Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

Kısıtlamada Aralıksız Çalışan Meslek

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Abone ol
Koronavirüs salgınındaki artış nedeniyle alınan yeri tedbirler 3. kez hafta sonunda uygulanmaya devam etti. Gazeteler, dergiler, radyo ve televizyon kuruluşları bu süreçte bir yandan ülke ekonomisine katkı sunuyor, bir diğer taraftan da kısıtlama boyunca vatandaşların hem gözü hem de kulağı olmaya devam ediyor.
Özgür Köker 2

Cuma akşamı saat 21’de başlayan sokağa çıkma kısıtlaması aralıksız 56 saat boyunca devam etti. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesindeki Bakış Gazetesi’nde kısıtlama süresince çalışanlar görevlerinin başında.

Kısıtlamada muhabirinden spikerine, editöründen rejisine, ses ve ışıkçısından kameramanına kadar çalışmalar ve haber mesaisi nasıl ki devam ediyorsa gazetelerin ve bu gazetelerin basım matbaalarında da mesai aralıksız sürdürülüyor.

İçişleri Bakanlığı genelgesinde yer alan Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesinde bulunan Gazete, dergi, radyo ve televizyon kuruluşları, gazete basım matbaaları, bu yerlerde çalışanlar ile gazete dağıtıcıları kısıtlamadan muaf tutuluyor.

Günlük olarak yayımlanan Çerkezköy Bakış Gazetesi’nde hem haber merkezi hem de matbaa kısmındaki çalışanlarda kısıtlamadan muaf bir şekilde çalışmalarını sürdürdü. Haber merkezinde bir yandan bir sonraki günün gazetesi için haberler hazırlanırken, grafik tasarım kısmında dizgileri yapılıyor. Onun ardında matbaa kısmında basım işleri devam ediyor.

Çerkezköy Bakış Gazetesi İmtiyaz Sahibi Mehmet Akif Aldoğan; “Gazete, dergi, radyo ve televizyon kuruluşları, gazete basım matbaaları, bu yerlerde çalışanlar ile gazete dağıtıcıları, kısıtlamadan muaf. Bizlerde bir sonraki günün gazetesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Çalışanlarımız mesailerini kısıtlamadan muaf bir şekilde devam ettiriyor” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Yavuz Mahallesi Sokakları Yepyeni OlduÖnceki Haber

Yavuz Mahallesi Sokakları Yepyeni Oldu

Kamyon İle Otomobil Kafa Kafaya ÇarpıştıSonraki Haber

Kamyon İle Otomobil Kafa Kafaya Çarpıştı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar