Özgür Köker 1
Tekirdağ
DOLAR29.0343
EURO31.3338
ALTIN1851.6

İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, “CHP kaybetmek istemiyorsa İYİ Parti’nin hakkını verecek”

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, “CHP kaybetmek istemiyorsa İYİ Parti’nin hakkını verecek”
Abone ol
İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, partisinin Çorlu İlçe Teşkilatı’nda düzenlenen basın toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.
Özgür Köker 2

Yerel seçim öncesinde CHP – İYİ Parti ittifakının Tekirdağ il geneli ile ilçelerdeki durumunun sorulduğu Kaplan samimi açıklamalarda bulundu.

Yerel seçimlerde Tekirdağ’da İYİ Parti ne yapacak sorusuna yanıt veren Kaplan, “İYİ Parti ile CHP’de genel başkanlar 21 ilde mutabakata vardı. Büyükşehirlerde desteğimiz olacak. İlçeler bazında 10 gün önce genel merkezimizden bir heyet geldi ve ilçe başkanlarımızdan rapor istendi, benden bilgi istendi. Benden bilgi istendi bende gerekli bilgileri verdim. Bizden 2 genel başkan yardımcısı çalışma yaptı” dedi.

“Kendi biletimizi kendimiz keselim”

Bizim Tekirdağ’da yaklaşık 80 bin oyumuz var diyen İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, “İlçe başkanlarımızın ortak talebi, kimsenin baston değneği olmayalım kendi biletimizi kendimiz keselim. Bizim derdimiz ne CHP’nin ne AK Parti’nin belediye kazanması değildir. Bizim gayemiz İYİ Parti’nin en iyi yere gelmesidir. Yerel seçim öyle bir seçim ki genel seçim gibi değil. Ovacık’ta Komünist Parti kazandı. Fethiye Belediye Başkanı Demokrat Parti’den girdi kazandı. Belediye başkanlığında önemli olan aday ve ekibidir. Hatta yerel seçimlerde belediye başkanına oy verdiği halde ekibini beğenmeyip meclisine oy vermeyenler var” diye konuştu.

Çorlu’da ya da bir başka ilçede seçim ittifakı konusunda nihai kararı genel merkezin vereceğinin altını çizen Kaplan, “Genel Merkez üstümüzdedir, başımızdadır. Kararını verecek. Biz ilçe ismi talep etmedik. Biz en az 80 bin oyumuzu korumak mecburiyetindeyiz. Bunun dışında hiç bit şeye razı olmayız. Biz yerel seçimden çekilelim dersek yarın genel seçimde milletin karşısına nasıl çıkarız. Ben oy veren partilimin hakkını korurum. Kendi şahsımın değil ilçe ve il teşkilatımızın isteği bu bunu gerekli şekilde dile getireceğiz” dedi.

“11 ilçede çıkalım boyumuzun ölçüsünü alalım”

Herhangi bir ilçe ile ilgili olarak talepleri olup olmadığı sorusunu da yanıtlayan İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, “İlçe talebi yok. 80 bin oya tekabül edecek ilçe olmalı. CHP’nin Tekirdağ’da 6 ilçesi belli ancak daha önce Balıkesir örneğinde olduğu gibi her aday çekilebilir. Bizim özellikle istediğimiz 11 ilçede biz çıkalım kendi boyumuzun ölçüsünü alalım” şeklinde konuştu.

11 ilçede ittifak ortağı CHP’ye rakip çıkılması durumunda bölüp AK Parti’ye yaramaz mı sorusuna da yanıt veren Kaplan, “O zaman öyle düşünürsek vermeden ortaklık olmaz. CHP kaybetmek istemiyorsa İYİ Parti’nin hakkını verecek” dedi.

“Biz AK Parti’nin alternatifiyiz CHP’nin değil”

Çorlu ile ilgili bir tasarrufunu oldu mu? Gönlünüzden geçti mi şeklindeki soruyu da yanıtlayan Kaplan, “Çorlu gönlümden hiç geçmedi. Çorlu’da daha çok mücadele etmek gerekir. Çorlu zor bir ilçe. İlçe bazında inannın şu ilçe olsun bu ilçe olsun demedim. Ben ilçe ayrımı yapamam ben Tekirdağ milletvekiliyim. 11 ilçeye ayrım yapamam. Bir daha söylüyorum. 2023 yılında devleti yönetmeye talibiz.  Biz AK Parti’nin alternatifiyiz, CHP’nin değil. Biz oyumuzu CHP diyorsunuz ama biz oyumuzu AK Parti seçmeninden alacağız” dedi.

 

“AK Parti’yi kazandıracaksa CHP kazandıracak”

Vatandaş şu anda arayışta diyen Kaplan, “Biz bu seçimlerde mevcut oyumuzu arttırarak geldiğimizde devleti yönetmeye talip olduğumuzu bir kez daha ortaya koyacağız. Biz 40 milletvekili ile çoğu partinin yapamadığını yapamadık. Eskiden koalisyonlar seçimden sonra olurdu şimdi seçimden önce yapıyorlar. MHP’yi AK Parti’nin içinde eritmeye bizi de ısrarla CHP’nin içine katmaya çalışıyorlar. İttifak Ankara ve İstanbul için başladı 21 ile yayıldı. Kılıçdaroğlu daha evvel bütün büyükşehirlerde yapalım demişti. Büyükşehir olmayan illerde de yapmaya çalıştılar ama ne kadar başarılı olurlar. Ben ısrarla bir kez daha söylüyorum. Biz aday çıkaralım AK Parti kazanalım derdinde değiliz. AK Parti’yi kazandıracaksa CHP kazandıracak. İktidar partisi güçlüyüm benden büyüğü yok diyor ama maalesef ittifak yapıyor. Bu nedenle biz de tedbir almak zorundayız. Ülke şartları o kadar hızlı değişiyor ki mecbur bırakılıyoruz. İlçelerdeki görüşme teşkilatların genel başkan yardımcılarının genel merkezlerin işi yukarıda nokta konulmadan görüşme etik olarak, kurumsal olarak parti tüzüğüne göre yanlış olur” dedi.

Anahtar Kelimeler:
  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Çorlu’da kar yağışıÖnceki Haber

Çorlu’da kar yağışı

Başkan Sarıkurt karla mücadele ekipleri ile bir araya geldiSonraki Haber

Başkan Sarıkurt karla mücadele ekipleri...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar