Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

Malta’nın Tercihi Çorlu Oldu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Malta’nın Tercihi Çorlu Oldu
Abone ol
Bir sanayi kenti olarak anılan Çorlu, son zamanlarda yabancı turistlerin artışı ile sağlık turizminde de adını öne çıkarmaya başladı. Bulgaristan, Yunanistan, Romanya gibi komşu ülkelerden gelen sağlık turistleri dışında dikkat çeken bir ülke daha var: MALTA
Özgür Köker 2

Özellikle obezite cerrahisi tüp mide ameliyatı olmak isteyen Maltalı hastalar Op. Dr. Onur Kesler sayesinde yeni bir hayata adım atıyor. “Avrupa Birliği’nin en obez ülkesi Malta. Dünya Sağlık Örgütü’nün yayınladığı rapora göre incelenen 52 ülke arasında obezite oranının en yüksek olduğu ülke Malta oldu.” diyen Dr. Onur Kesler “bunun sebebinin Maltalıların yaşam şekli ve beslenme alışkanlıkları” olduğunu ifade etti.

 “Bundan 4 sene önce 1 Maltalı hasta ile başlayan sağlık turizmi serüvenimiz, bugün 5.000’den fazla yabancı hasta ile devam ediyor. Ekip olarak bu bağı biz de sıcak tutmaya çalışıyoruz. Yıl içinde en az 3 kere Malta’yı ziyaret ediyor hem eski hastalarımızla görüşüyor hem de obeziteden kurtulmak isteyen hastalarla tanışıyoruz. Kültür olarak benzediğimiz noktalar da var, artık hastalarımızla aile gibi olduk.” diyen Onur Kesler Malta’da bu ameliyatların çok maliyetli olduğunu ve hastaların uzun bekleme listelerine maruz kaldığını da belirtti.

Obezite Cerrahisi’ne bilgisi, tekniği ve tecrübesiyle öncülük eden Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Onur Kesler obezitenin dikkat edilmesi gereken hastalıklardan biri olduğunu dile getirerek ‘’Obezite, dünyada giderek yaygınlaşan ve dünyanın en önemli sağlık sorunlarından biri haline geldi. Obezite, yaşam kalitesini ve süresini önemli derecede etkileyen, yağ miktarının aşırı olduğu kronik (uzun süredir devam eden) bir hastalıktır. Ameliyat olduktan sonra kilo veren hastalar, yüksek tansiyon, diyabet, nefes darlığı ve uyku apnesi, çeşitli eklem hastalıkları gibi pek çok sorundan da kurtulmuş oluyorlar. Bu noktada elimizdeki en büyük gücün cerrahi yöntem olduğunu vurguladı.

Öte yandan Op.Dr. Onur Kesler'i

opdronurkesler ( instagram )

www.onurkesler.com

Op.Dr.Onur Kesler (Facebook) sayfalarından da takip edebilirsiniz

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ergene’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 99. Yılı KutlandıÖnceki Haber

Ergene’de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramının...

Çorluspor 1947'nin Yeni Teknik Direktörü Yusuf ŞimşekSonraki Haber

Çorluspor 1947'nin Yeni Teknik Direktörü...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar