Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

MÜSİAD Tekirdağ Şubesi’nin Yeni Yönetimi Belli Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MÜSİAD Tekirdağ Şubesi’nin Yeni Yönetimi Belli Oldu
Abone ol
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Tekirdağ Şubesi, Çorlu’da 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı’nı gerçekleştirdi.
Özgür Köker 2

Gerçekleştirilen MÜSİAD Tekirdağ 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı’na Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, MÜSİAD Tekirdağ Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Candan, Genel Merkez Yönetim Kurulu Mali İşler Başkan Yardımcısı Ahmet Şekerli, Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı ve MÜSİAD Tekirdağ Kurucu Başkanı Oktay Dede, MÜSİAD Yurtiçi Teşkilatlanma Komisyonu Üyeleri Faruk Kılıçaslan, Muhammet Halil Uçar ve Enes Bozkurt,Tekirdağ Büyükşehir Başkanı Kadir Albayrak, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ,Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay , AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan, MÜSİAD Genel Merkez yöneticileri, Kamu, kurum ve kuruluşların Temsilcileri ve Tekirdağ Şubesi yöneticileri üyeleri katıldı.

 

Kur’an tilaveti ile başlayan program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından sinevizyon gösterisiyle devam etti. Divanın oluşturulmasının ardından konuşma yapan MÜSİAD Tekirdağ Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Candan,”MÜSİAD’ın bu yıl yapmış olduğu bütün faaliyetler, beraberlik ve çoğulculuk kavramı etrafında biçimlendi. Genel Başkanımız Abdurrahman Kaan’ın da dediği gibi meselemiz adalet ise dünya ekonomi sistemi içine düştüğü şey bir kısır döngüdür. Kendi icadımız olan paranın fonksiyonunun çok ötesine geçip bir amaç haline gelmesi bizleri tüketiyor. Kaybetmeye mahkum kılıyor. Ticaret savaşlarının arifesinde herkesin savaş çığırtkanlığı yaptığı bir dönemde bizler MÜSİAD olarak inadına beraber olacağız. Sözlerime burada son verirken, 4. Olağan genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Bu güzel günümüzde bizimle birlikte olduğunuz için MÜSİAD’ın değerli üyelerine, gönüldaşlarına ve dostlarına yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Sektör Kurulu Başkan Yardımcısı ve MÜSİAD Tekirdağ Kurucu Başkanı Oktay Dede ise, “Türkiye, zor olacağı öngörülen 2019 yol haritasına kendi siyasi ve ekonomik kararları başlatarak iyi bir başlangıç yaptı. Bu kararı MÜSİAD olarak önemsediğimizi ve her koşulda desteklediğimizi belirtiyoruz. Tüketim merkezli ekonomiden üretim merkezli ekonomiye geçişteki bu süreci iyi değerlendirmeliyiz. Bizler ülkemize katkı sağlamaya MÜSİAD Ailesi olarak devam edeceğiz. 2018 yılı, hem Türkiye hem de dünya ekonomi politiği tarihinde önemli kavşaklardan biri olmuştur. 2018’in sert geçen ekonomik iklimi bizlere, güçlü bir muhasebe yaparak üstünlüklerimizi, zayıf yönlerimizi ve açıklarımızı tespit etme imkânı tanımıştır. Yani geride bıraktığımız yıl evet zordu; fakat bizler için bir o kadar da öğretici, geliştirici oldu diyebiliyoruz. Zorlukları doğru tahlil ederek oluşturacağımız yol haritası, bizleri kalıcı ve sürdürülebilir bir başarıya taşıyacaktır. Bunları söylerken, Türkiye Ekonomisinin kendine özgü dinamikleri olduğunu ve tehdit ya da kırılganlık fark edildiğinde bunu ortadan kaldıracak mekanizmalara sahip olduğunu, geçmişteki tecrübelerimizden biliyoruz. Görev süresi boyunca yaptığı başarılı çalışmalar ve verdiği emeklerden dolayı değerli şube başkanıma ve şube personelimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Toplantıda söz alan MÜSİAD Tekirdağ üyesi AK Parti Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mestan Özcan, MÜSİAD’ın inancı ve tutumuyla gönüllere taht kurduğunu söyledi. Övgüyü en çok hak eden kurumların başında MÜSİAD olduğunu ifade eden Özcan. “MÜSİAD’ı farklı kılan bugün yaşanan ekonomik daralma söz konusuyken Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yanında dimdik duruşuyla övgüyü en çok hak eden kurumların başında geliyor. Ben kendilerini bu tutum ve dik duruşlarından dolayı tebrik ediyorum” şeklinde konuştu.

Toplantıya katılan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak ise “MÜSİAD üyesi olmadığım halde MÜSİAD’ı takip eden, her kongresine katılan ve geniş dostlarımın olduğu, çalışmalarını çok beğendiğim bir kurumda olmanın mutluluğu içindeyim. Tekirdağ Büyükşehrinin katkılarıyla oldukça bir mesafe aldı ama buna rağmen Tekirdağ’ın çok ciddi yatırımlara ihtiyacı var. Burada MÜSİAD’ın katkılarıyla da önemli adımların atılacağına inanıyorum. Çünkü gerçekten MÜSİAD’ın çok geniş vizyonu var” dedi.

Toplantıda söz alan Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak da MÜSİAD’ın güçlü bir kurum olduğunu ve çalışmalarını yakından takip ettiğini söyledi.

2017-2018 yıllarında MÜSİAD Tekirdağ Ailesine hizmet veren yönetim kurulu üyeleri Haldun Cömert, Çağlayan Ömür, İsmail Yıldırım, Hakan Gürel, Özber Çetin ve Çetin Ergül’e hizmetlerinden dolayı plaket takdim edildi.

Gerçekleşen olağan genel kurul sonucunda MÜSİAD Yönetim Kurulu Ahmet Candan, Ramazan Doğan, Ömer Tüfekçi, Sedat Güner, Çağrı Farımaz, Sedat Mercan, Ali Doğan, Oktay Koç, Münür Kılıç ve Muhammed Emin Gülbaba’dan oluştu. Yedek Yönetim Kurulu Üyeleri ise Hüseyin Adalı, Ekrem Kaan, Erdoğan Orhan, Mümün Kelle ve Mehmet Gülkan’dan oluştu. Denetleme Kurulu ise Selami Tarak, Yemen Bıyık, Yadigar Gümüştaş, Ali Barbaros, Şükrü Kırıkçı ve Mustafa Şentürk’ten oluştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kaymakam Kızıltoprak’tan teşekkürÖnceki Haber

Kaymakam Kızıltoprak’tan teşekkür

Başkan Sarıkurt Şampiyonları ÖdüllendirdiSonraki Haber

Başkan Sarıkurt Şampiyonları Ödüllendird...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar