Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

NKÜ’de Geleneksel ‘Cumhuriyet Fidanı’ Dikimi Etkinliği

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
NKÜ’de Geleneksel ‘Cumhuriyet Fidanı’ Dikimi Etkinliği
Abone ol
Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesinde Cumhuriyet’in 98. Yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla geleneksel ‘Cumhuriyet Fidanı’ dikimi etkinliği gerçekleştirildi.
Özgür Köker 2

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilerek artık gelenekselleşen ‘Cumhuriyet Fidanı’ dikimi etkinliği NKÜ Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Bülent Eker ve Prof. Dr. Yılmaz Çakıcı, Genel Sekreter Murat Kamil Tırpancı, Senato Üyeleri, Fakültelerin Dekanları, Enstitü, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürleri, akademik ve idari personelin katılımıyla Rektörlük Binasının yanındaki alanda gerçekleştirildi.

Fidan dikimi öncesinde bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin, “Öncelikle hepinizin Cumhuriyet Bayramını kutluyorum. Bu yıl, Cumhuriyetimizin 98. Yılı. Aziz Milletimiz, İstiklal Savaşı’nda dünyanın sözde medeni devletleri karşısında durmakla kalmayıp verdiği şanlı mücadele ile tüm mazlum milletlere örnek olmuştur. Bu büyük zafer, milli egemenlik için Cumhuriyet’in ilan edilmesiyle taçlanmıştır” dedi.

Prof. Dr. Mümin Şahin konuşmasının devamında, “Bugün burada sizlerle beraber, hür bir millet ve bağımsız bir devlet olarak yaşama azmimizi bütün dünyaya ilan edişimizin teminatı olan Cumhuriyetimiz, dikeceğimiz bu fidan gibi büyüsün, sonsuza kadar yaşasın diye coşku içerisindeyiz. Kampüsümüze ‘Cumhuriyet Fidanı’ dikmeye geçen yıllarda başlamıştık; bu yıl yine hep beraber üçüncüsünün dikimini gerçekleştiriyoruz ve artık geleneksel hale getirdik.  Bu vesile ile Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile tüm milli mücadele kahramanlarımızı minnetle yâd ediyoruz. Cumhuriyetimiz var oldukça Üniversitemizde, bu şekilde sonsuza kadar Cumhuriyet Fidanları dikeceğiz. Etkinliğimize katılım sağlayarak, bizlerle birlikte olduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Sizlerin ve tüm milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyor, Cumhuriyet Fidanlarımızın hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başkanı Nuri Kolaylı: Türkiye KazandıÖnceki Haber

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Başka...

Ergene'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çelenk Sunma TöreniSonraki Haber

Ergene'de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Çel...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar