Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

MÜSİAD Tekirdağ Şubesi’nden iftar programı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
MÜSİAD Tekirdağ Şubesi’nden iftar programı
Abone ol
Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD ) Tekirdağ Şubesi tarafından her yıl düzenlenen ve geleneksel hale getirilen iftar programı bu yıl da düzenledi.
Özgür Köker 2

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Tekirdağ İl Müdürlüğü ile yapılan işbirliği neticesinde koruyucu aile edindirilmiş olan çocukların ailelerine ve Çerkezköy Bakım Merkezi’nde bulunan yaşlılara yönelik, Özel Trakya Bakım Merkezi’nde gerçekleşen iftar programına Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan’ın eşi Zehra Kaan, Çocuk Hizmetleri Genel Müdürü Selahattin Güven, MÜSİAD Genel Merkez Üst Kurul Başkanı Oktay Dede ,MÜSİAD Genel Merkez Üst Kurul Başkanı Ahmet Şekerli , MÜSİAD Kadın Çalışma Grubu Başkanı Müge Öz , Aile Yanında Destek Hizmetleri Daire Başkanı Hakkı Bilgiç, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Tekirdağ İl Müdürü Ülkü Uslu, SGK Tekirdağ İl Müdürü Fatma Derya Alan , MÜSİAD üyeleri ve MÜSİAD dostları iştirak etti.

 

Şube Başkanı Ahmet Candan’ın yaptığı açılış konuşmasında tüm katılımcılara tek tek teşekkür ederek, “MÜSİAD olarak, iftar sofralarında bir araya gelmeyi, bu mübarek günlerde dostlarımızla hasbihal etmeyi kıymetli buluyoruz. Bu vesile ile bir araya gelerek, Ramazan’ı şerifin huzurunu birlikte yaşıyoruz. Şükürler olsun ki soframız yine dostlarımızla ve yine bereketle dolu. Rabbimin verdiği güçle orucumuzu tutuyoruz; göğsümüzde imanla, hakka layık olmaya çalışıyoruz. Rabbim, tuttuğumuz ve tutacağımız oruçlarımızı kabul buyursun. Biz, ‘komşusu açken tok yatan bizden değildir’ diyen bir Peygamberin ümmetiyiz. Oruç sadece sabahtan akşama aç kalmak değil, hatırlattığı değerler var. Oruç, insanın kendisini terbiye etmesinin bir yoludur; sabırdır, vefadır, güzel ahlaktır. Oruç nasıl yalnızca aç kalmak değilse iftarda yalnızca yemek değildir. İftar insanların giderek birbirinden koptuğu çağımızda aramızdaki bağlantıyı vurgulayan bir kardeşlik hizasını temsil ediyor. Ramazan da zengin-fakir, yaşlı-genç, büyük-küçük hepimiz bu hizaya giriyoruz. Kimse nefsini tatmin etmek için bir adım öne geçemiyor. İftarın bir anlamı da sabrın sonundaki selamettir” dedi.

İnşallah yüce rabbimizden bu gün burada bir arada gelmemizi nasip ettiği gibi cennetinde de bir araya gelmemizi nasip etmesini niyaz ediyorum diyen Candan, “Mevlana diyor ki, ‘Allah rızası için yapmadığın iş, sadece bir hiçten ibarettir.’

Bizler paylaşmayı, yardımlaşmayı bir menfaate dönük olarak ya da modadır diye yapmıyoruz, Allah rızası için yapıyoruz. Ramazan Ayı, Cenab-ı Allah’ın bizlere kalplerimizi, vicdanlarımızı temize çekmek ve nefsimizi terbiye etmek için sunduğu bir fırsattır. Bu mübarek ay boyunca toplandığımız iftar sofralarını, bu hususu unutmadan kuralım.  Her fırsatta birlik olmak diyoruz. Evet birlik olacağız; kalben, madden, manen. Çünkü ancak böyle ulaşabiliriz dünyada barışa, Çünkü ancak böyle gösterebiliriz zalime, Filistin’in, Afrika’nın, Suriye’nin sahipsiz olmadığını, Çünkü ancak böyle rahat uyuruz evlerimizde, kardeşlerimizin de güvenli, huzurlu ve tok olduğunu bilerek. Bildiğiniz gibi, İslam Alemi olarak Ramazan Ayı’na kavuşmaya günler kala bizlere, İsrail eliyle bir acı daha yaşatıldı.  İsrail, 128 ülke tarafından BM’de reddedilmesine rağmen ABD’nin büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararını meşru şekilde protesto eden masum Filistin halkını, katletti ve halen zulüm etmeye devam ediyor. Ne uluslararası hukuka, ne insan olmanın temel değerlerine uyan İsrail’in saldırılarını, buradan yüksek bir sesle lanetliyoruz. ABD’nin kararını da, İsrail’in insanlık tarihine adını bir kere daha zulümle, katliamla yazmasını da, unutmayacağız.  Bizler, Filistin davamızdan hiçbir şartta ve koşulda asla vazgeçmeyeceğiz. Bu bağlamda uzun süreli bir mücadeleyi planlayıp, İsrail’i ve İsrailli siyonist Yahudileri iktisaden yenecek bir bilinç inşa edecek ve bu yönde kararlı adımlar atacağız inşallah. Ramazan ayının getirdiği bereketin ülkemizin ve İslam aleminin tamamına yayılmasını bu bereketin yalnızca sofralarımıza değil kalplerimize de intikal etmesini temenni ediyor, iftar programımıza teşriflerinden dolayı MÜSİAD Üst Kurul Başkanlarımız Oktay Dede ve Ahmet Şekerli’ye, bize verdiği desteklerden dolayı MÜSİAD Kadın Çalışma Grubu Başkanı Müge Öz’e,  bakım merkezimizin sahibi değerli üyemiz Selami Tarak  kardeşimize, Tekirdağ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ülkü Uslu’ya ve bizleri yalnız bırakmadığınız için uzaktan ve yakından teşrif eden bütün misafirlerimize ve programda emeği geçen kurum çalışanlarımıza teşekkür eder hayırlı ramazanlar dilerim. Kadir gecenizi ve ramazan bayramınızı bu vesile ile şimdiden tebrik ediyor ülkemize ve tüm insanlığı huzur, bereket, hoşgörü ve barış getirmesini diliyorum.  Sizleri Allaha emanet ediyorum” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Kızılay Çorlu Şubesi’nin erzak yardımları sürüyorÖnceki Haber

Kızılay Çorlu Şubesi’nin erzak yardımlar...

Türkiye’nin İlk 500’ünde Çorlu TSO’dan 29 FirmaSonraki Haber

Türkiye’nin İlk 500’ünde Çorlu TSO’dan 2...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar