Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

Kalp Pilli Hastaya Tip 2 Diyabet ve Obezite Cerrahisi Uygulandı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kalp Pilli Hastaya Tip 2 Diyabet ve Obezite Cerrahisi Uygulandı
Abone ol
Özel Optimed Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Ayhan kalp pili takılı olan hastaya elektro koter kullanmadan kapalı yöntemle tip 2 diyabet ve obezite cerrahisi uygulayarak hastanın, kilolarından, kontrolsüz şeker hastalığından kurtulmasını sağladı.
Özgür Köker 2

Özel Optimed Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Ayhan; “Hastamız Ayşe Polat 67 yaşında,154 boyunda 120 kg, vücut kitle indeksi 50.06 olup süper morbid obezite kategorisindeydi. Ayrıca hastamızda kontrolsüz Tip 2 Diyabet hastalığı mevcut ve 9 yıldır insülin kullanmakta. Daha önce kalp yetmezliğine bağlı geçirdiği kalp krizi nedeni ile kendisine kalp pili takılmış, 3 yıldır da kalp pili ile yaşıyor. Ve yıllar önce safra kesesi rahatsızlığı nedeni ile bir kez açık kolesistektomi ameliyatı ve iki kez de göbek fıtığı ameliyatı geçirmiş bulunmakta” dedi.

Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Serkan Ayhan, “Bu hastamızda bulunan kalp pilinden dolayı kardiyoloji uzmanlarımız tarafından ve anestezi uzmanlarımızın da konsültasyonları sonrası ileri derece risk bulundu. Ancak ameliyatta elektro koter kullanılmama şartı ile izin verilebileceği söylendi. Elektro koter ince dokuları yakıp kesmek için kullandığımız elektrikli bir cihaz. Elektrikli olması nedeni ile kalp pilinin durmasına yol açabilme ihtimalinden dolayı bu ameliyat riskli bulundu” diye konuştu.

Ayhan; “Fakat Ayşe Hanımın şeker hastalığının insülin kullanmasına rağmen ileri derecede kontrolsüz olması ve süper morbid obezite gurubunda yer alması, kilolarının dizlerine fazla yük bindirmesi de artık hayatını çekilmez hale getirince bu durumda hep birlikte tüm riskleri düşünüp, konuşup hastamızı da bu görüşmelere dahil ederek, kardiyoloji uzmanlarımızın da önerdiği gibi elektro koter kullanmadan ve daha önceden geçirdiği 3 açık ameliyata rağmen laparoskopik (kapalı) yöntemle obezite ve tip 2 diyabet cerrahisi geçekleştirdik. Ameliyatta koter kullanılmadı ve ameliyattan 2 gün sonra hastanın şekeri 110-115’lerde seyretti. Hastamız şuan sadece kalp bilinden dolayı kalp ritmi düzenleyici ilaç kullanıyor ve kan sulandırıcı iğne tedavimizi alıyor, 1.ayımızı tamamlamak üzereyiz, şuana kadar 10 kg yağ kaybı sağladık” şeklinde konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Ergene Velimeşespor derin bir nefes aldıÖnceki Haber

Ergene Velimeşespor derin bir nefes aldı

Kolon Kanserinin Belirtileri Nelerdir?Sonraki Haber

Kolon Kanserinin Belirtileri Nelerdir?

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar