Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

İzinsiz Festival Sona Erdirildi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İzinsiz Festival Sona Erdirildi
Abone ol
Çorlu’da faaliyet gösteren Orion Alışveriş Merkezi’nin otoparkında Yöresel Lezzetler Festivali adıyla düzenlenen ancak hiçbir kurumdan izin alınmadan tertiplendiği ortaya çıkan organizasyon sona erdirildi.
Özgür Köker 2

Çorlu’da tepki çeken uygulama başlığı ile duyurduğumuz haberin ardından bir dizi kuralsızlık zinciri peş peşe ortaya çıkmış, Orion Alışveriş Merkezi’nin hiçbir kurum ve kuruluştan izin almadan böyle bir faaliyete soyunduğu ortaya çıkmıştı. 10 gün süreceği duyurulan festival bugün itibariyle otopark alanındaki stantların sökülmesiyle sona erdi. 

Çorlu’da hemen her market, şarküteri, aktar ve baharatçıda bulunabilecek ürünlerin her semt pazarında satışa sunulan çeşitlerin Yöresel Lezzetler Festivali adıyla satışa sunulmasının zor durumda olan her gün birer birer kepenk kapatan ilçe esnafının belini daha da büktüğünü kaydeden Çorlu esnafı duruma tepki göstermiş böyle bir organizasyona neden ve nasıl izin verildiğini sorgulamaya başlamıştı.

Vatandaşların tepkilerinin ardından harekete geçen Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri söz konusu alana giderek çadırların faaliyetini durdurmuştu. Ancak daha sonra açılarak faaliyete devam eden alanda kanunsuz ve usulsüz faaliyet bir müddet daha devam etmişti.

Çorlu’da bulunan Esnaf ve Sanatkarlar Odası ile Çorlu Seyyar Esnaf ve Pazarcılar Odası’nın da yazılı izin vermediği organizasyonla ilgili olarak Çorlu Belediyesi’nden de herhangi bir izin alınmadığının ortaya çıkması ile festival alanındaki izinsiz faaliyet tamamen sonlandırıldı.

Firma TOBB’a Akredite Değil

Çorlu Orion Alışveriş Merkezi otoparkında düzenlenen Yöresel Lezzetler Festivali adlı etkinliği düzenleyen firmanın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)  tarafından akredite edilen fuar düzenleyicisi firmalar arasında yer almadığı da ortaya çıktı.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Şarköy’de Meyveciliğe Büyükşehir DesteğiÖnceki Haber

Şarköy’de Meyveciliğe Büyükşehir Desteği

Milletvekili Yüceer: 'Termik Santral Projesinin İptaline İlişkin Kuşkular Giderilmeli'Sonraki Haber

Milletvekili Yüceer: 'Termik Santral Pro...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar