorlu’muzun üçüncü büyük yeşil alana kavuşması için 90 dönüm alanda park olsun derken sizler neden 40 dönüm alana razı geldiniz? Marmaracık’tan Karatepe’ye uzanan yol yıllardır bitirilemiyor. Bizim geciken işlerimize tepki gösterdiğiniz gibi bu işlere neden tepki göstermiyorsunuz? Madem mevzuatlar öğrencilerimizi ücretsiz taşımaya müsaade ediyor. İstanbul’da, Ankara’da neden ücretsiz taşımıyorsunuz? Az evvel de ifade ettim. Biz bu şehirde üniversite kurulsun derken sizler 13. Yüksek güvenlikli cezaevinin burada yapılmasına neden göz yumdunuz? Bütün bu sorularımın cevaplarını siyasi muhataplarımızdan bekliyoruz” şeklinde konuştu.

“Onların zihinleri ya satmaya ya satın almaya çalışıyor”

Bazı eleştirileri de duyuyorum onu da buradan özellikle ifade etmem lazım diyen Sarıkurt, “Efendim diyor aday arkadaşımız, ağabeyimiz. Benim diyor, belediye meclisinde mimara ihtiyacım yok. Belediyeyi esnaf iyi yönetir diyor. Mimara ihtiyacım yok diyor. Ben mimarı satın alırım diyor. Tabii onların zihinleri ya satmaya ya satın almaya çalışıyor” dedi.

Sarılar Mahallesi’ne yüzü aşkın araç konvoyu ile gelen Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt daha sonra aynı konvoy eşliğinde Sarılar’dan ayrılarak Omurtak Caddesi üzerinde yer alan seçim bürosuna geçti.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çorlulu şampiyon sporcu piste çıkıyorÖnceki Haber

Çorlulu şampiyon sporcu piste çıkıyor

Çanakkale Şehitleri Çorlu’da anıldıSonraki Haber

Çanakkale Şehitleri Çorlu’da anıldı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar