Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

Ombudsman Tekirdağlılarla Buluştu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Ombudsman Tekirdağlılarla Buluştu
Abone ol
Kamu Denetçiliği Kurumu ile Avrupa Birliği’nin ortaklaşa düzenlediği İnsan Haklarının Korunması ve Tanıtımında Kamu Denetçiliği Kurumunun Rolünün Güçlendirilmesi Projesi kapsamında hayata geçirilin Ombudsman Tekirdağlılarla Buluşuyor Toplantısı düzenlendi.
Özgür Köker 2

Süleymanpaşa'da Des otelde gerçekleştirilen toplantıya, TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Vali Aziz Yıldırım, Kamubaşdenetçisi Şeref Malkoç, il protokolü, kurum müdürleri, STK Temsilcileri, muhtarlar ve öğrenciler katıldı.

Toplantı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından Kamu Denetçiliği Kurumu’nu anlatan tanıtım filminin izlenmesi ile başladı.

Ardından Kamubaşdenetçisi Şeref Malkoç bir konuşma yaptı. Şeref Malkoç konuşmasında şu ifadeler yer verdi; “Kamudenetçiliği Kurumu Türkiye’nin en genç, en dinamik ve sorun çözen hak arama yollarından biri olan kurumudur. 2010 yılındaki Anayasa değişikliği ile birlikte hak ve özgürlüklerin genişletilmesi kapsamında Anayasa Mahkemesi’ne bireysel başvuru hakkının yanı sıra Kamu Denetçiliği Kurumu da Anayasa’da düzenlenmiştir.” dedi.

Ardından konuşan Vali Aziz Yıldırım; “Hukuk devletlerinde vatandaşların en etkin, en güçlü ve en kapsamlı bir şekilde hukuk güveni sağlanır ve tüm devlet organlarında işlem ve eylemler hukuka uygunluk taşır. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir ve Türkiye Cumhuriyeti’nde hukuk devleti ilkesinin hayata geçirilebilmesi için birtakım kurumlar mevcuttur. Bu kurumlardan bir tanesi de Kamu Denetçiliği Kurumu’dur. Kamu Denetçiliği Kurumu (Ombudsmanlık), Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne bağlı bir denetim mekanizması olarak faaliyetlerini sürdürmekte, halkın ücretsiz avukatlığını yapmakta, vatandaşların idare ile sorunlarını dostane bir şekilde çözmekte ve aldığı kararlar ile idarelere yol göstermektedir. Bugün burada yapılacak olan toplantının ve ardından yapılacak çalışmaların, kamu hizmetlerinin kalitesini ve vatandaşlarımızın devlete olan güvenini  artıracağına inanıyorum. Bu vesileyle, bu toplantıya teşrif ederek ilimizde hak ve adalet anlayışının gelişmesine destek olan TBMM Başkanımız Prof. Dr. Mustafa Şentop’a şükranlarımı arz ediyor, toplumda hak arama kültürünün yaygınlaştırılması ve vatandaşın idareyle olan sorunlarını yerinde dinlemek için ilimize gelen Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç Bey’e ve Kamu Denetçiliği Kurumu yetkililerine teşekkürü borç biliyorum. Bu toplantının hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.” dedi.

Ardından konuşan TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop; “Kamu yöneticiliği kurumu, hak arama kurumlarından birisi. Aslında devletin kamu faaliyetleri ile ilgili olarak insanların, vatandaşların haklarını arama yolları tarihin çok eski dönemlerine kadar gidiyor.

Devlet, kamu yönetimi, yerel yönetimler bir çok iş yapıyor. Bu işlerin yüzde yüz doğru olması mümkün değil. Önemli olan bu işlerin yüksek oranda doğru yapılmasıdır. Gerek işlerin doğru yapılması, gerekse yanlış işler yapıldığı taktirde bunların düzeltilme imkanlarının ortaya konulması bakımından Türkiye çok iyi dizayn edilmiş, başvuru yolları çeşitlendirilmiş bir sistemimiz var. Kamu Denetçiliği Kurumu da bunlardan birisidir.” dedi.  

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ergene Velimeşespor Şansızlığını KıramıyorÖnceki Haber

Ergene Velimeşespor Şansızlığını Kıramıy...

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Çağrıda BulunuyoruzSonraki Haber

TBMM Başkanı Mustafa Şentop: Çağrıda Bul...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar