Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

Janos Arany 200. Doğum Yılında Anıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Janos Arany 200. Doğum Yılında Anıldı
Abone ol
İstanbul Macar Kültür Merkezinin katkıları ile Tekirdağ Macar Dostluk Derneği tarafından organize edilen Janos Arany 200. Doğum anma programı Rakoczi Müzesinde gerçekleşti.
Özgür Köker 2

İstanbul Macar Kültür Merkezi Müdür Yardımcısı Aron Sipos ile beraber gelen heyet, Tekirdağ’ın meşhur köftesi ikram edildikten sonra programın yapılacağı Rakoczi Müzesine geldi.

Macaristan’dan 30 Yaş altı şair ve yazarların katıldığı programda Janos Arany’nin yazmış olduğu şiirler Csilla Hajnal Nagy,  László Potozky ve Balázs Szőllőssy tarafından seslendirildi. Tekirdağ’dan da birçok şiir severin katıldığı program karşılıklı sohbet ile devam etti.

Tekirdağ Macar Dostluk Derneği Başkanı Güneş Gürseler program öncesi yaptığı konuşmasında: “Macaristan’dan gelen misafirlerimizi ağırlamanın mutluluğu içerisindeyiz, kültürel etkinliklerimiz derneğimizin ana görevlerinden bir tanesidir. İki kardeş millet olan Türk ve Macar dostluğu, bulunduğumuz bu müzede Rakoczi’nin evinde tesis edilmiştir. Bu tarihi mabedin çatısı altında yaptığımız her program ayrı bir heyecandır bizler için. Bu duygularla Macaristan’dan gelen genç yazar ve şair kardeşlerimize bizleri yalnız bırakmayan değerli üyelerimize ve Macar Dostlarına teşekkür ediyorum.” Dedi.

Program akışında Başkan Gürseler ve Dernek Üyesi Sedat Kaplan Janos Arany’nin Türkçeye uyarlanmış eserlerini okudular.

Rakoczi Müzesinde düzenlenen anma etkinliğine dernek üyelerinin yanı sıra birçok yerel şair ve Tekirdağ Türk Ocağı Başkanı Hasan Erge katıldı.

JANOS ARANY KİMDİR?

Janos Arany (2 Mart 1817 - 22 Ekim 1882), Macar gazeteci, şair. Sandor Petöfi'yle birlikte Macar halk geleneklerine dayalı gerçekçi şiirin yaratıcısı olan Janos Arany türlü konulardaki baladların yanı sıra, kuramsal yapıtlar yazmış; Shakespeare ve Aristophanes'ten çeviriler yapmış ve onlardan esinlenmiştir. Kendisine ait yapay destanlardan Buda Halala'da, Hun kralı Buda'nın yaşlılığı döneminde kardeşi Attila ile olan ilişki ve mücadelelerini konu edinmiştir. (Kaynak:WP)

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
MHP Çorlu Teşkilatı Aşure DağıttıÖnceki Haber

MHP Çorlu Teşkilatı Aşure Dağıttı

Özel Optimed Hastanesi 50. Obezite Hastasını Taburcu EttiSonraki Haber

Özel Optimed Hastanesi 50. Obezite Hasta...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar