Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

Kadın Meclisi Başkan Adayı Burcu Adıgüzel; “Kadınlarımız ve Çocuklarımız Yalnız Değil”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Kadın Meclisi Başkan Adayı Burcu Adıgüzel; “Kadınlarımız ve Çocuklarımız Yalnız Değil”
Abone ol
Radyo Gündem Yönetim Kurulu Başkanı, iş insanı Burcu Adıgüzel, 16 Ekim’de yapılacak kent konseyi kadın meclis başkan adayı olduğunu ve seçilmesi halinde geliştirdiği projeleri yazılı bir açıklama ile kamuoyuyla paylaştı.
Özgür Köker 2

Burcu Adıgüzel yaptığı açıklamada; “Söz konusu kadın olunca yapacak çok şey var! Aday olmamın en büyük sebebi şehrimizde yaşayan kadınların ve çocukların yalnız olmadıklarını hissettirmek, güçlerinin farkında olmalarını sağlamak, eksiklerini, eğitimlerini sağlamak, üretime teşvik ederek kaybettikleri özgüvenlerini geri kazanmalarına destek olmaktır” dedi.

Kadın meclisi başkan adayı Burcu Adıgüzel; “Kent konseyi 100’lerce derneğin temsilcilerinin oy kullandığı, gönüllülük esasına dayalı aday olan yürütme kurullarının, aktif şekilde proje üreterek sorun çözümlerinde paydaş olacağı bir yapı. Kent konseyi meclisimiz başta olmak üzere, gençlik meclisi, engelli meclisi ve kadın meclisi iş birliği ile birçok sorunun üstesinden gelineceğine inancım tam. Tüm STK’larımız, yürütme kurullarımız, belediyemiz ve kaymakamlığımız ile işbirliği içerisinde uyumlu çalışarak, kadın ve çocuklarımızın yüreklerine dokunabileceğimize daha iyi koşullarda hayata tutunmalarını sağlayacağımız inancı ile oldukça heyecanlıyım. Şahsi projelerim çok fazla sizlerle sadece bazılarını paylaşacağım fakat seçilmem halinde gelen her projeyi de değerlendirecek, devam eden projeleri geliştirerek uygulanmasına devam edeceğimizi şimdiden söylemek isterim. Şimdi bazı proje başlıklarımı aktarmak isterim” diye konuştu.

Burcu Adıgüzel projelerini şöyle sıraladı;

“Sığınma evinde kalan zor durumdaki kadınlarımıza sadece gündüz çalışabilecekleri iş imkânlarını tespit ederek, öz güvenlerinin yeniden kazanmalarını ve gelecekleri için maddi kaynaklarını oluşturmalarını sağlamak;

Çalışan kadınlarımızın çocuklarını sosyal hizmetlerin kreşlerinden faydalanmalarını ve çocuklarımızın sosyal hayata adapte olmaları konusunda çalışmalar yürütmek,

Hanımeli çarşısı projesinin geliştirilerek, günümüz ticaret teknolojisine uyum sağlanması noktasında e-ticaret sitesinin ( aplikasyonunun) oluşturulması. Bu doğrultuda, www.corluhanımeli.com sitesi tarafımdan alınmıştır.

Üreten kadınlar kooperatifini hayata geçirmek, yine e-ticaret sistemi ve hanımeli çarşısı mantığı ile hayata geçmesini sağlamak,

Her çocuk etiketli kıyafet giymeyi hak eder… Giymediğini giydir!

Bu projede, çocuklar 2. El temiz kıyafetleri kent konseyi etiketi ile teslim alacaklar. Bu durumda çocuk, 2. El giydiğinin travmasını yaşamaması ve bir kıyafet etiketini koparma duygusunu yaşaması sağlanacak.

Girilmedik ev kalmayacak! Muhtarlarımız ve mahalle meclislerimiz aracılığı ile ekonim gelir düzeyi ve eğitim –sosyal konularda yetersiz imkânlarla hayata tutunmaya çalışan kadın ve çocuklarımızı evlerinde ziyaret ederek, eksik olan her ne varsa tamamlanmasının sağlanması,

Lokantalar askıda! Anlaşmalı olduğumuz lokantalarda, kadın ve çocuklar için askıda yemek uygulamasının başlaması ve sokakta, zorda kalan kadın ve çocukların aç kalmamasını sağlamak,

Disleksi ve dikkat dağınıklığı olan çocuklarımızın tespiti ve sosyal hizmetler eğitim kurumları ile bu sorunların giderilmesine köprü oluşturmak,

Kadınlarımızın taleplerine göre el beceri ve meslek edinme kurslarının açılması.

Sosyo ekonomik düzeyi düşük mahallelerimizdeki okullarla, sosyo ekonomik düzeyi yüksekokullardaki öğrenci velilerini birbirine destek verecek organizasyonlar geliştirerek, çocuklarımızın aç, ayakkabısız, montsuz, formasız kalmayacak şekilde ağ kurulması sağlanacak, kardeş veli-mahalle kardeşim- projeleri hayata geçirilecektir.

Yaşlı, kimsesi olmayan büyük annelerimizin ihtiyaçlarının kent konseyi gönüllü kadınları tarafından ihtiyaçlarının giderilmesinin organize edilmesi”

 Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkan Adayı Burcu Adıgüzel kimdir?

1986 Çorlu doğumlu Burcu Adıgüzel, herkes tarafından yakından tanınan Hakkı Şansili (İğneci Hakkı’nın) torunudur. Çocukluğu ve eğitim hayatı Çorlu’da geçti. İş hayatının uzun bir bölümünde özel hastanelerde yöneticilik yaptı. Hayatının her döneminde sosyal sorumluluk projelerinde yer alarak yüreklere dokundu. Çocuklarını büyütme döneminde evde de boş durmadı. Kızının adı ile kurduğu Öykülü tasarımlar e-ticaret sitesi üzerinden el emeği ile yaptığı tasarımları satarak, tüm gelirini kimsesiz ve ihtiyaç sahibi çocuklara destek sağladı. Haluk Levent’in kurduğu Ahbap derneğinin eğitimlerinden geçerek, Tekirdağ genelinde derneğin çalışmalarına destek vermeye devam eden Burcu Adıgüzel Radyo Gündem’in yönetim kurulu başkanı olarak iş hayatına devam ediyor.

Çorlu’nun tanınmış isimlerinden iş insanı Ertuğrul Adıgüzel ile mutlu bir evlilik hayatı olan Burcu Adıgüzel 1 kız 2 erkek çocuk annesidir.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
TBMM Başkanı Mustafa Şentop İspanya'ya GittiÖnceki Haber

TBMM Başkanı Mustafa Şentop İspanya'ya G...

Sıtkı Ercan İstifa EttiSonraki Haber

Sıtkı Ercan İstifa Etti

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar